Poveži se s nama

Moja županija

Prsten potpore: Ključna je suradnja organizacija civilnog društva i odgojno-obrazovnih ustanova

Razgovaralo se kako učenike s teškoćama i njihove roditelje pripremiti za ulazak u redoviti odgojno-obrazovni sustav, na koji način osigurati da se učenici s teškoćama već prvog dana škole osjećaju ugodno u novom okruženju te kako s njima ostvariti osobni kontakt

Objavljeno

U sklopu provedbe Županijskog projekta „Prsten potpore“, koji je za 102 učenika s teškoćama u razvoju osigurao pomoćnike u nastavi, u Svetome Ivanu Zelini održana je radionica „Suradnja organizacija civilnog društva i odgojno-obrazovnih ustanova u lokalnoj zajednici“. Domaćin je bila Udruga „Srce“, koja već 11 godina skrbi o djeci s posebnim potrebama i osobama s invaliditetom.

„Još smo 2008. godine za dijete s posebnim potrebama, osigurali pomoćnika u dječjem vrtiću, što se pokazalo izuzetno dobrim za njegovu integraciju u društvo. Usko surađujemo s odgojno-obrazovnim institucijama na području Svetog Ivana Zeline kako bi djeci s posebnim potrebama, našim štićenicima, početak školovanja bio što manje stresan“, ispričala je Đurđa Penava, predsjednica udruge „Srce“.

Foto: Zagrebačka županija

Ivančica Prugovečki, voditeljica projekta „Prsten potpore“, koji se sufinancira iz Europskoga socijalnog fonda, naglasila je da je radionica organizirana kako bi se na primjerima dobre prakse Udruge „Srce“ pokazala mogućnost suradnje organizacija civilnog društva i odgojno-obrazovnih ustanova.

„Dobro organizirane i motivirane organizacije civilnog društva upravo i služe da budu spona između osoba koje imaju posebne potrebe, u ovom slučaju učenika s teškoćama u razvoju, i odgojno-obrazovnih ustanova“, rekla je Prugovečki.

Radionica je bila organizirana za učitelje, stručne suradnike i roditelje učenika s teškoćama u razvoju, kao i roditelje djece s posebnim potrebama koja će tek krenuti u školu. Razgovaralo se kako učenike s teškoćama i njihove roditelje pripremiti za ulazak u redoviti odgojno-obrazovni sustav, na koji način osigurati da se učenici s teškoćama već prvog dana škole osjećaju ugodno u novom okruženju te kako s njima ostvariti osobni kontakt.

„Suvremena, inkluzivna škola svakome mora osigurati odgoj i obrazovanje sukladno njegovim mogućnostima“, dodala je Ivančica Prugovački.

Tijekom održavanja radionice primjere dobre prakse iznijele su učiteljice razredne nastave u OŠ Dragutina Domjanića i roditelji djece s posebnim potrebama.

Moja županija

Između Donjeg Bukevja i Strmca Bukevskog počinje rekonstrukcija nasipa

Promet će se odvijati obilaznim pravcem.

Objavljeno

on

Sutra počinju radovi na rekonstrukciji desnog nasipa rijeke Save između Donjeg Bukevja i Strmca Bukevskog zbog čega je Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije donijela odluku o privremenoj regulaciji prometa na županijskoj cesti 3041. Izvođač radova, Hrvatske vode Zagreb, postavit će privremenu prometnu signalizaciju kojom će zatvoriti promet svakog radnog dana od 7 do 17 sati. Promet će se odvijati obilaznim pravcem, osim vozila hitnih službi i stanovnika na spomenutoj relaciji. Radovi traju od 09. srpnja do 31. listopada 2020. godine.

Nastavi čitati

Moja županija

Pokupsko širi vodoopskrbnu mrežu

Potpisani su Ugovori s izvođačem radova za početak radova u Auguštanovcu i Hotnji.

Objavljeno

on

Kako bi svim mještanima omogućila priključenje na javnu vodoopskrbnu mrežu, a samim time i poboljšala životni standard, Općina Pokupsko nastavlja s izgradnjom vodoopskrbnih mreža na svome području. Nakon što je uspješno završen projekt izgradnje vodoopskrbnog cjevovoda u naseljima Pokupsko i Roženica, načelnik Božidar Škrinjarić potpisao je nove Ugovore o izgradnji vodoopskrbne mreže u Auguštanovcu u vrijednosti gotovo 560 tisuća kuna i u Hotnji čija je vrijednost nešto više od 620 tisuća kuna.

Nastavi čitati

Moja županija

Akcije darivanja krvi i dalje uz epidemiološke mjere

Danas akcija do 19 sati traje u Velikoj Gorici!

Objavljeno

on

Društva Crvenog križa Zagrebačke županije pozivanju darivatelje da se i tijekom srpnja odazovu na redovite akcije dobrovoljnog darivanja krvi na više lokacija. Poštujući epidemiološke preporuke, darivanju krvi ne mogu pristupiti osobe koje su putovale izvan Republike Hrvatske u posljednjih mjesec dana, bile u kontaktu s osobama koje su zaražene koronavirusom ili se nalaze u samoizolaciji, imale simptome infekcije dišnih putova, temperaturu, kašalj, kratak dah ili otežano disanje. U svim akcijama darivanja krvi poštuju se epidemiološke mjere, a darivatelje se poziva da izbjegavaju bliži socijalni kontakt i da se suzdrže od uobičajenih mjera neverbalnog komuniciranja kao što je rukovanje.

Termini akcija:

 

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno