Poveži se s nama

Moja županija

Regionalno prvenstvo mažoretkinja u Svetom Ivanu Zelini

Objavljeno

Treće regionalno prvenstvo mažoretkinja Hrvatskog udruženja mažoret timova (HUMT), skupina sjever, u organizaciji Udruge Zelinskih mažoretkinja održano je u Gradskoj sportskoj dvorani u Svetom Ivanu Zelini, u nedjelju 5. ožujka. Natjecalo se 11 timova: Plesna udruga Dijamant (Sisak), Ritmokracija (Brdovec), Plesni klub Barbara (Veliko Polje/Velika Mlaka), Budinščanske mažoretkinje (Budinšćina), Mažoretkinje Dubrovčan (Dubrovčan), Udruga plesa i mažoret plesa Sveti Ivan Zelina, Kutinske mažoretkinje (Kutina), Plesna udruga MAGI (Ivanićko Graberje), Mažoretkinje Gačanke (Otočac), Belečke mažoretkinje (Belec) i Star Dance (Sisak). Sportašice i publiku na otvorenju prvenstva pozdravili su Hrvoje Košćec, gradonačelnik Grada Svetog Ivana Zeline, predsjednica Udruge plesa i mažoret plesa Sveti Ivan Zelina Andreja Šelko Marković i predsjednik HUMT-a Vlado Palac.

05.032017. Sveti Ivan Zelina – Regionalno prvenstvo mažoretkinja u Svetom Ivanu Zelini. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Na turniru, koji je u većini kategoriji bio kvalifikacijski za Državno prvenstvo HUMT-a, ukupno su izvedene 92 koreografije u 30 kategorija. Natjecateljice u tri uzrasta (kadetkinje, juniorke i seniorke) u vježbi sa štapom i pom-ponom ocjenjivao je peteročlani sudački žiri, a još dvije sutkinje odradile su kompjutersku obradu podataka. Funkciju delegata prvenstva obnašao je Vlado Palac.

Najuspješnije mažoretkinje (tri prvoplasirane) u svim kategorijama nagrađene su medaljama, a u kategorijama formacija i peharima. Mladim trenericama iz većine timova uručene su trenerske licence 1. stupnja, a predstavnicama svih timova prigodni darovi. Gradonačelniku Košćecu i organizatorici Šelko Marković uručene su plakete HUMT-a, a gradonačelnik zaslužuje posebne pohvale, jer je pratio prvenstvo od početka do kraja, od otvorenja do završne svečane ceremonije (približno 9 sati!).

Galerija fotografija:

Moja županija

Dva nova slučaja koronavirusa u Gorici

Tri novooboljela u Zagrebačkoj županiji

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije u posljednjih 24 sata još su tri osobe zaražene koronavirusom. Jedna osoba je preminula, a šest ih je izliječeno. Dva su nova slučaja s područja Velike Gorice, a jedan iz Svete Nedelje. Po dvije izliječene osobe broje ispostave Doma zdravlja Samobor, Zaprešić i Jastrebarsko, a preminula je osoba s područja Ivanić-Grada.

– Apeliramo na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također,izbjegavajte putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana – poručuje Stožer civilne Zagrebačke županije.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Zagrebačka županija: Kreće isplata bespovratnih potpora za poduzetnike pogođene pandemijom

Na javni pozivpristiglo je više od 700 prijava, a isplata prvih 1.204.500 kuna odobrena je za 182 subjekata. Novi ciklus isplata očekuje se kroz dva tjedna

Objavljeno

on

Zagrebačka županija kreće s isplatom bespovratnih potpora za očuvanje i poticanje poslovne aktivnosti za mikrosubjekte čije su prijave obrađene i odobrene, a čiji je rad obustavljen zbog trajanja epidemije bolesti COVID-19. Na javni poziv koji je bio otvoren do 6. srpnja stiglo je više od 700 prijava, a isplata prvih 1.204.500 kuna odobrena je za 182 subjekata. Potpore su odobrene u iznosima od 3.000 do 24.000 kuna po subjektu, a novi ciklus isplata očekuje se kroz dva tjedna.

Inače, Zagrebačka županija spomenuti javni poziv za kojeg je osigurala 13 milijuna kuna raspisala je 4. lipnja, a njime je omogućena prijava za dodjelu bespovratnih sredstava mikro subjektima malog gospodarstva (obrti, trgovačka društva, samostalne profesije) s područja Zagrebačke županije, koji imaju najmanje 1 jednog aposlenog te koji su prijavitelji na mjeru Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom, i čije je poslovanje bilo obustavljeno Odlukom Stožera civilne zaštite RH od 19. ožujka 2020. godine.

Bespovratne potpore se dodjeljuju za nabavu opreme, sirovine i materijala za obavljanje osnovne djelatnosti, podmirenje kreditnih/leasing obveza za nabavljenu opremu, korištenje/najam poslovnog prostora, komunalne troškove, troškove telekomunikacija, knjigovodstvenih usluga, licencija, koncesija te drugih troškova za obavljanje osnovne djelatnosti.

Nastavi čitati

Moja županija

U županiji dva nova slučaja koronavirusa

Tri osobe su izliječene

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije u posljednjih 24 sata registrirane su dvije nove osobe zaražene koronavirusom, a tri osobe su izliječene. Po jedan novi slučaj bilježe područja Svete Nedelje te Samobora, dok je jedna izliječena osoba s područja Vrbovca te dvije sa zaprešićkog područja. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 55 slučajeva. Do sada je ukupno izliječeno 166 osoba, a 9 ih je preminulo.

 

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno