Poveži se s nama

HOTNEWS

Sjednica Gradskog vijeća prošla je mirno, a na “Aktualcu” vijećnici najviše govorili o uređenju naselja

Objavljeno

Iako je uobičajeno da se najveća bura podigne upravo na Aktualnom satu ovaj, na 18. sjednici Gradskog vijeća, prošao je poprilično mirno. Za govornicom su se najviše vidjeli upravo vijećnici vladajućeg HDZ-a, a gradonačelnik Barišić zbog bolesti nije bio prisutan.

 

No, pravu raspravu zato je izazvalo Izvješće o izvršenju programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2015. godinu. Oporba je bila glasna i vladajućem HDZ-u prebacivala kako se ne gradi dovoljno, a Marijo Zdelar plan Izvješća je ocijenio “neambicioznim”.

 

Barišić i Bandić uskoro na sastanku

 

Tatjana Amšel Zelenika iz stranke Bandić Milan 365 postavila je pitanje u ime stanovnika Velike Kosnice o uređenju Omladinskog naselja.

 

“Naime, svi znamo da tamo žive beskućnici i da je to područje pod protektoratom grada Zagreba. Međutim, tamo ima više objekata koji su u ruševnom stanju i koji prijete da će se svaki dan srušiti. U pojedinim objektima je smetlište, to je izvor zaraze, imamo informaciju da se u nekima od tih objekata po noći skuplja i naša „zlatna mladež“ pa da ima droge i alkohola. Osim toga, područje je izrazito zapušteno, a ta zapuštenost je sakrila i jedno zapravo vrlo lijepo nogometno igralište“, objasnila je Zelenika.

 

vijeće

Zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec odgovorio je kako je to pitanje stavljeno na popis tema sastanka goričkog gradonačelnika Dražena Barišića i njegovog zagrebačkog kolege Milana Bandića. Osim o tome, gradonačelnici će dogovarati i niz drugih točaka od zajedničkog interesa, kao što su uvođenje jednotarifne unije u gradskom i prigradskom javnom prijevozu, izgradnja tramvajske pruge do Velike Gorice, gradnja nove crkve u Velikoj Mlaki, preseljenje ZET-ove garaže iz centra Gorice i gradnja mrtvačnice u Dubrancu.

 

Što je s prodajom gradskih stanova?

 

Odluku o prodaji gradskih stanova Gradsko vijeće donijelo je prije gotovo godinu dana, a od tada su prodana samo tri stana pa je vijećnik SDP-a Domagoj Oštrić upitao vladajuće vijećnike da li je potrebno tu odluku preispitati.

 

vijeće 3

 

“Grad ima u vlasništvu 154 stana. U postupku nakon donošenja odluke iskazan je interes 61 najmoprimca, a smo tri osobe su iskazale ozbiljnu želju za kupnju stana. Jedina tri stana koja su prodana nisu prodana po ovoj odluci nego po Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. S obzirom na ovu namjeru i interes koju je Grad iskazao donošenjem ove odluke, mene zanima da li je taj cilj postignut i da li imamo ozbiljnu namjeru revidirati tu odluku s obzirom da nije postigla željeni uspjeh”, istaknuo je Oštrić.

 

Pročelnica Sanda Kulić Makar odgovor će mu dati pismeno, ali napomenula je kako je interes za kupovinu tih stanova bio velik te da su dobili puno pisama namjere od građana koji žive u tim stanovima.

 

“No, postupak otkupa još nije realiziran. Radi se na tome, procjene su u tijeku. Ja se nadam da će taj postupak otkupa ići i dalje”, odgovorila je Makar.

 

vijeće 5

 

Za Gorički klub mladih izdvojili su 100 tisuća kuna

 

“U našem proračunu smo osigurali 100 tisuća kuna za Gorički klub mladih u ovoj godini. U kontaktu smo s Pučkim otvorenim učilištem s kojim krećemo u suradnju vezano uz prostor u KC Galženica. Međutim, prostor je dosta derutan i treba se potpuno urediti. Mislim da bi to za naše mlade bio adekvatan prostor budući da je u centru grada pa je lako dostupan“, odgovorio je zamjenik Kolarec na pitanje Stjepana Kosića o statusu prostorija za mlade Goričane.

 

Pješačka i biciklistička staza u Novom Čiču

 

Vijećnicu HDZ-a Natašu Hader zanimalo je kada će biti napravljena biciklističko-pješačka staza od Novog Čiča prema Jagodnom.

 

“U programu gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture u 2016. godini predviđena je izrada projektne dokumentacije za Posavsku ulicu prema Jagodnom u sklopu čega će biti projektirana biciklističko-pješačka staza koja bi ta dva naselja kvalitetno povezala. Radovi na toj rekonstrukciji prometnice i izgradnja staze planira se u godini koja je pred nama, 2017. godini”, odgovorio joj je HDZ-ov Ervin Kolarec.

 

vijeće 4

 

Uređenje prometnica treba gotovo svakom naselju

 

Komunalna infrastrukutra, točnije prometnice, bile su među najčešćim pitanjima, a zamjenik gradonačelnika Kolarec obećao je pozabaviti se svima i pozvati predstavnike stanara područja na kojima su neuređene ceste na sastanak te što brže riješiti njihov problem.

 

HOTNEWS

Prometna na raskrižju Kurilovečke i Matice hrvatske

Objavljeno

on

Jedno uobičajeno poslijepodne zamalo je završilo tragično, a prema riječima očevidaca, sve zbog neprilagođene brzine. Naime, na vozilo koje se kretalo Kurilovečkom naletjelo je drugo vozilo iz Ulice Matice Hrvatske. Na sreću nema ozbiljnih posljedica, a u ovoj nesreći osim automobila najviše je nastradao – semafor!

Naravno, više detalja i to onih službenih znat će se nakon policijskog očevida.

Vremenski uvjeti su takvi da je smanjena vidljivost, kolnici su mokri i skliski, stoga, vozači oprez, prilagodite brzinu i način vožnje uvjetima na cestama!

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Smjena u Skupštini: Čičak na mjesto Mikuljana

Na 15. Sjednici većinom glasova članova županijske Skupštine dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Objavljeno

on

U odsustvu župana Stjepana Kožića i zamjenice predsjednika Skupštine Ljubice Ambrušec zbog zdravstvenih razloga, članovi Skupštine Zagrebačke županije donijeli su odluku o razrješenju predsjednika Damira Mikuljana, koji je također svoju odsutnost opravdao putovanjem van Hrvatske. Skupštinu je vodio zamjenik predsjednika Skupštine Zvonko Kunić koji je nakon prisege, čestitao novom predsjedniku Mati Čičku. Naime, zajednički klub članova HDZ-a, HSU-a i HNS-a te Klub vijećnika “Stjepan Kožić-nezavisna lista” dogovorili su smjenu predsjednika, a kao kandidata predložili načelnika općine Rugvica Matu Čička, koji je na ovoj sjednici zamijenio HDZ-ovog člana županijske Skupštine Mladena Šestana. “Zahvaljujem se predsjedniku Damiru Mikuljanu na dosadašnjem angažmanu i uvjeren sam da ćemo uz još veće jedinstvo uspjeti dovršiti sve započete projekte do 2021. godine.”, rekao je Čičak.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno