Poveži se s nama

HOTNEWS

Prva “Turopoljska milja” okupila 130 biciklista

Objavljeno

Usprkos lošoj prognozi, organizatore “Turopoljske milje” danas je poslužilo lijepo vrijeme te je ova, prva po redu biciklijada uspješno održana. Okupila je 130 biciklista iz Velike Gorice, Zagreba i Varaždina.

 

Mi nismo zadovoljni, mi smo prezadovoljni i oduševljeni. Broj ljudi je ispunio sva naša očekivanja. Svaka čast svima koji su došli i uspjeli ovo odvoziti. Bilo je malih problema, ali to će se pamtiti kao pozitivno, a ne negativno.” – rekao je Vladimir Bokšić, tajnik udruge VG Tur Team, koji je ujedno i organizator biciklijade.

 

Start je bio u 10 sati kod CB Bambus u Pleškoj. Prvo stajalište bilo je u Ščitarjevu gdje su biciklisti razgledali Andautoniju, etno kuću Ščitarjevo i crkvu Svetog Martina. Od tamo su nastavili prema Ribnjaku Petko i Turopolju gdje ih je ugostilo lokalno dobrovoljno vatrogasno društvo. Zadnje stajalište bilo je Spomen park 153. brigade Hrvatske vojske, a potom je uslijedio povratak do Caffe bara ‘Bambus’.

 

Mislim da je organizacija odlična. Ovakav tip kombinacije sporta i promidžbe Turopolja i turizma je jako dobro i sasvim nešto novo u našem kraju. Sa svim sudionicima s kojima sam pričala su oduševljeni, a na svim stajalištima su nas dočekali stvarno ljubazno.” – komentirala je Marina, jedna od sudionica Turopoljske milje.

 

Nakon odvožene rute od 58 km, organizatori su za sve sudionike pripremili druženje uz odličnu gastro ponudu i nagradnu tombolu.

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno