Poveži se s nama

HOTNEWS

Prvih mjesec dana za 200 mališana: Uskoro i službeno otvorenje modernog objekta u Velikoj Mlaki

Objavljeno

– Doista je ovo najmoderniji vrtić u Hrvatskoj. U to su se već uvjerili mnogi, od roditelja, djelatnika do djece. Tu su postavljeni standardi kakvi bi vrtići trebali biti, ne samo u Hrvatskoj, već i u Europi – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić prilikom obilaska vrtića u Velikoj Mlaki, koji je s radom počeo 1. rujna.

vrtić5

– Uvjerili smo se da je sve uredu, djeca uživaju, a svi odgojni procesi teku prema planu – dodao je Barišić.

U vrtiću trenutno boravi 200 djece raspoređene u 10 skupina. U četiri jasličke grupe ostvaruje se program za 48-ero djece, u šest vrtićkih grupa za 120-ero djece, a u programu predškole za 16-ero djece. Prostor je posebno prilagođen za djecu s posebnim potrebama.

– Ovaj vrtić je za svako dijete, bez obzira na teškoće po njemu se slobodno kreće. I dalje ćemo pratiti sve nove spoznaje koje se događaju u predškolskom odgojno-obrazovnom programu – istaknula je ravnateljica Ljuba Brnadić.

Vrtić čini prizemni dio s vrtićkim jedinicama, garderobama, sanitarijama, zajedničkim prostorijama, dok su na katu prostorije zbornice i uprave. Kapaciteti moderno opremljene kuhinje omogućavaju pripremu hrane za 600 djece (za djecu u Velikoj Mlaki i područnim vrtićima u okolici kao i za neke nove područne manje vrtiće koji će biti izgrađeni u budućnosti). Svečano otvorenje vrtića bit će u sklopu dječjeg tjedna sredinom idućeg mjeseca.

vrtić1

HOTNEWS

‘Djeca imaju pravo sudjelovati u donošenju odluka koje ih se tiču’

Predsjednik Dječjeg vijeća Velike Gorice održao zanimljiv govor u kojem je prozvao odrasle

Objavljeno

on

Predsjednik Dječjeg gradskog vijeća VG Matija Dražetić održao govor u Hrvatskom saboru na svečanoj sjednici povodom obilježavanja 30-te obljetnice Konvencije o pravima djeteta.

Matija je iznio svoje iskustvo sudjelovanja u Dječjem vijeću kao i iskustvo u donošenju EU deklaracije o dječjoj participaciji. Prozvao je odrasle, posebno one koji donose odluke da slušaju, ali i čuju što djeca govore i poručuju te da ih odrasli uključe u donošenje odluka koje se tiču djece. Matija je sjajno predstavio sebe, Dječje gradsko vijeće i svoj grad.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Polet bolji od Turopoljca

Objavljeno

on

JEDINSTVENA ŽUPANIJSKA LIGA , 14. kolo

U turopoljskom derbiju Jedinstvene županijske lige domaći nogometaši Poleta uvjerljivom prezentacijom na Zvrniku riješili su pobjednika protiv Turopoljca iz Kuča. Kod vodećeg gola domaćih kapetanu Ivici Sučiću uveliko je pomogao Ivan Balenović od kojeg se lopta odbila u mrežu. Mladi domaći igrač Matej Robić podebljao je rezultat iz gužve u šesnaestercu krajem prve dionice dvoboja. Ipak kad je iskusni Sučić okomito proigrao Ivana Zagorca pred gol gostiju u 53. minuti, najbolji buševski strijelac loptu je majstorski poslao iza leđa vratara Turopoljca, kako se kasnije pokazalo za nedostižnih 3:0.

POLET (B) – TUROPOLJAC 3:0

BUŠEVEC. SRC Zvrnik. Gledatelja 100.
Sudac: Hrgović (Zagreb). Pomoćnici: Vuković i Geller.

STRIJELCI: 1:0 – Sučić (24), 2:0 – Robić (43), 3:0 – Zagorec (53).

POLET (B): Bradić, Brajković, Tičarić, Sovina, Skrbin (od 68. Kovačević), Stuparić, Šestak (od 56. Milanović), Pejak, Zagorec (od 70. Mikulić), Sučić, Robić. TRENER: Mario Paviša.

TUROPOLJAC: I. Zagorac, Cavrić (od 46. Đuksi), Bušić, Balenović, Radilović, Matasić, Šestok, Milatović, Čaić (od 67. Filep), Lučić, Sesar (od 73. Žugaj). TRENER: Vlado Horvat.

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: Uspješni i naglavačke te kako biti brži od gripe!

Pogledajte i naše ostale teme – Kako će se u Novom Čiću prerađivati lan, čime je Snježana Dianežević očarala žiri na Izboru za najuzorniju seosku ženu i udomiteljstvo – plemenitost za ljepše odrastanje!

Objavljeno

on

Nastavi čitati

Reporter 387 - 24.10.2019.

Facebook

Izdvojeno