Poveži se s nama

Vijesti

Sve spremno za treće izdanje Biciklijade VG-ZG-VG

Napumpajte gume i podmažite lance

Objavljeno

Ispred Pučkog otvorenog učilišta u subotu će startati treće izdanje Biciklijade VG-ZG-VG. Velika Gorica i Zagreb gotovo su u potpunosti povezani su biciklističkom stazom pa je ovo dobra prilika da se promovira ekološki i zdrav način prijevoza.

Biciklistička karavana trebala bi put Zagreba krenuti oko 15 sati, a nakon sat i petnaest minuta sudionici bi trebali stići na Strossmayerov trg u Zagrebu. Na Štrosu ih očekuje okrjepa i zabavni program. U 17,30 sati karavana kreće u Veliku Goricu, gdje bi trebala stići oko 18,45 sati. U Parku Franje Tuđmana organizirano je druženje i živa svirka. Sudionike i posjetitelje zabavljat će Puhački orkestar DVD-a Velika Gorica te bendovi Mel Camino i Cold Shower, a za plesni program zadužena je ekipa iz Plesne skupine Walde.

Organizatori biciklijade su Ekoregija Velika Gorica, Agencija za tržišno komuniciranje PROGLAS i Sustav javnih bicikala d.o.o..

Predviđena ruta:

Polazak iz Velike Gorice s platoa POUVG, izlazak na – Zagrebačku – državna cesta D-30 – Republike Njemačke – Islandska – Avenija Većeslava Holjevca – Vukovarska – Miramarska – Antuna Mihanovića – Gundulićeva – Ilica – Mesnička – Tita Brezovačkog – Antuna Gustava Matoša – Vranyczanya – ul. Dverce – Stossmayerovo šetalište.

Polazak iz Zagreba sa Stossmayerovog šetališta, Katarinin trg – Opatička – Ulica 29.X.1918. – Tita Brezovačkog – Mesnička – Ilica – Frankopanska – Savska – Slavonska Avenija – Avenija Većeslava Holjevca – Islandska – Republike Njemačke – državna cesta D-30 – Zagrebačka – kneza Ljudevita Posavskog – Matice hrvatske – Slavka Kolara – Zagrebačka – plato POUVG.

Sport

Ines Grdenić prvakinja Hrvatske, Mia Mijović brončana

Za Ines slijede pripreme za Europsko seniorsko prvenstvo

Objavljeno

on

Ovog vikenda u Zagrebu se održava  seniorsko prvenstvo Hrvatske na kojem je Karate klub Velika Gorica imao dvije predstavnice.
Prvog dana (subota 17.travnja) Ines Grdenić i Mia Mijović su nastupile u kategoriji -50kg i ostvarile odličan rezultat. Mia je osvojila brončanu medalju, dok je Ines nakon tri vrhunski odrađene borbe osvojila zlatnu medalju.
-Klub je ponosan vidjeti obje članice na postolju te im ovim putem čestitamo! – poručili su iz kluba.
Za Ines slijede pripreme za Europsko seniorsko prvenstvo u Poreču koje se održava u svibnju, a Mia nastavlja pripreme po planu i programu U21 reprezentacije jer Europsko mlađe seniorsko prvenstvo je u kolovozu u Finskoj.

Nastavi čitati

Vijesti

Poletarci i vučići Turopoljske udruge skauta “Tur” provjerili ekološku sliku grada

Ovom su šetnjom iskazali svoju odgojnu, obrazovnu i ekološku odrednicu rada s djecom

Objavljeno

on

Od malih nogu važno je kod djece razvijati dobre navike i svijest o očuvanju prirode. Bliži nam se Dan planeta Zemlje, 22.travnja i tim povodom poletarci i vučići Turopoljske udruge skauta “Tur” provjerili su jučer ekološku sliku svoga grada, odnosno sliku ekološke osviještenosti sugrađana.

-Djeca su razmijenila svoja iskustva u odvojenom sakupljanju i zbrinjavanju otpada na suvremen i ekološki prihvatljiv način te su uočila probleme s kojima se suočavamo u smislu onečišćenja i zaštite okoliša. Prošetali smo gradom Velikom Goricom i uočili kako se u našem gradu odvojeno sakuplja otpad, naučili što je recikliranje, a što oporaba, uočili načine sakupljanja otpada na kućnom pragu, u kvartovskim spremnicima, na zelenim otocima i u reciklažnom dvorištu, koje smo na kraju i obišli, te vidjeli mnogi prvi put u životu. Saznali smo što se u koji spremnik odlaže i u što se prerađuje sakupljena sirovina. – kažu iz Turopoljske udruge skauta “Tur”.

Ovom su šetnjom iskazali svoju odgojnu, obrazovnu i ekološku odrednicu rada s djecom, građani su imali priliku to uočiti, a Turovci su bolje upoznali svoj grad.

Galerija fotografija:

Foto: Turopoljska udruga skauta “Tur”

Nastavi čitati

Vijesti

Ne vozite više od dopuštene brzine, policija će spremno čekati prekršitelje!

Posebna akcija bit će u srijedu, 21. travnja 2021. godine kada će se provoditi pojačani 24-satni nadzor brzine kretanja vozila za koju su lokacije koje smatraju važnima mogli predlagati sami građani.

Objavljeno

on

Iz Policijske uprave zagrebačke najavili su novi nadzor u prometu. Od ponedjeljka, 19 travnja do nedjelje, 25. travnja 2021. godine nadzirat će i sankcionirati prekoračenja brzine kretanja vozila.

Posebna akcija bit će u srijedu, 21. travnja 2021. godine kada će se provoditi pojačani 24-satni nadzor brzine kretanja vozila za koju su lokacije koje smatraju važnima mogli predlagati sami građani.

-Prilikom provođenja akcije uz prioritetno sankcioniranje nepropisne brzine kretanja vozila, pozornost će se posvetiti i drugim težim prekršajima, a prije svega prisutnosti alkohola u organizmu uz obavezno alkotestiranje svih zaustavljenih vozača, tehničkoj ispravnosti vozila, nepropisnom pretjecanju, upravljanju prije stjecanja prava i pod zabranom, prekršajima mladih vozača, korištenju sigurnosnog pojasa (vozača i svih putnika), zaštitne kacige i mobitela tijekom vožnje i ostalim prekršajima. – kažu iz PUZ-a.

 

Nastavi čitati

Reporter 402 - 25.03.2021.

Facebook

Izdvojeno