Poveži se s nama

Vijesti

Sve spremno za treće izdanje Biciklijade VG-ZG-VG

Napumpajte gume i podmažite lance

Objavljeno

Ispred Pučkog otvorenog učilišta u subotu će startati treće izdanje Biciklijade VG-ZG-VG. Velika Gorica i Zagreb gotovo su u potpunosti povezani su biciklističkom stazom pa je ovo dobra prilika da se promovira ekološki i zdrav način prijevoza.

Biciklistička karavana trebala bi put Zagreba krenuti oko 15 sati, a nakon sat i petnaest minuta sudionici bi trebali stići na Strossmayerov trg u Zagrebu. Na Štrosu ih očekuje okrjepa i zabavni program. U 17,30 sati karavana kreće u Veliku Goricu, gdje bi trebala stići oko 18,45 sati. U Parku Franje Tuđmana organizirano je druženje i živa svirka. Sudionike i posjetitelje zabavljat će Puhački orkestar DVD-a Velika Gorica te bendovi Mel Camino i Cold Shower, a za plesni program zadužena je ekipa iz Plesne skupine Walde.

Organizatori biciklijade su Ekoregija Velika Gorica, Agencija za tržišno komuniciranje PROGLAS i Sustav javnih bicikala d.o.o..

Predviđena ruta:

Polazak iz Velike Gorice s platoa POUVG, izlazak na – Zagrebačku – državna cesta D-30 – Republike Njemačke – Islandska – Avenija Većeslava Holjevca – Vukovarska – Miramarska – Antuna Mihanovića – Gundulićeva – Ilica – Mesnička – Tita Brezovačkog – Antuna Gustava Matoša – Vranyczanya – ul. Dverce – Stossmayerovo šetalište.

Polazak iz Zagreba sa Stossmayerovog šetališta, Katarinin trg – Opatička – Ulica 29.X.1918. – Tita Brezovačkog – Mesnička – Ilica – Frankopanska – Savska – Slavonska Avenija – Avenija Većeslava Holjevca – Islandska – Republike Njemačke – državna cesta D-30 – Zagrebačka – kneza Ljudevita Posavskog – Matice hrvatske – Slavka Kolara – Zagrebačka – plato POUVG.

Vijesti

VIDEO U Lukavcu otvoreno treće gradilište projekta Aglomeracija Velike Gorice

Radovi počinju u ožujku, a priključke će dobiti 763 domaćinstva

Objavljeno

on

Nakon gradilišta u Mraclinu i Kobiliću, otvoreno je i posljednje, treće, gradilište projekta Aglomeracija Velika Gorica. Ono uključuje sjeverni dio grada Velike Gorice te naselja Lukavec i Veliku Mlaku. Što će projekt donijeti građanima te koliko se dugo čekalo na kanalizaciju u ovom dijelu Turopolja pogledajte u videu.

21.01.2020. Lukavec – Otvoreno treće gradilište projekta Aglomeracija Velika Gorica. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Ptičja gripa otkrivena u susjedstvu, u Hrvatskoj na snazi preventivne mjere zaštite

U Sopu Bukevskom prije tri godine zbog gripe eutanazirano 1500 komada peradi

Objavljeno

on

U našem susjedstvu nedavno su potvrđeni slučajevi ptičje gripe podtipa H5N8 koja je prije tri godine izazvala velike probleme na velikogoričkom području. Podsjećamo, samo u Sopu Bukevskom u siječnju 2017. godine eutanazirano 1500 komada peradi u krugu od 10 kilometara. Prema informacijama iz Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane početkom siječnja potvrđeni su slučajevi visokopatogene influence ptica u Poljskoj, Slovačkoj, Rumunjskoj i Mađarskoj.

Visokopatogeni oblik kod većine vrsta peradi uzrokuje visoku stopu uginuća, a u određenim okolnostima njome se može zaraziti i čovjek, iako je rizik uglavnom vrlo malen.

– Podsjećamo da su u Republici Hrvatskoj su na snazi preventivne mjere za sprječavanje pojave i rano otkrivanje influence ptica, određene Naredbom o mjerama za sprječavanje pojave i širenja influence ptica na području Republike Hrvatske („Narodne novine“, br. 27/17).

Mjere se odnose na obaveznu provedbu biosigurnosnih mjera u uzgojima peradi te na obaveznu prijavu svake promjene zdravstvenog stanja kao i uginuća peradi i ptica. Primjenom biosigurnosnih mjera mora se onemogućiti kontakt domaće peradi i ptica u zatočeništvu s divljim pticama, posebnom pticama vodaricama koje su najčešće rezervoari virusa – poručili su iz Uprave.

Nastavi čitati

Crna kronika

Vozio pod zabranom pa zaradio kaznu veću od 15 tisuća kuna

Uhićen je i prepraćen na općinski sud

Objavljeno

on

Kad je sjeo za upravljač vozila 34-godišnjak nije niti slutio kako će ga ta vožnja skupo stajati. Naime, muškarac je odlučio voziti automobil iako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. Na njegovu nesreću, tijekom redovite kontrole prometa zaustavila ga je policija.

– Nesavjesni vozač je uhićen i prepraćen na Općinski sud u Zagrebu, gdje mu je sudac izrekao novčanu kaznu u iznosu od 15.300 kuna – poručili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno