Poveži se s nama

Gospodarstvo

Prijavite se u Malu školu trgovačkog prava

Polaznici će naučiti važne “trikove” iz trgovačkog i radnog prava

Objavljeno

Velikogorička razvojna agencija pokrenula je projekt „Mala škola trgovačkog prava“ kako bi polaznike upoznala s problematikom trgovačkog i radnog prava te raznim pravnim izazovima i preprekama.

„Polaznici projekta upoznati će se s temeljnim odredbama vezanim za ustroj i organizaciju trgovačkog društva (odgovornosti, prekršaji i kazne direktora i vlasnika), temeljnim stavkama raznih ugovora ( kupoprodaji robe i usluga, najmu, leasingu, građenju, ortaštvu i sl) kao i oblicima prisilnih naplata potraživanja. Osim toga naučit će kako kvalitetno pripremiti ugovor o radu te kako se zaštiti prilikom raskida istoga“, poručili su iz VE-GO-RA-e.

Prijaviti se mogu svi zainteresirani vlasnici ili direktori trgovačkih društava sa sjedištem na području Velike Gorice, a natječaj je otvoren do 11. svibnja. Besplatnu edukaciju pohađat će 12 kandidata. Nakon zaključenja procesa prijava, izradit će se konačna lista polaznika u skladu s ukupnim brojem slobodnih mjesta.
Više saznajte ovdje.

Gospodarstvo

Sastali se predstavnici vinogradarsko-vinskih udruga Zagrebačke županije

Razgovaralo se o potporama, aktivnostima i projektima iz područja vinogradarstva i vinarstva

Objavljeno

on

U Zagrebačkoj županiji na poziv Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije jučer su se sastali predstavnici vinogradarsko-vinskih udruga Zagrebačke županije. Razgovaralo se o planiranim mjerama potpora, aktivnostima i projektima iz područja vinogradarstva i vinarstva u ovoj godini. Predstavnici udruga informirani su tijeku priprema za 3. Reviju najboljih vina Zagrebačke županije, koja će se održati 12. ožujka u The Westin Zagreb hotelu u Kristalnoj dvorani od 13 do 19 sati.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Na 5. Obrtničkom forumu predstavljene izmjene i dopune Zakona o obrtu

Početkom 2019. godine u Zagrebačkoj županiji bilo je 5.042 obrta, a početkom ove godine ta se brojka povećala na 5.526. Je li to znak laganog oporavka obrtništva? Odgovor smo dobili na Obrtničkom forumu u Velikoj Gorici – gradu s najvećim brojem obrtnika u Zagrebačkoj županiji.

Objavljeno

on

Domagoj Ilečić, pročelnik za poduzetništvo, investicije i EU fondove grada Velike Gorice: “Obrtnici su oduvijek bili pokretač gospodarstva u Velikoj Gorici, i naša snaga, i motor razvoja.”

 

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Obrtnici se okupljaju u Gorici, raspravljat će o aktualnostima i tražiti rješenja problema

Organizirali su forum, a sastaju se u srijedu, 26. veljače

Objavljeno

on

Obrtnička komora Zagreb, u suradnji sa Zagrebačkom županijom, organizira 5. Obrtnički forum Zagrebačke županije – Obrtništvo 2020., a domaćin susreta bit će Velika Gorica. Cilj foruma, koji će se održati u srijedu u 12 sati u Hotelu Garden Hill, je raspraviti aktualne teme značajne za obrtnike i obrtništvo Zagrebačke županije te iznaći kvalitetna rješenja problema zajedničkom suradnjom s gradovima i općinama na području Zagrebačke županije.

– Pričat ćemo o tome kako najbolje surađivati s lokalnom samoupravom, a obrtnici će predstavnike lokalne vlasti i ministarstava moći i pitati sve što ih zanima. Na panel-raspravu su dobrodošli svi obrtnici i obrtnice – kazao je predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić.

 

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno