Poveži se s nama

Najave

Razgovaraonicom protiv nasilja nad starijim osobama

Objavljeno

Udruga umirovljenika grada Velika Gorica, Centar za kvalitetu života Forum 50+ Velika Gorica i Građanska inicijativa Moj grad Sisak organiziraju edukativno-informativnu razgovaraonica pod nazivom “Zaustavimo nasilje nad starijim osobama” koju će voditi dr. sc. Daša Poredoš Lavor. Susret će se održati 11. listopada u 18 sati u prostorijama Udruge umirovljenika Podružnice Velika Gorica, na Trgu kralja Tomislava 2.

“Na susretu će biti riječi o pojavnim oblicima i posljedicama nasilja nad starijim osobama, učestalosti zapuštanja i zanemarivanja starijih osoba u obitelji i društvu, mogućim preventivnim postupcima i prednostima izvaninstitucionalnih oblika podrške u zajednici, sličnostima i različitostima ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju te Nacionalnom pozivnom centru za dobrobit i dostojanstvo starijih osoba. Svi zainteresirani za temu dobro su došli”, poručuju organizatori.

HOTNEWS

HNK Gorica u 3.kolu I.HNL igra doma?

Ako HNS odobri privremenu dozvolu, HNK Gorica bi tako prvu utakmicu mogla igrati na gradskom stadionu…

Objavljeno

on

Poznat je raspored parova i igranje utakmica u sezoni 2018./2019. I. HNL. Kako doznajemo, zbog problema s rokovima s terenima, prijedlog prvoligaša prema HNS-u je da se HNK Gorici izda privremena dozvola za domaće utakmice.

Inače, Gorica ima broj 6 koji prve dvije utakmice igra u gostima. Tako će gorički prvoligaš prvu utakmicu igrati 28.srpnja na Rujevici kod momčadi Rijeke, a drugo kolo 4.kolovoza igrat će također u gostima kod Slaven Belupa. Ako HNS odobri privremenu dozvolu, HNK Gorica bi tako prvu utakmicu mogla igrati na gradskom stadionu 11.kolovoza protiv Intera iz Zaprešića.

Nastavi čitati

Najave

Pridruži se prvom treningu na otvorenom u Buševcu

Trening je potpuno besplatan i počinje u nedjelju u 18 sati, a bit će i natjecanje u muškim sklekovima ili vježbi izdržaja…

Objavljeno

on

Udruga Moj Buševec i mladi student kineziološkog fakulteta Ivan Zagorec, pozivaju sve mještane i one željne aktivnosti i tjelovježbe u prirodi, da se pridruže na prvom treningu na otvorenom koji će se odvijati kod ljetne pozornice u Buševcu.

“Cilj svega je da podsjetim ljude na važnost bavljenja bilo kojim oblikom tjelesne aktivnosti, da izvučemo djecu iz kuća i da aktivno provode svoje slobodno vrijeme. Htio bi im pokazati da za treniranje ili tjelovježbu ne treba oprema, već ljudi mogu koristiti sve što im se pruža vani, ispričao nam je Ivan. Mladi budući trener sportske rekreacije pokazat će vam koje su sve beneficije vježbanja i koliko zapravo tjelovježba čini dobro čovjeku.

Trening je potpuno besplatan i namijenjen svim dobnim skupinama, a počinje u nedjelju u 18 sati. Oni natjecateljskog duha moći će se okušati u muškim sklekovima ili vježbi izdržaja.

Nastavi čitati

HOTNEWS

„Hoću knjigu“ stiže i u Veliku Goricu

Dođite na veliko otvorenje u utorak od 8 sati

Objavljeno

on

Knjižara „Hoću knjigu“ od utorka 05. lipnja svoja će vrata u  Kurilovečkoj 2 otvoriti velikogoričkim knjigoljupcima. U ponudi ćete tako moći pronaći sve – od uredskog materijala, školskog pribora, pa do najboljih naslova za bezbrižno ljeto.

„Odabrali smo knjige od pet glavnih izdavača, to su Stilus knjiga, Profil, Znanje, Fokus i Mozaik knjiga, tako da vjerujemo da će za svakog biti ponešto“ rekao nam je voditelj poslovnice Ivica Jukić.

Danas, sutra i u utorak na gradskim će ulicama dijeliti prigodne poklone i promo letke, a one koji donesu letak, očekuje i 10 posto popusta.

Nastavi čitati
EUROHERC
MONOKL
SOLARIJIzdvojeno