Poveži se s nama

Moja županija

Regionalno prvenstvo mažoretkinja u Svetom Ivanu Zelini

Objavljeno

Treće regionalno prvenstvo mažoretkinja Hrvatskog udruženja mažoret timova (HUMT), skupina sjever, u organizaciji Udruge Zelinskih mažoretkinja održano je u Gradskoj sportskoj dvorani u Svetom Ivanu Zelini, u nedjelju 5. ožujka. Natjecalo se 11 timova: Plesna udruga Dijamant (Sisak), Ritmokracija (Brdovec), Plesni klub Barbara (Veliko Polje/Velika Mlaka), Budinščanske mažoretkinje (Budinšćina), Mažoretkinje Dubrovčan (Dubrovčan), Udruga plesa i mažoret plesa Sveti Ivan Zelina, Kutinske mažoretkinje (Kutina), Plesna udruga MAGI (Ivanićko Graberje), Mažoretkinje Gačanke (Otočac), Belečke mažoretkinje (Belec) i Star Dance (Sisak). Sportašice i publiku na otvorenju prvenstva pozdravili su Hrvoje Košćec, gradonačelnik Grada Svetog Ivana Zeline, predsjednica Udruge plesa i mažoret plesa Sveti Ivan Zelina Andreja Šelko Marković i predsjednik HUMT-a Vlado Palac.

05.032017. Sveti Ivan Zelina – Regionalno prvenstvo mažoretkinja u Svetom Ivanu Zelini. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Na turniru, koji je u većini kategoriji bio kvalifikacijski za Državno prvenstvo HUMT-a, ukupno su izvedene 92 koreografije u 30 kategorija. Natjecateljice u tri uzrasta (kadetkinje, juniorke i seniorke) u vježbi sa štapom i pom-ponom ocjenjivao je peteročlani sudački žiri, a još dvije sutkinje odradile su kompjutersku obradu podataka. Funkciju delegata prvenstva obnašao je Vlado Palac.

Najuspješnije mažoretkinje (tri prvoplasirane) u svim kategorijama nagrađene su medaljama, a u kategorijama formacija i peharima. Mladim trenericama iz većine timova uručene su trenerske licence 1. stupnja, a predstavnicama svih timova prigodni darovi. Gradonačelniku Košćecu i organizatorici Šelko Marković uručene su plakete HUMT-a, a gradonačelnik zaslužuje posebne pohvale, jer je pratio prvenstvo od početka do kraja, od otvorenja do završne svečane ceremonije (približno 9 sati!).

Galerija fotografija:

HOTNEWS

COVID-19: 46 pozitivnih osoba na području Zagrebačke županije

Grad Sveta Nedelja ima najveći broj zaraženih.

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije u petak 27.ožujka evidentirano je 46 osoba kojima je dokazana bolest uzrokovana novim koronavirusom, njih oko 1.200 se nalazi u samoizolaciji, a jedna osoba je izliječena.

 Broj oboljelih prema ispostavama Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije:

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve stanovnike da poštuju upute Nacionalnog Stožera civilne zaštite jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze virusom COVID-19. Podsjećamo također da zbog velike preopterećenosti broja 112:

  1. Ukoliko zovete hitnu pomoć s FIKSNOG telefona nazovite 194 ili 6223 045
  2. Ukoliko zovete hitnu pomoć s MOBILNOG telefona nazovite 6223 045

Nastavi čitati

Moja županija

Božinović donio odluku o uvođenju izvanrednog međugradskog prometa

Putnici su obavezni poštovati mjere Stožera uz obaveznu propusnicu i osobnu iskaznicu!

Objavljeno

on

Načelnik Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Davor Božinović uveo je izvanredni međugradski prijevoz za zdravstveno osoblje i policijske službenike. Kako bi sustav zdravstva i sigurnosti za vrijeme proglašenja epidemije COVID-19 mogao i dalje funkcionirati uz sve raspoložive djelatnike, tvrtke Čazmatrans, Meštrović prijevoz, Presečki prijevoz  i posebni linijski prijevoznici svakodnevno voze ovim posebnim linijama:

Putnici su obavezni poštovati mjere Stožera uz obaveznu propusnicu i osobnu iskaznicu!

Nastavi čitati

Moja županija

Do hitne pomoći i na alternativnim brojevima telefona

Zbog preopterećenosti broja 112 pomoć dostupna i na druga dva broja

Objavljeno

on

Zbog velike preopterećenosti broja 112, građani Zagrebačke županije hitnu pomoć mogu zatražiti i na broju 01 6223 045, a za korisnike fiksne linije tu je i broj 194.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno