Poveži se s nama

CityLIGHTS

Susret vatrogasnih puhačkih orkestara kao finale obilježavanja 140 godina djelovanja DVD-a Velika Gorica

Objavljeno

Današnji 32. susret vatrogasnih puhačkih orkestara označio je kraj slavljeničkog tjedna DVD-a Velika Gorica u kojem su s četiri događaja (Izložba u Muzeju Turopolja, Svečana sjednica u dvorani Gorica, Mimohod vatrogasnih postrojbi i Susret puhačkih orkestara) dostojno obilježene 140 godina humanog rada i djelovanja. Susret vatrogasnih puhačkih orkestara zajedno su organizirale Hrvatska vatrogasna zajednica i DVD Velika Gorica.

 

Susret je otvoren spektakularnom izvedbom državne i vatrogasne himne te pjesme Croatia (glazbenici su je uzeli, neslužbeno, kao svoju treću himnu). U izvedbi su sudjelovali svi orkestri u prostoru Vatrogasnog doma, dirigirao je Miro Taradi, voditelj (već 10 godina) Puhačkog orkestra DVD-a Velika Gorica. Sudionike Susreta pozdravio je predsjednik DVD-a Velika Gorica Ivica Kovačić, a nakon njega jednako je uradio i načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović te otvorio 32. Susret.

 

Skoro četverosatni glazbeni program (od 13 do 17 sati), u kojem je skladbe (maksimalno četiri) izvodilo 15 puhačkih orkestara, otvorio je domaćin DVD Velika Gorica, a onda su po rasporedu nastupili orkestri slijedećih DVD-a: Valpovo, Đakovo, Retfala (Osijek), Orahovica, Mali Bukovec (Ludbreg), Predavac (Bjelovar), Hrvatska Kostajnica, Breznički Hum, Petrovina (Jastrebarsko), Domagović, Križ, Gornji Desinec, Kloštar Ivanić i Moravče (Sesvete). Kroz program je vodio Gordan Borković iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

 

Na Susret puhačkih orkestara osvrnuo se i Ivica Kovačić: – Domaćinstvo nam je dodijelila Hrvatska vatrogasna zajednica i tako dodatno uveličala našu veliku obljetnicu. Podsjećam da je Puhački orkestar DVD-a Velika Gorica utemeljen 1930.godine i zbog toga smo posebno ponosni na taj segment našeg Društva. Naše Društvo trenutno broji 96 članica i članova, a skoro četvrtinu od toga broja (23) čine glazbenici. Kada pogledate sastav orkestra i njegovu mladost, i ako tome pridodate mladog i ambicioznog maestra Taradia, onda pred orkestrom stoji svijetla budućnost.

 

galerija fotografija

CityLIGHTS

Evo što će se ovog vikenda događati na Prosincu u Gorici

Klizalište, dječje predstave, koncert, PerunBožić…

Objavljeno

on

Prosinac u Gorici gotovo svakodnoveno građanima nudi različita blagdanska događanja, no zasigurno će najviše Goričana manifestaciju posjetiti vikendom. Evo što će ih tamo čekati u subotu i nedjelju.

Prvi dan vikenda, 14. prosinca, ispred Muzeja Turopolja u 17 i 19 sati na rasporedu je interaktivna predstava za djecu “Baka Zima Klimalić”. U božićnom selu mališane će u 18 sati dočekati Djed Božićnjak s darovima. U 20 sati pak počinje koncert grupe Kings.

Nedjelja će pak biti humanitarnog karaktera, pa će nakon Sarmijade u podne, od 13 do 18 sati VG Legacy prikupljati donacije za Dječju bolnicu Srebrnjak.

“U 18 sati, palit će se treća svijeća na adventskom vijencu. U 18.30 počinje predstava za djecu “Kako je vilenjak spasio Božić”, nakon koje slijedi podjela darova na glavnoj pozornici. Večer završite u sjajnoj atmosferi Tamburaškog sastava Lajbeki u 20 sati”, kažu iz Turističke zajednice grada Velike Gorice.

Subotom i nedjeljom u Muzeju Turopolja od 16 do 20 sati otvorena je i manifestacija PerunBožić, koja će Goričane upoznati sa zaboravljenim pričama i narodnim predajama. Radi se o ambijentalno-kostimiranom doživljaju inspiriranom adventskim pričama i predajama Turopolja, kao i bogatom hrvatskom nematerijalnom baštinom.

“Tijekom cijelog vikenda imate mogućnost uživati u klizanju u božićnom ugođaju, uz kuhano vino, čaj, kobasice i fritule”, dodaju iz Turističke zajednice.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Koncert grupe Pravila igre, fotografiranje s Djedom Božičnjakom te dječja predstava za Dan Grada

Okupljeni će se moći zagrijati i zasladiti uz kuhano vino, čaj, kobasice, medenjake i fritule

Objavljeno

on

Na blagdan sv. Lucije, zaštitnice Turopolja, 13. prosinca, Velika Gorica slavi svoj dan. Na ovogodišnjoj proslavi najmlađi Goričani moći će u Muzeju Turopolja pogledati predstavu “Sjeverozapadni vjetar”, koja počinje u 17.30 sati, a od 18 sati  u Božićnom selu mališane će dočekati Djed Božićnjak s kojim će se moći fotografirati.

Velika rođendanska proslava počet će od 20 sati uz koncert grupe Pravila igre.

“Na pozornici kod Muzeja Turopolja moći ćete uživati u novim, drugačijim modernim glazbenim trendovima, urbanom pop-rocku u izvedbi četvorice mladih glazbenika. Brojne aktivnosti i dobru glazbu pratit će bogata gastro ponuda: kuhano vino, čaj, kobasice, medenjaci, fritule”, najavili su iz Turističke zajednice grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO Klizalište otvoreno, odličan koncert Pirata

Objavljeno

on

06.12.2019. Velika Gorica. Otvorenje klizališta i manifestacije ‘Prosinac u Gorici’. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Manifestacija ”Prosinac u Gorici” i klizalište u parku kod Muzeja Turopolja otvoreni su sinoć u nazočnosti velikog broja građana Velike Gorice i okolice. Klizalište je bilo prepuno i prije zvaničnog otvorenja, na ledu su bili i mali i veliki, i mladi i malo manje mladi. Klizaljki na iznajmljivanje je skoro ponestalo.

06.12.2019. Velika Gorica. Otvorenje klizališta i manifestacije ‘Prosinac u Gorici’. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Voditeljica programa Ana Katulić je nekako uspijevala držati pod kontrolom događanja, koja su se dešavala na klizalištu, pred pozornicom i u Božićnom selu. Činilo se da su tu sva gorička djeca, jer prostor kod Muzeja i u parku bio je doslovce pun. Glazbeni program na početku je ispunio Vokalni sastav Jane, ispred pozornice šetala je Božićna jelka na štulama, a svoje umijeće pokazao je i ”gutač vatre”.

06.12.2019. Velika Gorica. Otvorenje klizališta i manifestacije ‘Prosinac u Gorici’. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Dolazak Sv.Nikole i neizbježnog Krampusa izazvao je oduševljenje djece, tako su bili stisnuti u okruženju djece, roditelja, baka i deda da se nisu mogli ni pokrenuti s mjesta. Kada je Sv.Nikola podijelio ono što je imao u vreći to je bio znak da je dječji dio večeri završen.

06.12.2019. Velika Gorica. Otvorenje klizališta i manifestacije ‘Prosinac u Gorici’. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Odmah iza toga na pozornici se počela Grupa Pirati pripremati za svoj koncert, koji je tako počeo i prije najavljenog termina (20:30 sati). Pirati su repertoar prilagodili publici, to je bio pun pogodak, dugo se pjevalo i plesalo na obostrano zadovoljstvo.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno