Poveži se s nama

Vijesti

Sezona gripe bliži se vrhuncu, najviše na udaru “srednja generacija”

Prema statistikama, najčešće od gripe oboljevaju osobe između 30 i 64 godine. U Velikoj Gorici dosad je zabilježeno 36 oboljelih, a polovica upadaju u ovu starosnu kategoriju

Objavljeno

Ništa neobično ni šokantno s obzirom na doba godine, ali sve je očitije kako je sezona gripe u naponu snage. Svi skupa borimo se s hunjavicama, prehladama i virozama, a oni manje sretni “zakače” i pravu pravcatu gripu, onu koja doslovno obara s nogu. Sasvim konkretno, do 8. siječnja zabilježeno je 165 oboljelih na području Zagrebačke županije, pri čemu najveći postotak odlazi na Velikogoričane i Samoborce.

Kako kaže evidencija Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, u Velikoj Gorici do sad je prijavljeno 36 oboljelih od gripe, od čega je njih 18 u dobi od 30 do 64 godine. Nešto manje, njih 14, upada u starosnu kategoriju od 20 do 29 godina, što i ne čudi osobito kad se zna da po statistikama najčešće obolijevaju oni između 30 i 64. Na tu skupinu otpada 36 posto oboljelih u prosjeku.

A onima ostalima, koje gripa još nije dohvatila, a nisu se odlučili na cjepivo, ostaje samo dobro se čuvati. I držati se toplog okruženja što je više moguće. Pa tako sve dok ne prođe sezona gripe, koja se ovih dana pošteno okuražila…

Vijesti

S ‘pušlekom’ narcisa protiv raka dojke

U Hrvatskoj se 2.500 žena godišnje suoči s dijagnozom smrtonosne bolesti raka dojke

Objavljeno

on

Dan narcisa je humanitarna akcija u kojoj se toga dana prodaju poklonjeni narcisi, a prikupljena sredstva namijenjena su prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke.  Prvo obilježavanje Dana narcisa održano je 5. travnja 1997. u organizaciji studenata tadašnjeg Fakulteta za defektologiju pod vodstvom dr. Ruže Sabol koja je i dovela Dan narcisa u Hrvatsku.Nakon toga svake se godine obilježava Dan narcisa u cijeloj Hrvatskoj pa tako i u našem gradu.

Ovogodišnja akcija obilježavanja ‘Dan narcisa’ održati će se 23.ožujka 2019. godine te je posvećena borbi protiv raka dojke. U Zagrebačkoj županiji akciju organizira Udruga edukacijom protiv raka dojke od 08:00 do 12:00 sati.

Osobita će nam biti čast da ovu našu humanitarnu akciju uveličate i Vi svojim dolaskom te nam pomognete prodati što veći broj narcisa.- poručuju iz Udruge

Mjesta na kojima možete kupiti svoj ‘pušlek’ narcisa i biti dio ove velike akcije su na četiri lokacije u našem gradu: Tržni centar, Trg Stjepana Radića, Robna kuća i Kaufland. No za one koji nisu u samom centru Velike Gorice mogu svoje narcise kupiti u Ščitarjevu Pokupskom, Maloj Buni, Vukovini, Kravarskom i Općini Orle.

Nastavi čitati

Vijesti

Večeras u Ručama zbor građana

Doznajte koliko je uloženo i kakvi su planovi za razvoj mjesta Suša i Ruča te Općine Orle

Objavljeno

on

U Vatrogasnom domu u Ručama u 19 sati zakazan je zbor građana Mjesnih odbora Suša i Ruča. Tema sastanka bit će izvještaj o dosadašnjim ulaganjima i planiranim aktivnostima u Općini Orle. Sastanak je sazvao načelnik Ervin Vujica.

Nastavi čitati

Kultura

FOTO Predstavljen Ljetopis Grada Velike Gorice 2018

Objavljeno

on

20.03.2019. Velika Gorica – Predstavljanje 15. broja Ljetopisa Grada Velike Gorice. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Novi 15. broj Ljetopisa Grada Velike Gorice predstavljen je večeras u posve ispunjenoj vijećnici Pučkog otvorenog učilišta. Na dvjestopedeset stranica nalaze se prilozi četrdeset autora i tri stotine fotografija. Prilozi su posvećeni najrazličitijim velikogoričkim temama: povijesti, znanosti, gradskom životu, tradiciji, kulturi, sportu, mladeži, vjeri, kulturno-umjetničkom stvaralaštvu, zabavi. Kroz mozaik priloga nastojalo se uhvatiti život našeg grada, Turopolja i okolice.

20.03.2019. Velika Gorica – Predstavljanje 15. broja Ljetopisa Grada Velike Gorice. Foto: David Jolić/cityportal.hr

U predstavljanju su sudjelovali urednik Miljenko Muršić i autori priloga. Posjetitelje su pozdravili zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec i ravnateljica POU-a Anita Pišković. Prigodni umjetnički program izveo je Tamburaški sastav ”To je to”. Moderatorica je bila Mirjana Marković.

20.03.2019. Velika Gorica – Predstavljanje 15. broja Ljetopisa Grada Velike Gorice. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon predstavljanja Ljetopisa prijateljsko druženje je nastavljeno uz prigodni domjenak.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 378 - 20.12.2018.

Facebook

Izdvojeno