Poveži se s nama

HOTNEWS

Pravaški savez predstavio svog kandidata za gradonačelnika Krunoslava Hrvačića i zajednički program

Neradna nedjelja i poticaji za novorođenu djecu te imenovanje trgova i ulica imenima hrvatskih branitelja dio su programa koalicije HSP-HČSP

Objavljeno

Uz recitacije domoljubne poezije i prisjećanje na prošlost te s ponosom na savez dviju pravaških stranaka, jučer je koalicija Hrvatske stranke prava i Hrvatske čiste stranke prava, predstavila svog kandidata za gradonačelnika Velike Gorice Krunoslava Hrvačića i njegov program.

“Nakon nepuna dva stoljeća dobili smo slobodnu državu Hrvatsku, oslobodili smo se srpskog robstva, a nama su zavladale neke orjunaško-udbaške sile, zauzele su sve položaja u državi, podjednako i u SDP-u i HDZ-u. Do kada će to tako?“, započeo je Jozo Radoš, predsjednik HČSP-a Velika Gorica, koji je u svom govoru osudio asfaltnu bazu u Donjoj Lomnici, nedostatak bolnice u našemu gradu i izgled Autobusnog kolodvora te na kraju zaključio:”Danas gledamo opljačkani, ispaćeni hrvatski narod koji više nema snage ni da se buni i prosvjeduje. Oni koji još imaju snage, odlaze autobusima. Tako je i u Velikoj Gorici. Mi pravaši u Gorici moramo pronalaziti rješenja kako izaći iz krize. Spremni smo raditi za svoj grad i svoju domovinu.

Predsjednik HSP-a Velika Gorica Lucijan Maslać istaknuo je kako će se pravaši znati boriti za građane i zaštiti ih.

“Dolazi vrijeme kada će pravaši u Velikoj Gorici svojim izbornim rezultatom dobiti priliku zaštiti interese mnogih obespravljenih hrvatskih branitelja. Dolazi vrijeme kada nećemo morati na koljenima moliti gradske strukture da se pojedini gradski trgovi i ulice imenuju po palim hrvatskim vitezovima. Dolazi vrijeme kada naš grad više neće biti jedan od četiri u današnjoj Hrvatskoj koji nosi ime komunističkog diktatora i zločinca koji je u krvi zatirao pravo našeg naroda na vlastitu državu. Dolazi vrijeme kada ćemo reći dosta dvjema pošastima koje su postale sinonim za naš grad, a to su nepotizam i uhljebništvo”, istaknuo Lucijan Maslać.

22.04.2017. Velika Gorica – Koalicija HSP-HČSP predstavila svog kandidata za gradonačelnika. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Program Pravaškog saveza

Strateško upravljanje gradom prva je točka programa Pravaškog saveza. Hrvačić je najavio donošenje Strategije razvoja grada i njenih ciljeva, što podrazumijeva i reorganizaciju gradske uprave te moratorij na daljnje zaduživanje Grada i financiranje projekata iz fondova Europske unije.

22.04.2017. Velika Gorica – Koalicija HSP-HČSP predstavila svog kandidata za gradonačelnika. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Vrlo bitna točka programa za pravaše je i poticanje demografske obnove.

“Dat ćemo naknadu od 5.000 kuna za novorođeno prvo dijete, drugo dijete 10 tisuća kuna, treće dijete 15 tisuća kuna, četvrto dijete 25 tisuća, a za peto i svako iduće dijete 40 tisuća kuna“, najavio je kandidat za gradonačelnika Velike Gorice Krunoslav Hrvačić te dodao kako će smanjiti cijenu vrtića, povećati broj stipendija, osigurati besplatne udžbenike za osnovne i srednje škole te izgraditi polivalentna igrališta u goričkim naseljima koja to godinama čekaju. U planu je i umirovljenicima osigurati mjesto za dnevni boravak i druženje.

Nedjelja treba biti dan za obitelj za odmor, smatra Hrvačić, te najavljuje kako će omogućiti rad nedjeljom samo hitnim i dežurnim službama i kaže:”Nedjeljom će raditi samo jedan trgovački lanac.”

Dio programa pravaša je i poboljšanje javnog prijevoza te komunalne infrastrukture, kao i razvoj poduzetništva i turističkog potencijala Velike Gorice. Hrvačić je najavio i poticaje za poljoprivrednike, a osobito ekološku proizvodnju. Nadalje, želi zaustaviti gradnju bazena kojeg smatra neadekvatnim za potrebe građana. Svoje mjesto u programu pravaša imaju i digitalizacija te veća financijska izdvajanja za sport. Osim izgradnje ‘No Kill’ azila za životinje, Hrvačić je najavio i izgradnju groblja za kućne ljubimce.

