Poveži se s nama

Moja županija

Projekt „Prsten potpore“ zanimljiv i našim susjedima

U 33 osnovne i srednje škole u njega je uključeno 120 učenika za koje je osigurano 109 pomoćnika u nastavi

Objavljeno

Za projekt uključivanja djece s posebnim potrebama u redoviti sustav obrazovanja Zagrebačke županije, čulo se i izvan granica naše zemlje. Bosanskohercegovačko izaslanstvo posjetilo je županiju tijekom svog studijskog boravka u Republici Hrvatskoj. Predstavnici Sarajevskog i Tuzlanskog kantona iz prve ruke htjeli su se upoznati s rezultatima svojih kolega iz Hrvatske.

Predstavljanje je organizirano za predstavnike javnih ustanova, škola, organizacija civilnoga društva i ministarstava iz dva bosansko-hercegovačka kantona u kojima je u tijeku izrada strategije inkluzivnog obrazovanja.

Zagrebačka županija ovaj projekt, sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, provodi od školske 2015./2016. godine, a ove godine potpisan je ugovor o njegovu četverogodišnjem sufinanciranju. U 33 osnovne i srednje škole u njega je uključeno 120 učenika za koje je osigurano 109 pomoćnika u nastavi.

„Odgovorit ćemo na sve potrebe koje će se javiti tijekom četverogodišnje provedbe projekta. Uključivat ćemo u njega i nove pomoćnike kako bi svi učenici imali jednake mogućnosti u obrazovanju“, istaknula je Ivančica Prugovečki, voditeljica projekta „Prsten potpore“.

Moja županija

U Zagrebačkoj županiji se nastavlja niz bez novozaraženih

To je 10. dan zaredom da nema novih slučajeva

Objavljeno

on

Danas je 10. dan kako u Zagrebačkoj županiji nema novooboljelih osoba od novog koronavirusa, javlja Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije. Do danas u 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest COVID-19. Ukupno su do sada izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Moja županija

Zagrebačka županija devet dana bez novooboljelih

Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do danas u 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednjih 9 dana nema novooboljelih. Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Moja županija

Županijski Zavod za javno zdravstvo: U posljednja 24 sata nema novooboljelih

Brojke su iste kao i jučer

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih. Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno