Poveži se s nama

HOTNEWS

Svaki šesti stanovnik Velike Gorice član “hiže od knig”. Postanite i vi!

Objavljeno

Gradska knjižnica Velika Gorica u četvrtak 3.ožujka povodom svog Dana, ali i 130.rođendana, poklanja besplatan upis za nove članove. Svi zainteresirani budući čitaći mogu se, uz predočenje osobne iskaznice, upisati u jednom od tri odjela knjižnice – Središnjem odjelu za odrasle, u Područnoj knjižnici Galženica ili u Dječjem odjelu tijekom radnog vremena knjižnice od 08 do 19:30 sati.

 

Ovogodišnji rođendan je posebno svečan jer njime Gradska knjižnica obilježava 130. obljetnicu otvorenja Prve čitaonice u Velikoj Gorici i isto toliko godina knjižničarstva u Turopolju. Osim 130. rođendana „hiže od knig“, kako ju je nazvao veliki Juraj Habdelić, ove godine i Dječji odjel obilježava svoju 10. obljetnicu rada, a prošla je godina protekla u znaku 35. obljetnice Područne knjižnice u Galženici.

 

foto: knjiznica-vg.hr

foto: knjiznica-vg.hr

Po prosvjeti cijenimo i mjerimo vrijednost naroda. Narod bez prosvjete je kržljav i slab, kao i biljka bez sunca. Narod prosvijetljen ne nasjeda drugima i ne da se od stranih voditi, već se vodi sam o svojoj jakosti i samosvijesti… Pa kojim načinom ćemo se najbrže i najsigurnije prosvijetliti i onim što nam je potrebno za život najlaglje upoznati. Jedinim načinom, koji ravno vodi cilju, a to je čitanje.“ – rekao je Franjo pl. Lučić u Pozivu na osnivanje čitaonica u Turopolju, inače veliki zagovornik prosvjetnog društvenog djelovanja i jedan od najznačajnijih župana Plemenite općine turopoljske.

HOTNEWS

Na goričkom području dva novozaražena

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice u posljednjih 24 sata koronavirusom su zaražene dvije nove osobe. Radi se o jedina dva nova slučaja na području Zagrebačke županije. Do danas je u Gorici zabilježeno ukupno 45 slučajeva COVID-19, 36 ljudi je ozdravilo, a troje umrlo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Počinje ljetni kamp za djecu: Osim kupanja na bazenu, isprobat će i sportove u dvorani

Za aktivan početak ljeta pobrinuo se Gradski bazen Velika Gorica, a na kamp se mogu prijaviti i plivači i neplivači

Objavljeno

on

Zadovoljni prošlogodišnjim odazivom i reakcijama djece, iz Gradskog bazena Velika Gorica odlučili su i ove godine organizirati ljetni kamp za djecu od 7 do 12 godina. Sve počinje 29. lipnja, a trajat će do 17. srpnja, u tri smjene po pet dana. Dio aktivnosti u sklopu ljetnog kampa održava se u Gradskoj sportskoj dvorani. Djeca će u ljetnom kampu imati malu školu plivanja, moći će se slobodno kupati u bazenu, ponudit će im brojne sportske aktivnosti u dvorani, a u svemu će ih  pratiti kineziolozi. Tako će djeca moći isprobati sve sportove koje požele, od graničara do streličarstva.

– Smjena traje pet dana i to smo stavili u period dok roditelji još rade, a prije nego što svi odu na more. Ovo je dobar način da popune vrijeme jer škola će biti gotova, a dosta roditelja ne zna kuda sa svojim mališanima tako da im je ovo idealna prilika. Uz to se djeca bave sportom i zdravo žive, dok roditelji rade ili imaju druge obveze u tom jutarnjem terminu od 8 do 16 sati – objasnio je Darko Ćopić, voditelj Gradskog bazena, i dodao kako prijave traju do 24. lipnja, a prijaviti se mogu i plivači i neplivači.

Ćopić je napomenuo i kako će se pridržavati svih protuepidemioloških mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno