Poveži se s nama

Crna kronika

Kao u hororu: Provalio u kuću, prespavao pa pištoljem dočekao vlasnicu

Počinio je štetu od oko 150 tisuća kuna

Objavljeno

Nesretna žena nije niti slutila što će joj se dogoditi ulaskom u vlastitu kuću. Dočekao ju je maskirani razbojnik i uz prijetnju pištoljem zatražio novac. Ženu je odmah zavezao, ukrao pronađeni novac te ključeve Opel Astre s kojom je i pobjegao. Razbojništvo se dogodilo u Klinča Selima još 14. siječnja i policija je ovih dana uspjela pronaći pljačkaša. Riječ je o 52-godišnjem muškarcu koji je provalio u kuću te u njoj prespavao, kako bi dočekao vlasnicu.

“Oko 8 sati oštećena je ušla u ljetnu kuhinju, a osumnjičeni je uz prijetnju pištoljem zatražio novac. Nakon toga, zavezao je oštećenu, otuđio novac koji je pronašao, ključeve osobnog automobila i osobni automobil marke Opel Astra te se udaljio u smjeru Zagreba. Automobil je ostavio na području Lučkog. Šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 150.000 kuna“, kažu iz policije.

Crna kronika

Tijekom vikenda nije bilo alkoholiziranih u prometu

Kazne zbog prebrze vožnje dobilo 22 vozača

Objavljeno

on

Tijekom proteklog vikenda policija je uhvatila 22 vozača u prebrzoj vožnji. Zanimljivo je kako nije zabilježen niti jedan slučaj vožnje u alkoholiziranom stanju.

– Tijekom provođenja akcije nije se zaustavljalo vozila jedino koje su grubo kršile prometne propise a jedino, se mjerila brzina kretanja s uređajima za mjerenja brzine kretanja vozila. Ophodnje su bile angažirane oko provjera za samoizolaciju, tj. osobe koje krše dobivene upute od nadležnih službi – poručili su iz PP Velika Gorica.

Tijekom vikenda dogodile su se tri prometne nesreće, a jedna osoba lakše je ozlijeđena u jednoj od njih.

Nastavi čitati

Crna kronika

Provaljeno u obiteljsku kuću i dva automobila

Policijski inspektor Nikica Ljubanović upozorio je građane na samozaštitno ponašanje

Objavljeno

on

Na meti provalnika našla se obiteljska kuća u Teslinoj ulici. Provala se dogodila između 6. i 19. ožujka. Provalnik je u kuću ušao obijanjem prozora i u njoj pronašao manju količinu zlatnog nakita. Šteta je procijenjena na 1000 kuna.

U prošlu subotu provaljeno je u dva automobila koja su bila parkirana na pisti kod ZTC-a. Vlasnici vozila ostavili su torbice u automobilima, što je privuklo nepoznatog lopova. Prikladnim alatom on je razbio prozora na vozilima i iz njih uzeo torbice u kojima su se nalazili novac i dokumenti. Policijski inspektor Nikica Ljubanović upozorio je građane na samozaštitno ponašanje.

– Vrijedne stvari se ne ostavljaju na vidnim mjestima u automobilu. Ova preporuka vrijedi za sva parkirališta pa i ona kod groblja i trgovačkih centara. Ako već ostavljate vrijedne stvari i dokumente u parkiranom vozilu, sakrijete ih negdje u vozilu gdje neće biti vidljiva – poručio je inspektor.

Nastavi čitati

Crna kronika

Gorjele drvene jaslice kod crkve

Potpuno su izgorjele

Objavljeno

on

Sinoć oko 20 sati građani su javili vatrogascima kako gore drvene jaslice kod crkve Navještenja Blažene Djevice Marije, u parku na Šetalištu Franje Lučića. Brzom reakcijom vatrogasaca spriječeno je širenje požara.

– Drvena kućica veličine dva puta tri metra bila je gotovo cijela u plamenu. Na teren je izašlo šest vatrogasaca, a požar su brzo ugasili. Već za 20 minuta – kazao je zapovjednik JVP Velika Gorica Ivica Maceković.

Budući da do kućice nije provedena struja, ne radi se o zapaljenju električnih instalacija, ali točan uzrok požara bit će poznat nakon policijskog očevida.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno