Poveži se s nama

Crna kronika

Provalnik haračio po Kurilovcu, provalio je u četiri kuće u nekoliko sati

Dvije je uspio i opljačkati

Objavljeno

Isti dan, u petak 26. veljače, nepoznati je provalnik opljačkao dvije kuće u Kurilovcu, a još je dvije pokušao opljačkati.

Prva u seriji provala bila je oko 18.30 sati u Ulici Mije Vojnovića gdje je provalnik prikladnim predmetom obio prozor te ušao u kuću. No, vlasnica je bila na drugom katu kuće u trenutku provale, čula je lupanje i sišla te je provalnik pobjegao bez plijena.

Nakon toga lopov je između 16 i 19.30 sati provalio u kuću u vlasništvu 35-godišnjaka u Lederovoj ulici. Obio je ulazna vrata, ušao u prostor kuće, ispremetao stvari i ukrao dva muška sata i oko 2.000 kuna. Pobjegao je kroz prozor, a ukupan ‘ulov’ iz ove kuće je vrijedan 6.000 kuna.

Između 18.15 i 19.30 sati opljačkana je i kuća u Horvatovoj ulici koja je s prethodnom, Lederovom, povezana dvorištima. U kuću u vlasništvu 58-godišnjakinje, počinitelj je ušao tako što se prije popeo na dvorišni objekt te kroz terasu došao do prozora koji je obio i otvorio. Ukrao je novac u kunama i eurima, ukupne vrijednosti oko 3.000 kuna.

Na meti se taj dan našla i kuća u Ulici Nikole Tesle. I tu je provalnik pokušao provaliti u obiteljsku kuću u vlasništvu 79-godišnjaka. Popeo se na balkon, obio PVC prozor, ušao u kuću i ispremetao stvari, ali ništa nije ukrao.

– Pozivamo građane na oprez i apeliramo da nam dojave ukoliko u svojoj ulici primijete nekog sumnjivog. Neobično može biti i da isti automobil prolazi više puta ulicom, zastajkuje, gleda te se u njemu eventualno nalaze osobe koje snimaju kuću ili promatraju. Slobodno neka građani zapišu broj registarskih oznaka i zapamte izgled ljudi koje su uočili ili neka nazovu policiju – kažu iz Policijske postaje Velika Gorica.

Crna kronika

Goričanin uzrokovao lančani sudar u Sisku, zabio se u vozača koji je trebao biti u samoizolaciji

Zbog izazivanja prometne nesreće 63-godišnjaku je naplaćena novčana kazna

Objavljeno

on

Srećom, nitko nije ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak oko 11 sati u Petrinjskoj ulici u Sisku. Do nesreće je došlo kada je 63-godišnjak s područja Velike Gorice, koji je vozio teretni skup vozila, zbog nedržanja razmaka udario u vozilo ispred sebe, koje je vozio 61-godišnjak s područja Siska, a koji je od siline udarca odbačen i udario u vozilo ispred sebe.

– Utvrđeno je kako je 61-godišnjak upravljao vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera samoizolacije, te protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Zbog izazivanja prometne nesreće 63-godišnjaku je naplaćena novčana kazna – kažu iz sisačko-moslavačke policije.

Nastavi čitati

Crna kronika

Rakarje: Obio prozor i ukrao novac, a onda i balkonska vrata kako bi došao do zlata

Ukupna šteta je oko 7.000 kuna

Objavljeno

on

Gorička policija ovoga je tjedna zaprimila dojavu o provali u kuću koja se dogodila još u vremenu od 2. do 8. travnja. Nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u Ulici Jurjevski hrast u Rakarju, čija je vlasnica 40-godišnjakinja, i to tako što je došao sa stražnje strane kuće gdje je obio i otvorio prozor. Ušao je u kuću te ispremetao stvari i ukrao novac. Nakon toga se popeo na balkon iste te kuće te obio i otvorio balkonska vrata. Ponovno je ušao u kuću i ispremetao stvari, a u ovom dijelu ukrao je zlatni nakit. Ukupna šteta je oko 7.000 kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Uspio obiti vrata bankomata, ali nije odnio novac

Bankomat se nalazi u zgradi općine

Objavljeno

on

Netko je pokušao provaliti u PBZ bankomat u zgradi općine u Pokupskom. Naime, u noći na petak, 9. travnja, u vremenu od 16 do 4.47 sati, nepoznati počinitelj je provalio u prostoriju zgrade Općine Pokupsko, no isključivo kako bi došao do stražnje strane bankomata.

– Uporabom aparata, najvjerojatnije za varenje ili rezanje, došlo je do taljenja, odnosno otvaranja vrata bankomata u kojem se nalaze kazete s novcem. Međutim, nije izvršena krađa, pa se radi o pokušaju izvršenja kaznenog djela – objasnio je inspektor u goričkoj policiji Nikica Ljubanović i dodao kako nije nastupila nikakva šteta osim one zbog oštećenja bankomata.

 

Nastavi čitati

Reporter 402 - 25.03.2021.

Facebook

Izdvojeno