Poveži se s nama

Vijesti

Sve spremno za treće izdanje Biciklijade VG-ZG-VG

Napumpajte gume i podmažite lance

Objavljeno

Ispred Pučkog otvorenog učilišta u subotu će startati treće izdanje Biciklijade VG-ZG-VG. Velika Gorica i Zagreb gotovo su u potpunosti povezani su biciklističkom stazom pa je ovo dobra prilika da se promovira ekološki i zdrav način prijevoza.

Biciklistička karavana trebala bi put Zagreba krenuti oko 15 sati, a nakon sat i petnaest minuta sudionici bi trebali stići na Strossmayerov trg u Zagrebu. Na Štrosu ih očekuje okrjepa i zabavni program. U 17,30 sati karavana kreće u Veliku Goricu, gdje bi trebala stići oko 18,45 sati. U Parku Franje Tuđmana organizirano je druženje i živa svirka. Sudionike i posjetitelje zabavljat će Puhački orkestar DVD-a Velika Gorica te bendovi Mel Camino i Cold Shower, a za plesni program zadužena je ekipa iz Plesne skupine Walde.

Organizatori biciklijade su Ekoregija Velika Gorica, Agencija za tržišno komuniciranje PROGLAS i Sustav javnih bicikala d.o.o..

Predviđena ruta:

Polazak iz Velike Gorice s platoa POUVG, izlazak na – Zagrebačku – državna cesta D-30 – Republike Njemačke – Islandska – Avenija Većeslava Holjevca – Vukovarska – Miramarska – Antuna Mihanovića – Gundulićeva – Ilica – Mesnička – Tita Brezovačkog – Antuna Gustava Matoša – Vranyczanya – ul. Dverce – Stossmayerovo šetalište.

Polazak iz Zagreba sa Stossmayerovog šetališta, Katarinin trg – Opatička – Ulica 29.X.1918. – Tita Brezovačkog – Mesnička – Ilica – Frankopanska – Savska – Slavonska Avenija – Avenija Većeslava Holjevca – Islandska – Republike Njemačke – državna cesta D-30 – Zagrebačka – kneza Ljudevita Posavskog – Matice hrvatske – Slavka Kolara – Zagrebačka – plato POUVG.

Vijesti

Detalji stravične nesreće: Vozilo je probilo prvi i drugi zid, zaustavilo se tek na trećem, unutra je bio djelatnik HAC-a

Vatrogasci koji su izašli na intervenciju nisu uočili tragove kočenja.

Objavljeno

on

Iako nam to jutros iz policije nisu htjeli potvrditi dok se ne završi očevid, u stravičnoj prometnoj nesreći na naplatnoj postaji Mraclin poginuo je djelatnik Hrvatskih autocesta nakon što se u objekt u kojem se nalazio zabio automobil.

Ivica Ribičić, iz HAC-ova sektora za naplatu cestarina, otkrio je da je poginuli kolega imao 53 godine, prenosi dnevnik.hr.

-Vozilo se izravno zabilo u naš objekt, što nas je začudilo s obzirom na to da je staza do objekta bila zatvorena za promet baš zbog takvih možebitnih situacija jer je autocesta za Sisak je otvorena. Vjerojatno se radi o nenormalnoj brzini, s obzirom na sve znakove koje smo postavili. Apsolutno nepridržavanje svega i dogodilo se ovo- kazao je Ribičić.

Rekao je da se ovakva nesreća ne pamti. -Ne znam kako bih to opisao. Toga ni u filmovima nema. Sjećate se prometne na naplatnim postajama Sveta Helena, ali ovo je gore, neopisivo nešto.- govori Ribičić.

Kako smo već pisali, na intervenciju su izašla i šestorica vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica. Njihov v.d. zapovjednika Ivica Maceković ispričao je da ih je na mjestu nesreće dočekao strašan prizor.

-Mi smo po dojavi isprva shvatili da je vozilo naletjelo baš na naplatnu kućicu, ali kad su vatrogasci došli tamo vidjeli su da je u upravnom objektu pored naplatnih kućica rupa u zidu.- kaže.

-Vozilo je probilo prvi i drugi zid, tek se na trećem zaustavilo. Unutra je bio djelatnik HAC-a i njega vozilo nije pregazilo, nego udarilo i odbacili. Dok smo mi došli djelatnici HAC-a su ga već bili pokrili dekom.- ispričao je Maceković.

Ističe da su zbog skučenosti prostora morali improvizirati kako bi došli do vozača za kojeg su isprva mislili da je preminuo.

-Kad smo došli do vozila vidjeli smo da je potpuno opušteno tijelo, pa smo isprva mislili da je preminuo, ali kad smo udarili malo po vozilu trznuo se. Bio je potpuno ošamućen, ali svjestan. Kad smo otvarali vrata spominjao je bolove po cijelom tijelu, da ga boli kuk, noga.- rekao je Maceković.

Kako bi izvukli ozlijeđenog vozača vatrogasci su morali rezati vrata automobila i sjedalo u kojemu je bio.

Točan uzrok nesreće utvrdit će se policijskim očevidom.

Nastavi čitati

Vijesti

Sljedećeg tjedna dolazi veći broj statičara u općinu Pokupsko, ako ste počeli sanirati objekte donesite račune

Kako ističe ne zna se točan broj objekata s crvenim naljepnicama, otprilike ih je 20, a u Općini traže način kako bi najbrže i najlakše pomogli u sanaciji nastalih šteta.

Objavljeno

on

U općini Pokupsko oštećeno je oko 550 objekata, najviše je tu riječ o kućama, dok gospodarske zgrade nisu u ovom zbroju. Statičari su na terenu, ali nema ih dovoljno, pa je zatraženo da ih se pošalje veći broj, kako bi se kuće što prije pogledale, budući se mnogi mještani i dalje boje biti u njima.

– Imamo neslužbeno obećanje da bi se to moglo dogoditi sljedeći tjedan, jer će neki od statičara biti oslobođeni rada na području Banovine, a uz to dolaze u ispomoć i statičari iz drugih dijelova Hrvatske. – rekao je načelnik Općine Pokupsko, Božidar Škrinjarić.

Kako ističe ne zna se točan broj objekata s crvenim naljepnicama, otprilike ih je 20, a u Općini traže način kako bi najbrže i najlakše pomogli u sanaciji nastalih šteta.

-Stradali su i  sakralni objekti,  crkva je dobila crvenu naljepnicu, a isto se dogodilo s kapelama u Hotnji i Roženici. Mi ćemo u narednim danima pregledati zgrade od javne namjene, jer moramo imati sigurnost da znamo gdje ljudi mogu ili ne mogu boraviti. – dodaje Škrinjarić.

Načelnik podsjeća mještane koji su sami krenuli u sanaciju da u Općinu donesu račune kako bi dobili povrat sredstava.

-Ukoliko će biti potrebe za većim intervencijama tu još čekamo odluku kako ćemo sanirati te štete većeg iznosa. Još uvijek ne znamo ni što će biti s objektima koje čeka rušenje, hoćemo li to rušiti mi ili netko drugi. To će odlučiti Stožer.

Nastavi čitati

Obrazovanje

FOTO: Humanitarna pomoć 4.d razreda OŠ Nikole Hribara

Objavljeno

on

23.01.2021. Velika Gorica. Humanitarna pomoć učenika 4.d i njihovih roditelja za obitelji u potresu stradalom području. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Humanitarna pomoć učenika 4.d razreda Osnovne škole Nikole Hribara i njihovih roditelja za tri obitelji u potresu stradalo područje, Majske Poljane i Glina, odvezena je kombijem danas prijepodne (10 sati) s parkirališta škole. Humanitarnu akciju u dogovoru s roditeljima vodila je razrednica 4.d. učiteljica Vesna Lukinić. Pomoć je namijenjena obiteljima Bjelajac i Šantić (Majske Poljane) i Lončar (Glina).

23.01.2021. Velika Gorica. Humanitarna pomoć učenika 4.d i njihovih roditelja za obitelji u potresu stradalom području. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prijevoz pomoći do Majskih Poljana odnosno Gline s učiteljicom je organizirala gospođa Mirjana Janaček, predstavnica roditelja učenika 4.d u Vijeću roditelja OŠ Nikole Hribara. Svesrdnu pomoć ponudio je i na put krenuo vozač kombija Krunoslav Kancir, njegov sin je u spomenutom razredu. Na ispraćaju je bilo nekoliko roditelja i učenika.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 400 - 17.12.2020.

Facebook

Izdvojeno