Promjena naziva Trga maršala Tita te imenovanje ulica i trgova imenima naših poginulih sugrađana branitelja još je jedan dio programa koalicije HSP-HČSP.

Pravaški savez i njihovog kandidata za gradonačelnika Krunoslava Hrvačić u Goricu su došli podržati i saborski zastupnik za dijasporu Željko Glasnović, dopredsjednica HČSP-a Mirna Sunić Žakman te književnik Tomislav Sunić.

Galerija fotografija

 

HOTNEWS

Evo gdje sve možete proslaviti Vincekovo na području Zagrebačke županije

Vinogradar na taj dan ide u vinograd bez obzira na vrijeme, po kiši i po snijegu. Gazda obreže nekoliko trsova, te ih kiti kobasicama kako bi grožđe bilo rodno i zdravo

Objavljeno

on

Na dan Svetog Vinka, 22. siječnja, prvi se puta u novoj godini ide u vinograd. Mnogi smatraju da je upravo Vincekovo ‘službeni’ početak godišnjeg vegetativnog ciklusa vinove loze. Obično si tog dana vinogradari zažele sretnu novu vinogradarsku godinu. Vinogradar na taj dan ide u vinograd bez obzira na vrijeme, po kiši i po snijegu. Gazda obreže nekoliko trsova, te ih kiti kobasicama kako bi grožđe bilo rodno i zdravo.

Ceremonijal na Vincekovo u kontinentalnoj se Hrvatskoj najčešće izvodi po posebnim pravilima – štatutima, od kojih su najpoznatiji oni križevački. Proslava Vincekova danas je prilagođena brojnim posjetiteljima, obožavateljima vina i prirode. A ako još niste prisustvovali jednoj takvoj ceremoniji, saznajte gdje to možete učiniti ove godine.

Ivanićgradsko Vincekovo slavit će se u vinogradu obitelji Vlade Jakopović u Kloštar Ivaniću, a nastavak ceremonije koja počinje 22. siječnja u 14 sati bit će u kleti Stari mlin. Organizira ga Udruga vinogradara i vinara “Brenta”. Isti dan, ali od 12.30 sati u kuriji Omilje u Donjoj Drenovi počinje Vincekovo u Svetom Ivanu Zelini. Osim mise i razgledavanja kurije, obitelj Pisačić će prikazati i svečanost rezidbe te će goste počastiti kuhanim vinom i domaćim kobasicama.

OPG Kuš u zaprešićkom Merenju ugostit će tamošnje Vincekovo i to u srijedu od 14. sati, dok će Velikogoričani svetog Vinka obilježiti u subotu u 14 sati u Kostanjevcu na imanju obitelji Mikulčić.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Počinje sakupljanje božićnih drvaca, a ovo su lokacije na kojima ih možete odložiti

Božićne jelke završit će na kompostiranju

Objavljeno

on

Kao i svake godine, nakon blagdana Sveta tri kralja počinje sakupljanje rezanih božićnih drvaca. Iz VG Čistoće napominju kako drvca građani mogu odložiti na zelenu površinu u blizini spremnika za komunalni otpad, pored zelenih otoka, na reciklažnom dvorištu kod sajmišta u Velikoj Gorici ili pored odlagališta Mraclinska Dubrava. Također, VG Čistoća će vozilima svakodnevno skupljati drvca na tri sabirne lokacije, i to na zelenim površinama u Ulici Slavka Kolara ispred kućnih brojeva 29 do 33, u Ulici Jurja Dobrile kod igrališta za pse te u Zvonimirovoj ulici kod boćališta.

– Drvca će se s navedenih lokacija velikim kamionima odvoziti na kompostiranje. Sakupljanje će potrajati do kraja siječnja, odnosno početka veljače – kažu iz Čistoće.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Gorica glasala za Zorana Milanovića

Objavljeno

on

Završilo je glasanje u drugom krugu predsjedničkih izbora. Prema za sada još neslužbenim rezultatima, nakon obrađenih 94 posto glasova, Velika Gorica je podržala Zorana Milanovića. SDP-ov kandidat osvojio je 53 posto goričkih glasova, odnosno 14.657 glasova. HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović u Gorici je dobila 12.959 glasova, odnosno 47 posto.

U Zagrebačkoj županiji pobjedu je također odnio Zoran Milanović, i to još uvjerljivije nego u Velikoj Gorici. Omjer snaga na razini županije je 55 posto u korist Milanovića te 45 posto za dosadašnju predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović.

Do 20.50 sati Državno izborno povjerenstvo obradilo je 95 posto glasova na razini svih izbornih jedinica, a njih 53 posto osvojio je Zoran Milanović, dok je za Kolindu Grabar Kitarović glasalo 47 posto glasača.

 

 

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno