Poveži se s nama

HOTNEWS

Prva “Turopoljska milja” okupila 130 biciklista

Objavljeno

Usprkos lošoj prognozi, organizatore “Turopoljske milje” danas je poslužilo lijepo vrijeme te je ova, prva po redu biciklijada uspješno održana. Okupila je 130 biciklista iz Velike Gorice, Zagreba i Varaždina.

 

Mi nismo zadovoljni, mi smo prezadovoljni i oduševljeni. Broj ljudi je ispunio sva naša očekivanja. Svaka čast svima koji su došli i uspjeli ovo odvoziti. Bilo je malih problema, ali to će se pamtiti kao pozitivno, a ne negativno.” – rekao je Vladimir Bokšić, tajnik udruge VG Tur Team, koji je ujedno i organizator biciklijade.

 

Start je bio u 10 sati kod CB Bambus u Pleškoj. Prvo stajalište bilo je u Ščitarjevu gdje su biciklisti razgledali Andautoniju, etno kuću Ščitarjevo i crkvu Svetog Martina. Od tamo su nastavili prema Ribnjaku Petko i Turopolju gdje ih je ugostilo lokalno dobrovoljno vatrogasno društvo. Zadnje stajalište bilo je Spomen park 153. brigade Hrvatske vojske, a potom je uslijedio povratak do Caffe bara ‘Bambus’.

 

Mislim da je organizacija odlična. Ovakav tip kombinacije sporta i promidžbe Turopolja i turizma je jako dobro i sasvim nešto novo u našem kraju. Sa svim sudionicima s kojima sam pričala su oduševljeni, a na svim stajalištima su nas dočekali stvarno ljubazno.” – komentirala je Marina, jedna od sudionica Turopoljske milje.

 

Nakon odvožene rute od 58 km, organizatori su za sve sudionike pripremili druženje uz odličnu gastro ponudu i nagradnu tombolu.

HOTNEWS

FOTO Polaganjem vijenaca za poginule branitelje započelo obilježavanje Dana grada

Objavljeno

on

Obilježavanje Dana grada Velike Gorice započelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata.  Počast hrvatskim braniteljima odali su gradonačelnik Dražen Barišić, njegovi zamjenici Ervin Kolarec i Krešimir Ačkar te predstavnici Gradskog vijeća koje je predvodio predsjednik Gradskog vijeća Neven Karas. Vijence i svijeće su položili i članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja, predstavnici braniteljskih udruga, policije, vatrogasaca te predstavnici političkih stranaka i Plemenite opčine Turopoljske.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

FOTO Dječji kulturni centar iz Albanije gostovao u Velikoj Gorici

Objavljeno

on

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Vijeće albanske nacionalne manjine Zagrebačke županije, predsjednik Memetali Zenuni Memy, i Zajednica Albanaca Zagrebačke županije ugostila je Dječji kulturni centar Grada Skadra, direktor Kujtim Alija, povodom obilježavanja Dana zastave (Dan državnosti) Republike Albanije. Svečani koncert održan je sinoć u dvorani Gorica Pučkog otvorenog učilišta.

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Program je vodila (i pjevala) Ketlin Pjalmi, suvoditelj je bio Memy kao i prevoditelj s albanskog na hrvatski jezik i obratno, pozivao je na pozornicu goste odnosno uzvanike koji su imali kraće pozdravne govore. Posjetitelje su pozdravili veleposlanici Albanije i Kosova, v.d. poslanika Sjeverne Makedonije, Hrvoje Frankić, zamjenik župana Zagrebačke županije i Kujtim Alija.

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Izvođačka ekipa iz Albanije bila je mlada sa odličnim solistima i raznovrsnim koreografijama. Gost koncerta bilo je Kulturno umjetničko društvo Šćitarjevo sa svojom tamburaškom sekcijom, predsjednica Branka Tretinjak. Nakon dvosatnog programa druženje je nastavljeno uz bogati domjenak.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno