Poveži se s nama

CityLIGHTS

Sretna Vam 2016!

Objavljeno

Posljednjim otkucajem sata u sada već bivšoj 2015. mnogi su vjerojatno poželjeli sami sebi, da ova nova bude bar malo bolja. Velikogoričani su tradicionalno prijelaz iz stare u novu godinu dočekali ispred Pučkog otvorenog učilišta, a uz kuhano vino i vatromet nije nedostajalo pjesme i plesa. Oni pak mlađi bili su u okolnim kafićima, klubovima. Pametni će uvijek reći da se ne vrijedi osvrtati za nečim što više ne možeš mijenjati, no, možda ipak, baš ta 2015. godina ostane svima utkana kao posljednja u nizu onih koje smo nazivali kao prijelomne za izlaske iz recesija, nekih osobnih tunela ili pak onih nakon kojih smo čvrsto odlučili nešto promijeniti sa samim sobom.

Godina u kojoj se nikako ne možemo hvaliti sa rastom gospodarstva, otvaranjem novih radnih mjesta ipak je u ovim trenucima već daleko iza nas i doista poučeni iskustvom i velikim dozama optimizma, što je u konačnici i naše najsigurnije oružje čvrsto smo stali s pogledom prema naprijed. Pogledom vjere, ne samo u sebe i svoje postupke ili namjere, već i pogledom čvrste namjere da barem jedan od svojih minuseva iz minulih godina u ovoj novoj pretvaramo u plus. I zato u čvrstoj vjeri da ste i Vi naši najdraži i vjerni čitatelji čvrsto odlučili promijeniti barem jednu stvar nabolje, u vremenu pred nama želimo svima Vama, veselu, uspješnu i nadasve bolju novu 2016. godinu.

Vaši:

reporter cityportal CityTV CityRadio

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Na 5. Obrtničkom forumu predstavljene izmjene i dopune Zakona o obrtu

Početkom 2019. godine u Zagrebačkoj županiji bilo je 5.042 obrta, a početkom ove godine ta se brojka povećala na 5.526. Je li to znak laganog oporavka obrtništva? Odgovor smo dobili na Obrtničkom forumu u Velikoj Gorici – gradu s najvećim brojem obrtnika u Zagrebačkoj županiji.

Objavljeno

on

Domagoj Ilečić, pročelnik za poduzetništvo, investicije i EU fondove grada Velike Gorice: “Obrtnici su oduvijek bili pokretač gospodarstva u Velikoj Gorici, i naša snaga, i motor razvoja.”

 

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Dva dana ‘norenja’ u Fašničkoj Republici

U Donjoj Lomnici izmislili lijek za koronavirus, Gali i Rimljani odlučili riješiti stare razmirice sred Turopolja, Istrijani ‘pasali’ Učku kako bi upozorili na stanje u Uljaniku….

Objavljeno

on

Turopoljski fašnik i ove godine privukao je veliki broj sudionika, ali isto tako i posjetitelja. Lijepo vrijeme zasigurno je pridonijelo tome. Goričanima i njihovim gostima jučer se u velikoj povorci središtem grada predstavilo 20-tak skupina i preko 600 sudionika. Danas su na red došli naši mladi sugrađani koji su svojim maskama i koreografijama oduševili publiku. Kako je sve to izgledalo u protekla dva dana pogledajte u našem video prilogu.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO VIJEST Fašničko ludilo ovog vikenda prodrmat će Turopolje

Fašnička povorka u subotu će u 14 sati krenuti iz Školske ulice, zatim proći Zagrebačkom ulicom do velikog šatora u Parku dr. Franje Tuđmana

Objavljeno

on

U fašničkoj povorci gradom će ove subote prodefilirati 20 grupa i više od 600 sudionika. Direktorica Turističke zajednice Milada Mesarić pozvala je Goričane da se pridruže fašničkom ludilu.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno