Poveži se s nama

Vijesti

Sklonište za životinje Velika Gorica poziva vas na druženje

Druženje sa psima dokazano smanjuje stres

Objavljeno

Sklonište za životinje Velika Gorica pozvalo je sve ljubitelje pasa na druženje. Put do udomljenja je ponekad dug i predug, a psi kao i ljudi imaju potrebu za druženjem i kontaktom s ljudima.

– Dakle svi vi koji volite pse, razumijete ih, ali iz ovih ili onih razloga ne možete biti udomitelj, dođite i odlučite se za jednog kojem ćete uljepšavati život do udomljenja. Poklonite im jedan ii dva dana u tjednu, pola sata ili sat, koliko možete. Ako ste blizu, odvedite ih doma, na igru, da vide kako to izgleda izvan skloništa. Svako novo iskustvo za psa, aktivira njihov mozak i oslobađa ih frustracije od boravka u zatvorenom prostoru. Čekamo vaš poziv – poručili su iz Skloništa.

Iskoristite svoje slobodno vrijeme za dobru stvar. Druženje sa psima dokazano smanjuje stres.

Crna kronika

Policija objavila detalje prometne nesreće u kojoj je ozlijeđeno dvoje ljudi

Vozač (31) Audija oduzeo je prednost vozačici (25) Forda

Objavljeno

on

Policija je objavila rezultate očevida prometne nesreće u kojoj je u ponedjeljak teško ozlijeđen 31-godišnjak, dok je 25-godišnjakinja zadobila lakše ozljede.

Muškarac je, kažu iz policije, vozio Audi sisačkih registarskih oznaka Rakarskom ulicom, a kretao se u smjeru juga. Dolaskom do raskrižja s Avenijom pape Ivana Pavla II ušao je u raskrižje te skretao ulijevo a da prethodno nije propustio vozilo marke Ford zagrebačkih registarskih oznaka koje je vozila 25-godišnjakinjač. Vozač (31) je bio dužan propustiti vozilo koje mu je dolazilo ususret, a kako to nije učinio naletio je na vozilo koje je zadržavalo smjer kretanja koje je vozila 25-godišnjakinja.

U prometnoj nesreći 31-godišnji vozač je teško ozlijeđen, a liječnička pomoć pružena mu je u KBC Sestre milosrdnice, dok je 25-godišnjoj vozačici liječnička pomoć pružena u Klinici za traumatologiju, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena.

Nastavi čitati

Vijesti

MORH najavio noćne letove helikoptera: Očekuje se pojačana buka

Obuka će trajati do kraja tjedna, od 18 do 23 sata

Objavljeno

on

Pripadnici 194. eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz vojarne u Lučkom, provodit će od ponedjeljka, 25. siječnja do petka, 29. siječnja obuku u noćnim uvjetima s opremom za noćno letenje (Night Vision Googles – NVG). Zbog specifičnosti NVG opreme koja omogućava posadama helikoptera pri minimalnom noćnom svjetlu uočavanje detalja neophodnih za sigurno letenje (žice dalekovoda, šuma, brežuljci, zgade, podloga za slijetanje) obuka će se provoditi na vrlo malim visinama, od razine tla do najviše 100 metara iznad tla, javlja MORH.

Obuka će se provoditi u vremenu od 18 do 23 sata na nenaseljenim i neosvijetljenim područjima (npr. iznad šuma ili rijeka) u zapadnom dijelu grada Zagreba te na području Zagrebačke županije, Karlovačke županije, Krapinsko-zagorske županije i Bjelovarsko-bilogorske županije. Dinamika obuke ovisit će o meteorološkim uvjetima.

Tijekom provedbe obuke očekuje se pojačana buka koja je uobičajena tijekom letova helikoptera.

– Riječ je o izuzetno važnoj sposobnosti koju je potrebno redovno uvježbavati, zahvaljujući kojoj pripadnici HRZ-a i noću uspješno provode helikopterske letove uključujući akcije traganja i spašavanja, a zahvaljujući ovoj opremi tijekom medicinskih noćnih letova moguća su slijetanja i na nepripremljenim terenima i heliodromima koji nemaju svu potrebnu infrastrukturu. Uz razumijevanje pojačane osjetljivosti građana na buku uslijed nedavnih potresa, podsjećamo na korisnost koju svi zajedno imamo od helikopterskih sposobnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva te molimo građane za strpljenje i razumijevanje tijekom provedbe ove obuke – poručili su iz MORH-a.

Nastavi čitati

Vijesti

Radovi na tornju NBDM preusmjeravaju promet

Mole se građani da se ne kreću i ne zadržavaju u zoni izvođenja radova

Objavljeno

on

Zbog radova na uklanjanju tornja na Župi Navještenja Blažene Djevice Marije koji je stradao u potresu, u srijedu, 27. siječnja, u vremenu od 7.30 do 14.30 sati u zoni Župe za sav promet bit će zatvoreni dijelovi okolnih cesta i to Šetalište F. Lučića (od križanja sa Zagrebačkom do k.br. 6 Šetališta F. Lučića) i Ulica A. Šenoe (od križanja s Šetalištem F. Lučića do k.br. 7 Ul. A. Šenoe) u Velikoj Gorici.

Obilazni pravci za motorna vozila bit će Zagrebačka ulica, Ulica kneza Branimira, Ulica kralja D. Zvonimira s južne strane Šetališta F. Lučića i Ulica Vjekoslava Majera s sjeverne strane Šetališta F. Lučića.

Autobusne linije broj 309, 321 i 335, koje s Terminala Velika Gorica prometuju Šetalištem F. Lučića, preusmjerit će se na Ulicu kralja D. Zvonimira. U povratku se prema Terminalu Velika Gorica vraćaju svojom redovnom trasom. Autobusno stajalište na Šetalištu F. Lučića kod k.br. 16 privremeno se ukida.

– Ovim putem molimo sve građane da se ne kreću i ne zadržavaju u zoni izvođenja radova zbog sigurnosti – poručili su iz Grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

Reporter 400 - 17.12.2020.

Facebook

Izdvojeno