Poveži se s nama

Vijesti

Središte Pokupskog uskoro će biti pokriveno besplatnim WiFi signalom

Na općinskoj zgradi ugrađuje se oprema

Objavljeno

Nedavno su počeli radovi na projektu WiFi4EU u sklopu kojeg će se postaviti WiFi oprema na općinsku zgradu u Pokupskom. Besplatnim WiFi signalom bit će pokrivene javne površine u središnjem dijelu mjesta, od prostora ispred groblja, preko središnjeg parka i porostor uz cestu prema jugu do Centra kulture Pavao Stoos. Od vanjskih prostora u ovoj fazi projekta još će signal dobiti i ŠRC Stari Grad u Pokupskom.

– Osim vanjskih prostora, signalom će biti pokriveni i unutrašnji prostori u općinskoj zgradi, prostori Doma zdravlja, Sjenice Auguštanovec, te budućih Kluba mladih Pokupsko i Centra kulture Pavao Stoos. Ovo je prva faza projekta, koju u cijelosti financira Europska komisija preko spomenute Agencije – poručili su iz Općine.

U drugoj fazi projekta WiFi signalom će se pokriti domovi kulture, te njihove vanjski prostori i igrališta. Za financiranje ove faze Općina će se prijaviti na natječaj Zagrebačke županije, Wi-Fi 4 Smart Green Ring.

Vijesti

Jedan novi oboljeli, više od 200 Goričana u samoizolacij

Stožer je izdao 1.811 propusnica, a Crveni križ i dobrovoljna vatrogasna društva dnevno zaprime oko 500 poziva za pomoć

Objavljeno

on

Velika Gorica s današnjim danom broji 13 zaraženih koronavirusom, dok je više od 200 građana u samoizolaciji.

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice aktiviran je prije 18 dana, a od tada je donio niz mjera na koje je danas ponovno podsjetio načelnik Stožera, zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

– Naša dobrovoljna vatrogasna društva po mjesnim odborima, osim što pomažu potrebitim sugrađanima, vrše i ophodnju. Ophodnju vršimo i u gradskim četvrtima kako bi vidjeli pridržavaju li se naši sugrađani preporučenih mjera. Ustrojili smo i odjel za izdavanje propusnica, a do danas smo ih izdali 1.811 – kazao je Kolarec.

Grad Velika Gorica osnovao je i Službu za nužnu pomoć koja starijim sugrađanima dostavlja namirnice i lijekove, a do danas je ta služba primila oko 4.000 poziva te ih, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa i dobrovoljnim vatrogasnim društvima, riješila.

– Zovite, dobit ćete što treba, ali molim vas ostanite doma – kazao je gradonačelnik Barišić.

Gradonačelnik Dražen Barišić najavio je i fond za poduzetnike, koji su zbog pandemije koronavirusa i odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite morali zatvoriti poslovanje, a iz njega će biti isplaćeno dva milijuna kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Pronađena Fabia ukradena u Novom Zagrebu

Objavljeno

on

Automobil marke Škoda Fabia zagrebačkih registracija policija je jučer, 28. ožujka, u 15.45 sati pronašla u Lazini Čičkoj u Črnkovcu. Vlasnik automobila je 60-godišnjak, a netko mu ga je ukrao nekoliko dana ranije na području Novog Zagreba.

Nastavi čitati

Crna kronika

Tijelo nepoznatog muškrarca pronađeno u rijeci Savi

Objavljeno

on

Policija javlja kako je jučer, 28. ožujka, u 14.30 sati u Strmecu Bukevskom pronađen leš nepoznate muške osobe. Tijelo je bilo u rijeci Savi, a na njemu nisu pronađene ozljede koje bi upućivale na kazneno djelo. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno