Poveži se s nama

HOTNEWS

Rukometaši Gorice započeli pripreme za Europu i prvenstvo

Objavljeno

Jučer je na Gradskom stadionu HRK Gorica krenula s pripremama za natjecateljsku sezonu 2017./2018., nešto ranije nego prijašnjih godina zbog nastupa u europskom natjecanju. Rukometaši Gorice su u prošloj natjecateljskoj sezoni ostvarili povijesni uspjeh plasmanom u Ligu za prvaka, a 4. mjesto im je osiguralo nastup u EHF kupu.

Na prvom treningu bilo je nazočno 18 igrača koje je pozdravio dopredsjednik kluba Dražen Bačurin, a prvi dio (kondicijski) priprema vodit će atletski trener Damir Bošnjak. Trenirat će se svaki dan (osim nedjelje) dva puta, ujutro u 8 sati i poslijepodne u 19 sati. Od igrača iz prošlogodišnjeg sastava nije bilo Lucijana Bure (zatražio je ispisnicu zbog prijelaza u RK Umag), Tomislava Buhiničeka (ne)odlazi u Njemačku i Tomislava Sladoljeva (odobren mu je dolazak na pripreme s nekoliko dana zakašnjenja), a Filip Krstanović je još uvijek rekonvalescent zbog ozljede ruke. Na treningu nije bilo ni Hrvoja Cekovića, koji je s trenerima Hrvojem Pekerom i Marinkom Karavanićem na turniru rukometne mladeži u Mađarskoj (Veszprem).

Prvu utakmicu prvog pretkola u EHF kupu HRK Gorica igra protiv kluba Polva Serviti iz Estonije, 02. rujna u Velikoj Gorici, uzvrat je tjedan dana kasnije u Estoniji.

Galerija fotografija

 

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno