Poveži se s nama

HOTNEWS

Prvih mjesec dana za 200 mališana: Uskoro i službeno otvorenje modernog objekta u Velikoj Mlaki

Objavljeno

– Doista je ovo najmoderniji vrtić u Hrvatskoj. U to su se već uvjerili mnogi, od roditelja, djelatnika do djece. Tu su postavljeni standardi kakvi bi vrtići trebali biti, ne samo u Hrvatskoj, već i u Europi – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić prilikom obilaska vrtića u Velikoj Mlaki, koji je s radom počeo 1. rujna.

vrtić5

– Uvjerili smo se da je sve uredu, djeca uživaju, a svi odgojni procesi teku prema planu – dodao je Barišić.

U vrtiću trenutno boravi 200 djece raspoređene u 10 skupina. U četiri jasličke grupe ostvaruje se program za 48-ero djece, u šest vrtićkih grupa za 120-ero djece, a u programu predškole za 16-ero djece. Prostor je posebno prilagođen za djecu s posebnim potrebama.

– Ovaj vrtić je za svako dijete, bez obzira na teškoće po njemu se slobodno kreće. I dalje ćemo pratiti sve nove spoznaje koje se događaju u predškolskom odgojno-obrazovnom programu – istaknula je ravnateljica Ljuba Brnadić.

Vrtić čini prizemni dio s vrtićkim jedinicama, garderobama, sanitarijama, zajedničkim prostorijama, dok su na katu prostorije zbornice i uprave. Kapaciteti moderno opremljene kuhinje omogućavaju pripremu hrane za 600 djece (za djecu u Velikoj Mlaki i područnim vrtićima u okolici kao i za neke nove područne manje vrtiće koji će biti izgrađeni u budućnosti). Svečano otvorenje vrtića bit će u sklopu dječjeg tjedna sredinom idućeg mjeseca.

vrtić1

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno