Poveži se s nama

HOTNEWS

Proputovali su svijetom i zaključili – kod kuće je najljepše

Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica pripremio je priredbu kojom su gledatelje proveli od Europe do Južne Amerike

Objavljeno

Gorički Centar za odgoj i obrazovanje slavi 78 godina postojanja, a u povodu toga danas su u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica izveli priredbu pod nazivom “Svugdje je lijepo ali…”. Kroz skečeve i pjesme djeca i korisnici Centra za odgoj i obrazovanje gledatelje su proveli svim kontinentima, od Europe do Južne Amerike, a na kraju zaključili – svugdje je lijepo, ali u Hrvatskoj je najljepše.

Obilježavanje godišnjice Centar za odgoj i obrazovanje započeo je prošlog vikenda Likovnom kolonijom, a ovoga tjedna imali su i Dane otvorenih vrata. U Centru je postavljena i izložba učeničkih radova te je podignuta zelena zastava koja je Centar za odgoj i obrazovanje potvrdila kao Eko-školu.

“Imamo planove, imamo projekte, pred nama je da ih provedemo. Cilj nam je osposobiti i osamostaliti naše učenike i korisnike za što samostalniji život i rad. Pa neka bude tako”, istaknuo je ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje Zvonko Katalinić i rekao kako se nadaju da će uskoro opremiti i osposobiti kabinet za senzornu integraciju, kojeg će koristiti stanovnici Gorice i okolice.

“Lijepo je susresti da jedna lokalna zajednica na ovakav način brine i surađuje s jednom ovakvom institucijom. Svi vi niste slučajno ovdje i zapravo samo zajedno možemo postići to da ova naša djeca bolje rastu i da uvijek ostanu u Hrvatskoj“, rekla je Ana Butković, predstavnica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Galerija fotografija

 

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno