Poveži se s nama

Najave

Pridruži se prvom treningu na otvorenom u Buševcu

Trening je potpuno besplatan i počinje u nedjelju u 18 sati, a bit će i natjecanje u muškim sklekovima ili vježbi izdržaja…

Objavljeno

Udruga Moj Buševec i mladi student kineziološkog fakulteta Ivan Zagorec, pozivaju sve mještane i one željne aktivnosti i tjelovježbe u prirodi, da se pridruže na prvom treningu na otvorenom koji će se odvijati kod ljetne pozornice u Buševcu.

“Cilj svega je da podsjetim ljude na važnost bavljenja bilo kojim oblikom tjelesne aktivnosti, da izvučemo djecu iz kuća i da aktivno provode svoje slobodno vrijeme. Htio bi im pokazati da za treniranje ili tjelovježbu ne treba oprema, već ljudi mogu koristiti sve što im se pruža vani, ispričao nam je Ivan. Mladi budući trener sportske rekreacije pokazat će vam koje su sve beneficije vježbanja i koliko zapravo tjelovježba čini dobro čovjeku.

Trening je potpuno besplatan i namijenjen svim dobnim skupinama, a počinje u nedjelju u 18 sati. Oni natjecateljskog duha moći će se okušati u muškim sklekovima ili vježbi izdržaja.

Najave

Šesto izdanje Buševske biciklijade i četiri vrste vožnji na izbor

Dolaskom lijepog vremena krenula je sezona biciklijadi. Ove nedjelje, motiv za vožnju imaju baš svi, od rekreativaca pa do profi biciklista! Prijave za one najambicioznije traju još sutra do ponoći tako da požurite!

Objavljeno

on

Udruga Moj Buševec u suradnji s Biciklističkim klubom Sljeme i udrugom Vukovina u srcu organizira 26. svibnja 2019. godine šesto izdanje biciklijade.

Ljubitelji aktivnog druženja u prirodi, ali i oni koji se bave biciklizmom, imat će izbor od čak četiri vrste biciklističke vožnje, a koje se razlikuju po duljini i težini:

  • Rekreativna vožnja duljine od 20 kilometra, ruta Buševec-Vukovina-Buševec. Ova je vožnja bez kotizacije, a počinje u 15 sati. Za ovu vožnju prijava je na licu mjesta, na Trgu Seljačke sloge od 14 sati.
  • XC Utrka od 33,2 kilometra, ruta Buševec-Vrata od krča-Buševec. Kotizacija iznosi 40 kuna, a start je u 11 sati!
  • Cestovna utrka SMALL duljine 53,7 kilometara je za bicikliste malo bolje kondicije. Ruta je Buševec-Pokupsko-Buševec. Kotizacija za utrku iznosi 70 kuna, a start je u 11 sati.
  • Cestovna utrka CLASSIC, duga čak 70,2 kilometra, a ruta je Buševec-Pokupsko-Lukinić Brdo-Buševec. Kotizacija za utrku iznosi 70 kuna, a start je u 11 sati. Ovo je ujedno utrka za najizdržljivije i najupornije ljubitelje pedaliranja!

Vrijedi napomenuti kako je za sve utrke, osim one rekreativne, obavezna prijava putem internet stranice. Rok za prijavu je do sutra u 23:59!

Nakon vožnji slijedi ples i zabavni dio programa, nastavlja se druženje na Trgu Seljačke sloge uz grupu Zakon šutnje!

 

Nastavi čitati

Najave

Zanimljiva vježba u Parku dr. Franje Tuđmana

Posebne obveze Crveni križ izvršava u situacijama velikih prirodnih, ekoloških i drugih nesreća s posljedicama masovnih stradanja, epidemija i oružanih sukoba

Objavljeno

on

Gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica je udruga za promicanje humanitarnih ciljeva i provođenje akcija od opće koristi, s ciljem ublažavanja ljudskih patnji. Upravo zbog toga naše društvo Crvenog križa trudi se organizirati mnoge akcije kako bi osvijestili sugrađane o važnosti pravovremenog reagiranja.

Ove subote 25. svibnja u 10 sati Crveni križ organizira u Parku dr. Franje Tuđmana vježbu interventnog tima. Svi sudionici imat će priliku naučiti kako postaviti šatorsko naselje u slučaju neke krizne situacije poput požara, poplave i drugih nepogoda, naučit će kako funkcionira terenska kuhinja te prvu pomoć.

Svi su dobrodošli jer edukacija je pola posla te se nikad ne zna kada će nam to biti od koristi.

Nastavi čitati

Najave

#TrashtagVelikaGorica poziva sugrađane da im se pridruže u ‘oslobađanju’ grada

Svi žele čisti grad, ali za to se moramo potruditi i osvijestiti one koji ne misle tako da je čisti okoliš pola zdravlja

Objavljeno

on

Nakon što su dvije entuzijastice odradile prvu akciju inicijative #TrashtagVelikaGorica pozivaj vas da im se ovaj put pridružite u pokušaju da naš grad oslobodimo divljih deponija i ljudima u svijest usadimo kako se otpada jednostavno NE MOŽE tako odlagati!

Potencijalnih lokacija za iduću akciju ima, nažalost, jako puno, no curke iz inicijative odlučile su krenuti postepenote se ovaj put zabaviti ‘oslobađanjem’ jednim od najdražih turopoljskih odlagališta, točnije, starom cestom prema Vukovini u blizini svima nam poznatog radara.

Također, možete pogledati i slike s prijašnje, prve službene akcije inicijative #TrashtagVelikaGorica, za koje se nadamo da će vas motivirati da im se pridružite u što većem broju jer ako su njih dvije mogle skupiti preko 50 vreća smeća (kao i više od 400 praznih bočica pelina 😀 ), zamislite samo koliku se razliku može učiniti s više od dva para ruku?!

Start se planira u nedjelju, 26. svibnja, u 9 sati, a svi koji bi se htjeli pridružiti, no ne znaju doći do lokacije čišćenja, slobodni su se javiti organizatoricama na brojeve telefona 098 139 7298 i 091 725 1437  te će se dogovoriti gdje se nađu i idu zajedno do lokacije.

-‘U sklopu inicijative osigurat ćemo sredstva za rad, odnosno rukavice i vreće za smeće, kao i grablje, lopate i škare za živicu, no slobodni ste ponijeti i svoj alat kako bismo bili sigurni da ćemo imati s čime raspolagati s obzirom na jako veliku količinu smeća.Akcija će se u slučaju lošeg vremena odgoditi na prvi idući sunčani vikend o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni. Nadamo se da smo vas dovoljno motivirale te da se vidimo u nedjelju!’- poručuju organizatorice

Nastavi čitati

Reporter 381 - 18.04.2019.

Facebook

Izdvojeno