Poveži se s nama

Vijesti

Sezona gripe bliži se vrhuncu, najviše na udaru “srednja generacija”

Prema statistikama, najčešće od gripe oboljevaju osobe između 30 i 64 godine. U Velikoj Gorici dosad je zabilježeno 36 oboljelih, a polovica upadaju u ovu starosnu kategoriju

Objavljeno

Ništa neobično ni šokantno s obzirom na doba godine, ali sve je očitije kako je sezona gripe u naponu snage. Svi skupa borimo se s hunjavicama, prehladama i virozama, a oni manje sretni “zakače” i pravu pravcatu gripu, onu koja doslovno obara s nogu. Sasvim konkretno, do 8. siječnja zabilježeno je 165 oboljelih na području Zagrebačke županije, pri čemu najveći postotak odlazi na Velikogoričane i Samoborce.

Kako kaže evidencija Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, u Velikoj Gorici do sad je prijavljeno 36 oboljelih od gripe, od čega je njih 18 u dobi od 30 do 64 godine. Nešto manje, njih 14, upada u starosnu kategoriju od 20 do 29 godina, što i ne čudi osobito kad se zna da po statistikama najčešće obolijevaju oni između 30 i 64. Na tu skupinu otpada 36 posto oboljelih u prosjeku.

A onima ostalima, koje gripa još nije dohvatila, a nisu se odlučili na cjepivo, ostaje samo dobro se čuvati. I držati se toplog okruženja što je više moguće. Pa tako sve dok ne prođe sezona gripe, koja se ovih dana pošteno okuražila…

Moja županija

Na području Županije 62 zaraženih

Broj oboljelih odnosi se na ispostave Zavoda koji obrađuju podatke za gradove i općine.

Objavljeno

on

Danas do 11 sati prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije evidentirane su 62 osobe kojima je dokazana bolest uzrokovana novim koronavirusom. Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije ima 8 ispostava te svaka ispostava obrađuje podatke za grad sjedište ispostave i okolne općine. Grad Sveta Nedelja jedini je grad koji nema svoju ispostavu, već se podaci obrađuju u Ispostavi Samobor.

Broj oboljelih 29. ožujka 2020.:

Pridržavajte se uputa Stožera civilne zaštite kako bi odgovornim ponašanjem zajedno smanjili širenje epidemije koronavirusa.

Nastavi čitati

Crna kronika

Črnkovec: Pronađena Fabia ukradena u Novom Zagrebu

Objavljeno

on

Automobil marke Škoda Fabia zagrebačkih registracija policija je jučer, 28. ožujka, u 15.45 sati pronašla u Lazini Čičkoj u Črnkovcu. Vlasnik automobila je 60-godišnjak, a netko mu ga je ukrao nekoliko dana ranije na području Novog Zagreba.

Nastavi čitati

Crna kronika

Tijelo nepoznatog muškrarca pronađeno u rijeci Savi

Objavljeno

on

Policija javlja kako je jučer, 28. ožujka, u 14.30 sati u Strmecu Bukevskom pronađen leš nepoznate muške osobe. Tijelo je bilo u rijeci Savi, a na njemu nisu pronađene ozljede koje bi upućivale na kazneno djelo. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno