Poveži se s nama

Najave

Probajte najbolje turopoljske štrukle u Buševcu!

Ukoliko smatrate da ste ‘fletni’ u pripremi ‘fanjkov’, prijavite se na natjecanje! Možda baš Vaša štrukla bude proglašena najboljom

Objavljeno

Približava se najveća manifestacija u organizaciji Društva žena Buševec. Članice ove udruge pripremaju bogat zabavni program, kao i široku gastronomsku ponudu. Glavna zvijezda na meniju su domaći štrukli, kuhani ili pečeni, slatki ili slani, sa sirom, marelicama i višnjama. Na svoje će doći i ljubitelji turopoljskog gulaša, kotlovine ili roštilja, ali za one slatkog nepca na stolu će se naći i domaće gibanice raznih vrsta.

U Društvu žena Buševec ponosni su na svoju najveću manifestaciju, te su nam ove vrijedne žene otkrile tko sve može prezentirati svoje štrukle na ovogodišnjoj štruklijadi.

– Priredile smo bogat program s početkom u 14 sati s bogatom gastro ponudom. Naglašavamo kako za natjecanje u najbolje pripremljenim štruklima mogu se prijaviti svi koji smatraju da ih znaju i vole praviti. Svi se prijavljeni uzorci mogu predati između 15 i 16 sati, a mogu se priložiti pet komada štrukli. Proglašenje očekujemo oko 17 sati. U večernjim satima za glazbeni dio zadužen je Dinacordi-Luna Band – ističe tajnica Društva žena Barbara Kos.

Gospođa Barbara Kos otkrila nam je i kroz koje starinske igre će se ljubitelji sportskih aktivnosti moći natjecati, pri čemu se najviše raduju novouvedenoj disciplini ruljenja kukuruza.

-Imamo i natjecanja u starinskim igrama, na koja se prijavljuju svi od sedme do 77. godine života. Sudionici se mogu okušati u vožnji u tačkama, piljenju drva, skakanju u vreći, potezanju užeta i od lani novu disciplinu ruljenja kukuruza što se već dulje vrijeme nema prilike svuda vidjeti, a ljudi su time bili oduševljeni – nadodala je Barbara Kos.

Najave

Plešani velikog srca

Malonogometni turnir za više dječje igre

Objavljeno

on

U subotu Gradska četvrt Pleso slavi svoj dan. Tim povodom Vijeće Gradske četvrti u suradnji s udrugom ‘Društvo žena Pleso’  organizira humanitarni malonogometni turnir. Koji će se održati na SRC Pleso na vanjskom terenu te umjetnoj travi.

Sav prihod od donacija upotrijebiti će se za uređenje dječjeg parka Pleso.

-‘Pozivamo Vas na dobar nogač, vrhunsku kotlovinu, roštilj, hladno pivo i ugodno druženje.  Vidimo se 15.06. od 08:00 ‘-poručili su iz Gradske četvrti

Nakon nogometnog turnira slijedi zabava uz grupu ‘Zakon šutnje’ .

 

Nastavi čitati

Najave

22. kup Turopolja i deveti memorijal Josipa Robića-Habe

Ovaj će kup ujedno biti zadnje, četvrto kolo prvog otvorenog kupa VZG Velika Gorica. Dolazak ekipa potrebno je potvrditi najkasnije do 20. lipnja

Objavljeno

on

U sklopu Ivanja u Buševcu, DVD Buševec organizira 22. Kup Turopolja i deveti Memorijal Josipa Robića-Habe, a sve u cilju održavanja ove dugogodišnje tradicije. Riječ je o vatrogasnom natjecanju ženskih i muških desetina, a koje će se održati u subotu 22.06.2019. godine na školskom igralištu kod Vatrogasnog doma Buševec. Na natjecanjima će se izvoditi dvije vježbe prema pravilniku HVZ-a, bez štafetne utrke.

Raspored natjecanja:

– U 14:00 h početak natjecanja za podmladak (djeca od 6 – 12 godina), prijave ekipa kreću od 13.30 sati

– Od 17:00 h početak natjecanja za odrasle (MUŠKI A I B, ŽENE A I B), prijave ekipa kreću od 16.30 sati

Prve tri ekipe u svim kategorijama primit će pehare, a najbolje plasirane ekipe u kategorijama i prijelazne pehare. Za sve sudionike natjecanja osigurane su zahvalnice. Poslije natjecanja slijedi druženje uz band Maheri do ranih jutarnjih sati.

Kontakt brojevi za prijave i sve potrebne informacije oko kotizacija za ekipe su:

091/6364-003 – zapovjednik Nenad Lukić

091/6364-005, voditelj natjecateljskih odjeljenja Branislav Katulić

ili na e-mail.

Nastavi čitati

Kultura

FOTO Završna produkcija mažoretkinja Plesnog kluba Barbara

Objavljeno

on

08.06.2019. Veliko Polje. Završna produkcija mažoretkinja Plesnog kluba Barbara. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Mažoretkinje Plesnog kluba Barbara (Veliko Polje/Velika Mlaka) iz Hrvatskog udruženja mažoret timova (HUMT) prezentirat će sutra, nedjelja, 09. lipnja, s početkom u 19 sati, svoju završnu godišnju produkciju na otvorenom, na platou ispred Konzuma u Velikom Polju. Brojne koreografije izvest će sve klupske formacije, od najmlađih do seniorskih. Revijalne izvedbe bit će ujedno i generalna proba za one formacije mažoretkinja koje će se idućeg tjedna (od 12. do 16. lipnja) natjecati na Europskom prvenstvu mažoretkinja u Crikvenici.

Galerija

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno