Poveži se s nama

Vijesti

SDP i MOST osudili šaranje plakata Dražena Barišića

Objavljeno

Objavljivanje fotografija crvenim sprejem išaranih plakata HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Dražena Barišića, potaknuo je gorički SDP da se oglasi po ovom pitanju.

„Najoštrije osuđujemo vandalski napad na promo materijale naših političkih protivnika s napomenom da su i naši plakati oštećeni na isti način. Izborna promidžba sastavni je dio izbornog procesa koji trebamo privesti kraju uljudno i bez omalovažavanja konkurenata i njihovih napora da se u što boljem svijetlu prikažu potencijalnim biračima. Izbori su, kako se voli reći, praznik demokracije. Pozivam sve sudionike izbora u Velikoj Gorici i Turopolju da do kraja igramo fer i neka bolji pobijedi. Siguran sam da će svi kojima su Gorica i Turopolje iznad svega, odraditi posao u skladu s dostignutim standardima naše, višestranačke demokracije“, poručio je Aleksandar Horvat, kandidat SDP-a za goričkog gradonačelnika.

Poslijepodne su reagirali i iz MOSTA, osuđujući vandalski čin.

“MOST NL Velika Gorica oštro osuđuje napad na plakate od političkih protivnika.

MOST uvijek propagira fer i poštenu borbu u prazniku demokracije, zato sve sudionike  pozivamo na dostojanstvo i poštenje do kraja”, stoji u priopćenju Danijela Pukšića.

Vijesti

Izabran Savjet mladih Općine Orle

Oni su budućnost svoga kraja

Objavljeno

on

Mladi u Općini Orle dobili su svoje nove predstavnike. U Savjet mladih izabrano je pet članova i isto toliko njihovih zamjenika. Iduće tri godine u Savjetu će sjediti Marija Rumenčić, Maja Musa, Lejla Pokas, Ivan Davutović i Antonijo Vrban te njihovi zamjenici Ivan Ozimin, Ivan Mihordin, Ivana Ozimin, Marija Šestok i Danijel Starešinčić.

Savjet mladih je savjetodavno tijelo Općinskog vijeća Općine Orle. Uloga mu je aktivno uključiti mlade u javni život Općine Orle, te promicati i zagovarati prava, potrebe i interese mladih na lokalnoj razini.

Nastavi čitati

Obrazovanje

FOTO VIJEST Svatko nacrta svoju kravatu, stavi je oko vrata i – fotkanje!

Povodom Dana kravate, koji se već 16. godinu zaredom obilježava 18. listopada, učenici nižih razreda Osnovne škole Eugena Kumičića posložili su se ispred škole za fotografiranje za milenijsku fotografiju. I tako već treću godinu u nizu…

Objavljeno

on

Svake godine obilježavamo Dan kravata, ideja je da djeca nacrtaju svatko svoju kravatu i s njima se fotografiraju za našu malu milenijsku fotografiju, kaže nam Snježana Ruklić, ravnateljica Osnovne škole Eugena Kumičića.

I tako već treću godinu zaredom. Dan kravate obilježava se 18. listopada, tradicija je to koja je krenula 2003. godine, nakon što je izveden čudesan projekt “Kravata oko Arene” u Puli, a u nju su se posljednjih godina uključili i u ovoj goričkoj školi. Učiteljice iz “boravka” organiziraju i poslože djecu u oblik kravate, čovjek s fotoaparatom popne se na školski krov i djeca dobiju lijepu uspomenu…

– Vidimo se, naravno, i sljedeće godine na Dan kravate. A i z Dan škole uvijek nešto smislimo, to je u svibnju – kazala je ravnateljica.

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Uređena cesta kroz Ruče

Puni profil asfalta stavljen je u dužini 2,5 kilometra te su uređeni rubnjaci

Objavljeno

on

Završeni su radovi na županijskoj cesti ŽC 3041 u naselju Ruča. Puni profil asfalta stavljen je u dužini 2,5 kilometra te su uređeni rubnjaci. Trenutno se provodi čišćenje oborinskih kanala te raslinja uz cestu.

Galerija fotografija

 

Nastavi čitati

Reporter 386 - 16.09.2019.

Facebook

Izdvojeno