Poveži se s nama

Gospodarstvo

Skupština ‘Grozda’: Mikulčić i dalje na čelu Udruge

I dalje će nastaviti s edukacijom svojih članova putem stručnih predavanja, tečajeva, okruglih stolova i studijsko edukativnim putovanjima

Objavljeno

Vinogradari i vinari iz Turopolja, Pokuplja, Posavine, Vrhovlja, Vukomeričkih gorica i Velike Gorice okupljeni u Udrugu ‘Grozd’ održali su izborno izvještajnu skupštinu, na kojoj je reizabran dosadašnji predsjednik Vlado Mikulčić. On je podnio izvješće o radu za proteklu godinu, a od mnogobrojnih je aktivnosti izdvojio obilježavanje starih tradicijskih običaja vezanih uz radove u vinogradima i podrumima, poput Vincekova, Lovrekova i Martinja.

Foto: Udruga Grozd

“Udruga je uspješno sudjelovala na različitim manifestacijama, izložbama i sajmovima: 14. Državno natjecanje u oranju i gospodarski sajam, Turopoljska fišijada, Gastro Turopolja, Posavska i Turopoljska kobasijada. U radu nam stručno i financijski pomažu Županija te Grad Velika Gorica putem Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo i Turističke zajednice”, ističe Mikulčić.

‘Grozd’ će i dalje nastaviti s edukacijom svojih članova putem stručnih predavanja, tečajeva, okruglih stolova i studijsko edukativnim putovanjima u druge vinogradarske regije diljem Lijepe naše.                                      

Gospodarstvo

Predavanje VE-GO-RA-e pobudilo interes goričkih poduzetnika

‘Prvi puta sam na edukaciji u Vegori i moram priznati da sam jako zadovoljna zato što čak i polaznici kojima uopće nisu poznata područja vaših radionica mogu dobit od najosnovnijih znanja i primjera iz svakodnevnog života i poslovne prakse’

Objavljeno

on

U svega dva i pol mjeseca ove godine, preko 100 velikogoričkih poduzetnika aktivno je sudjelovalo u programima edukacije za poduzetnike koje, u svrhu podrške razvoju poduzetništva grada, organizira VE-GO-RA, razvojna agencija Grada Velika Gorica.

„Izrada marketing plana u dva dana“ naslov je dvodnevne edukacije održane ovaj tjedan. Izbor teme rezultat je osluškivanja potreba velikogoričkih poduzetnika koji su itekako otvoreni za suvremene marketinške pristupe svojim potrošačima. Predavačica, gđa. Ana Jergović, je direktorica kreativne agencije IDEOTEKA koju je suosnovala nakon deset godina bavljenja komunikacijama i marketingom na području JI Europe.

-Prvi puta sam na edukaciji u Vegori i moram priznati da sam jako zadovoljna zato što čak i polaznici kojima uopće nisu poznata područja vaših radionica mogu dobit od najosnovnijih znanja i primjera iz svakodnevnog života i poslovne prakse, ne samo predavača već i ostalih korisnika odnosno polaznica ovih radionica. Mislim da su primjerene svima s bilo kojom razinom znanja i da će se svatko uklopiti i da su svi dobrodošli.- rekla je polaznica Nataša Tomanović iz firme Moment of Excellence

– Danas sam ovdje kao netko tko zna nešto o marketingu, ali smatram da je uvijek dobro nešto novo saznati. Jako sam sretna što je današnja predavačica Ana Jergović toliko stručna tako da i što smo mi koji nešto znamo, a i oni koji ne znaju ništa zaista puno mogu naučiti na puno primjera. Osim samih predavanja, tu je jedna dobra grupa ljudi od kojih svatko ima svoju priču tako da si i možemo na neki način pomoći.’- kaže Tatjana Kos iz udruge Hrvatski interijeri

U započetom tempu, VE-GO-RA nastavlja s aktivnostima. Već početkom travnja nastavlja s edukacijama neophodnim za poslovanje u digitalnom svijetu, na temu zašto koristiti neizbježne Google AdWords-e, alat kojim privlačite svoje potencijalne potrošače. Više o programima za poduzetnike pročitajte na vegora.hr.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Kroz projekt „Gradski vrtovi“ možete koristiti gradske parcele – besplatno!

Parcele se nalaze se u Zadarskoj, Sinjskoj i Teslinoj ulici u Velikoj Gorici

Objavljeno

on

Temeljem članka 4. Zaključka o provođenju projekta „Gradski vrtovi“ Gradonačelnik Grada Velike Gorice raspisuje Natječaj za davanje vrtnih parcela na korištenje građanima na dvije godine bez naknade.

Pravo podnošenja zahtjeva za davanje na korištenje vrtne parcele ima osoba s prebivalištem na području Grada Velike Gorice koja nema u vlasništvu, suvlasništvu, zakupu ili na korištenju drugo obradivo zemljište.

Ako sanjate o vlastitom vrtu, želite sami proizvoditi domaće povrće i voće, bilje, ili pak zasaditi cvijeće, vrtne parcele se nalaze se u Zadarskoj, Sinjskoj i Teslinoj ulici. Požurite jer je natječaj otvoren do popunjenja slobodnih parcela!

Sve potrebne informacije o kriterijima za dobivanje parcela kao i potrebnoj dokumentaciji za prijavu možete naći na stranicama Grada Velika Gorica ili u Upravnom odjelu za poljoprivredu i ruralni razvoj Grada Velike Gorice, soba 407/IV, kontakt broj: 6269-947.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Naučite izraditi marketinški plan

Dvodnevna edukacija za velikogoričke poduzetnike

Objavljeno

on

Razvojna agencija Grada Velika Gorica organizira novu radionicu za velikogoričke poduzetnike. Polaznici dvodnevne edukacije naučit će pripremiti marketinški plan. Edukacija pod nazivom ‘U dva dana do marketing plana’ namijenjena je svima koji žele naučiti napisati marketinški plan i bolje koristiti marketinške kanale.

– Sudionici edukacije dobit će set praktičnog znanja, vježbi i alata koji pomažu u oblikovanju marketing plana. To je ujedno i prilika onima koji su možda već napisali plan, ali htjeli bi da njihovi marketinški napori budu isplativiji i mjerljiviji. Očekuje vas kombinacija predavanja, individualnih i grupnih vježbi, diskusija i iskustvenog učenja – poručili su iz VE-GO-RA-e.

Radionica će se održavati 14. i 15. ožujka, vodit će je Ana Jergović. Prijaviti se možete ovdje.

 

Nastavi čitati

Reporter 378 - 20.12.2018.

Facebook

Izdvojeno