Poveži se s nama

Crna kronika

Razbio prozor stana u prizemlju, provalio i ukrao skupocjene torbice!

Drski provalnik u poslijepodnevnim je satima razbio prozor stana u prizemlju, ukrao plijen vrijedan više od 93.000 kune i udaljio se u nepoznatom smjeru… Vlasnici su oštećeni za novac, zlatni nakit, ali i nekoliko skupocjenih ženskih torbica

Objavljeno

Morao je slučaj koji se prošlog petka dogodio u Zagrebačkoj ulici u Velikoj Gorici izgledati pomalo filmski. Negdje između 17.15 i 20.30 sati nepoznati se lopov popeo do stana u prizemlju, razbio staklo i ušao u stan. Nitko od susjeda ništa nije primjetio. Imao je dovoljno vremena da uzme novac, zlatni nakit, ali i nekoliko skupocjenih ženskih torbica, a nakon svega se udaljio s vrijednim plijenom.

Vlasnici su, naravno, bili u potpunom šoku kad su shvatili što se dogodilo, jer vrijednost za koju su oštećeni je vrtoglava. Procjenjuje se da su ukradene “markirane” torbice, nakit i novac u vrijednosti većoj od 93.000 kuna, što govori da bi se ovdje lako moglo raditi o provali koja je pomno planirana, o stanu koji je bio na meti s dobrim razlogom…

Velikogorička policija odmah je izašla na mjesto događaja i započela istragu.

Crna kronika

Oprez! Džepari su među nama i samo vrebaju trenutak vaše nepažnje

Šetala trgovinom otvorene torbe pa ostala bez novčanika

Objavljeno

on

Prošle subote u Kauflandu je iz torbe 57-godišnjakinje ukraden novčanik. Naime, džeparu je bilo dovoljno 15 minuta da iskoristi nepažnju žene koja je trgovinom hodala otvorene torbice. Bila je to više nego dobra prilika za lopova. Vlasnica novčanika ostala je bez 300-tinjak kuna koje su se nalazile u novčaniku, ali što je važnije i svih dokumenata.

– Građani se moraju početi samozaštitno ponašati. Tijekom šopinga ili vožnje javnim prijevozom važno je pripaziti na torbe i držati ih ispred sebe te ih svakako treba zatvoriti, kako bi se lopovima onemogućio ili bar otežao posao – poručio je Nikica Ljubanović, inspektor iz Policijske postaje Velika Gorica.

Nastavi čitati

Crna kronika

Vozio pod zabranom pa zaradio kaznu veću od 15 tisuća kuna

Uhićen je i prepraćen na općinski sud

Objavljeno

on

Kad je sjeo za upravljač vozila 34-godišnjak nije niti slutio kako će ga ta vožnja skupo stajati. Naime, muškarac je odlučio voziti automobil iako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. Na njegovu nesreću, tijekom redovite kontrole prometa zaustavila ga je policija.

– Nesavjesni vozač je uhićen i prepraćen na Općinski sud u Zagrebu, gdje mu je sudac izrekao novčanu kaznu u iznosu od 15.300 kuna – poručili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Nastavi čitati

Crna kronika

Inspektor Ljubanović: ‘Zaključavajte svoje dvorišne objekte, šupe, drvarnice i garaže’

Lopov 37-godišnjaku iz garaže ukrao alat i kobasice vrijedne 20 tisuća kuna

Objavljeno

on

U Žitkovčici je nepoznati lopov iz otključane garaže ukrao električni alat i suhomesnate proizvode. Krađa se dogodila u srijedu između 2 i 2,30 sati. 37-godišnji vlasnik vidio je da mu se netko mota po dvorištu, ali nije reagirao. Šteta je procijenjena na 20 tisuća kuna.

U Bukovčaku iz otključanog dvorišnog objekta od 10. do 12. siječnja ukradena je motorna pila. Šteta je procijenjena na četiri tisuće kuna.

– Upozorio bih građane da se ponašaju samozaštitno, odnosno zaključavaju sve prostorije jer će time otežati posao lopovima.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno