Poveži se s nama

Crna kronika

Kao u hororu: Provalio u kuću, prespavao pa pištoljem dočekao vlasnicu

Počinio je štetu od oko 150 tisuća kuna

Objavljeno

Nesretna žena nije niti slutila što će joj se dogoditi ulaskom u vlastitu kuću. Dočekao ju je maskirani razbojnik i uz prijetnju pištoljem zatražio novac. Ženu je odmah zavezao, ukrao pronađeni novac te ključeve Opel Astre s kojom je i pobjegao. Razbojništvo se dogodilo u Klinča Selima još 14. siječnja i policija je ovih dana uspjela pronaći pljačkaša. Riječ je o 52-godišnjem muškarcu koji je provalio u kuću te u njoj prespavao, kako bi dočekao vlasnicu.

“Oko 8 sati oštećena je ušla u ljetnu kuhinju, a osumnjičeni je uz prijetnju pištoljem zatražio novac. Nakon toga, zavezao je oštećenu, otuđio novac koji je pronašao, ključeve osobnog automobila i osobni automobil marke Opel Astra te se udaljio u smjeru Zagreba. Automobil je ostavio na području Lučkog. Šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 150.000 kuna“, kažu iz policije.

Crna kronika

Vozio pod zabranom pa zaradio kaznu veću od 15 tisuća kuna

Uhićen je i prepraćen na općinski sud

Objavljeno

on

Kad je sjeo za upravljač vozila 34-godišnjak nije niti slutio kako će ga ta vožnja skupo stajati. Naime, muškarac je odlučio voziti automobil iako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. Na njegovu nesreću, tijekom redovite kontrole prometa zaustavila ga je policija.

– Nesavjesni vozač je uhićen i prepraćen na Općinski sud u Zagrebu, gdje mu je sudac izrekao novčanu kaznu u iznosu od 15.300 kuna – poručili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Nastavi čitati

Crna kronika

Inspektor Ljubanović: ‘Zaključavajte svoje dvorišne objekte, šupe, drvarnice i garaže’

Lopov 37-godišnjaku iz garaže ukrao alat i kobasice vrijedne 20 tisuća kuna

Objavljeno

on

U Žitkovčici je nepoznati lopov iz otključane garaže ukrao električni alat i suhomesnate proizvode. Krađa se dogodila u srijedu između 2 i 2,30 sati. 37-godišnji vlasnik vidio je da mu se netko mota po dvorištu, ali nije reagirao. Šteta je procijenjena na 20 tisuća kuna.

U Bukovčaku iz otključanog dvorišnog objekta od 10. do 12. siječnja ukradena je motorna pila. Šteta je procijenjena na četiri tisuće kuna.

– Upozorio bih građane da se ponašaju samozaštitno, odnosno zaključavaju sve prostorije jer će time otežati posao lopovima.

Nastavi čitati

Crna kronika

Ovaj tjedan na meti provalnika našle se dvije kuće u Porinovoj

U obje provalnik je ušao obijanjem prozora u prizemlju

Objavljeno

on

Nepoznati lopov u utorak između 13,30 i 18,50 sati provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 62-godišnjak. Provalnik je obio prozor u prizemlju i ušao u unutrašnjost kuće, gdje je pronašao tisuću kuna u gotovini. Uzeo je novac i dao se u bijeg.

Drugi slučaj dogodio se u periodu od ponedjeljka do četvrtka, kada je provaljeno u kuću u vlasništvu 67-godišnjaka. I ovaj put provalnik je obio prozor u prizemlju kuće kako bi ušao u unutrašnjost te je nakon toga ispremetao stvari po kući. Iz neutvrđenog razloga na kraju je morao napustiti kući ništa ne otuđivši.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno