Poveži se s nama

Moja županija

Projekti kojim se financiraju pomoćnici u nastavi idu dalje

Objavljeno

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar i ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Mile Živčić uručili su predstavnicima županija i gradova, osnivačima osnovnih i srednjih škola ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za osiguravanje pomoćnika u nastavi.

 

Bespovratna sredstva odobrena i Zagrebačkoj županiji te njezinim gradovima Velikoj Gorici, Samoboru, Zaprešiću i Vrbovcu. Županijskom projektu Prsten potpore dodijeljen je iznos od 2,5 milijuna kuna, a ukupna vrijednost projekta je 4,24 milijuna kuna te će se njime osigurati 92 pomoćnika u nastavi za 102 učenika s teškoćama u razvoju. 

 

„Zadovoljan samo što ovaj hvalevrijedan projekt ide dalje. To je izuzetno dobro za učenike, roditelje i zajednicu u cjelini“, rekao je župan Stjepan Kožić. Inače, Županija za provedbu projekta Prsten potpore, u školskoj 2016./2017., osigurava vlastitih 1,75 milijuna kuna.

 

Uz župana Kožića, primopredaji je ispred Zagrebačke županije prisustvovao i zamjenik župana Rudolf Vujević.

HOTNEWS

COVID-19: 46 pozitivnih osoba na području Zagrebačke županije

Grad Sveta Nedelja ima najveći broj zaraženih.

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije u petak 27.ožujka evidentirano je 46 osoba kojima je dokazana bolest uzrokovana novim koronavirusom, njih oko 1.200 se nalazi u samoizolaciji, a jedna osoba je izliječena.

 Broj oboljelih prema ispostavama Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije:

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve stanovnike da poštuju upute Nacionalnog Stožera civilne zaštite jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze virusom COVID-19. Podsjećamo također da zbog velike preopterećenosti broja 112:

  1. Ukoliko zovete hitnu pomoć s FIKSNOG telefona nazovite 194 ili 6223 045
  2. Ukoliko zovete hitnu pomoć s MOBILNOG telefona nazovite 6223 045

Nastavi čitati

Moja županija

Božinović donio odluku o uvođenju izvanrednog međugradskog prometa

Putnici su obavezni poštovati mjere Stožera uz obaveznu propusnicu i osobnu iskaznicu!

Objavljeno

on

Načelnik Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Davor Božinović uveo je izvanredni međugradski prijevoz za zdravstveno osoblje i policijske službenike. Kako bi sustav zdravstva i sigurnosti za vrijeme proglašenja epidemije COVID-19 mogao i dalje funkcionirati uz sve raspoložive djelatnike, tvrtke Čazmatrans, Meštrović prijevoz, Presečki prijevoz  i posebni linijski prijevoznici svakodnevno voze ovim posebnim linijama:

Putnici su obavezni poštovati mjere Stožera uz obaveznu propusnicu i osobnu iskaznicu!

Nastavi čitati

Moja županija

Do hitne pomoći i na alternativnim brojevima telefona

Zbog preopterećenosti broja 112 pomoć dostupna i na druga dva broja

Objavljeno

on

Zbog velike preopterećenosti broja 112, građani Zagrebačke županije hitnu pomoć mogu zatražiti i na broju 01 6223 045, a za korisnike fiksne linije tu je i broj 194.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno