Poveži se s nama

HOTNEWS

Pravaški savez predstavio svog kandidata za gradonačelnika Krunoslava Hrvačića i zajednički program

Neradna nedjelja i poticaji za novorođenu djecu te imenovanje trgova i ulica imenima hrvatskih branitelja dio su programa koalicije HSP-HČSP

Objavljeno

Uz recitacije domoljubne poezije i prisjećanje na prošlost te s ponosom na savez dviju pravaških stranaka, jučer je koalicija Hrvatske stranke prava i Hrvatske čiste stranke prava, predstavila svog kandidata za gradonačelnika Velike Gorice Krunoslava Hrvačića i njegov program.

“Nakon nepuna dva stoljeća dobili smo slobodnu državu Hrvatsku, oslobodili smo se srpskog robstva, a nama su zavladale neke orjunaško-udbaške sile, zauzele su sve položaja u državi, podjednako i u SDP-u i HDZ-u. Do kada će to tako?“, započeo je Jozo Radoš, predsjednik HČSP-a Velika Gorica, koji je u svom govoru osudio asfaltnu bazu u Donjoj Lomnici, nedostatak bolnice u našemu gradu i izgled Autobusnog kolodvora te na kraju zaključio:”Danas gledamo opljačkani, ispaćeni hrvatski narod koji više nema snage ni da se buni i prosvjeduje. Oni koji još imaju snage, odlaze autobusima. Tako je i u Velikoj Gorici. Mi pravaši u Gorici moramo pronalaziti rješenja kako izaći iz krize. Spremni smo raditi za svoj grad i svoju domovinu.

Predsjednik HSP-a Velika Gorica Lucijan Maslać istaknuo je kako će se pravaši znati boriti za građane i zaštiti ih.

“Dolazi vrijeme kada će pravaši u Velikoj Gorici svojim izbornim rezultatom dobiti priliku zaštiti interese mnogih obespravljenih hrvatskih branitelja. Dolazi vrijeme kada nećemo morati na koljenima moliti gradske strukture da se pojedini gradski trgovi i ulice imenuju po palim hrvatskim vitezovima. Dolazi vrijeme kada naš grad više neće biti jedan od četiri u današnjoj Hrvatskoj koji nosi ime komunističkog diktatora i zločinca koji je u krvi zatirao pravo našeg naroda na vlastitu državu. Dolazi vrijeme kada ćemo reći dosta dvjema pošastima koje su postale sinonim za naš grad, a to su nepotizam i uhljebništvo”, istaknuo Lucijan Maslać.

22.04.2017. Velika Gorica – Koalicija HSP-HČSP predstavila svog kandidata za gradonačelnika. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Program Pravaškog saveza

Strateško upravljanje gradom prva je točka programa Pravaškog saveza. Hrvačić je najavio donošenje Strategije razvoja grada i njenih ciljeva, što podrazumijeva i reorganizaciju gradske uprave te moratorij na daljnje zaduživanje Grada i financiranje projekata iz fondova Europske unije.

22.04.2017. Velika Gorica – Koalicija HSP-HČSP predstavila svog kandidata za gradonačelnika. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Vrlo bitna točka programa za pravaše je i poticanje demografske obnove.

“Dat ćemo naknadu od 5.000 kuna za novorođeno prvo dijete, drugo dijete 10 tisuća kuna, treće dijete 15 tisuća kuna, četvrto dijete 25 tisuća, a za peto i svako iduće dijete 40 tisuća kuna“, najavio je kandidat za gradonačelnika Velike Gorice Krunoslav Hrvačić te dodao kako će smanjiti cijenu vrtića, povećati broj stipendija, osigurati besplatne udžbenike za osnovne i srednje škole te izgraditi polivalentna igrališta u goričkim naseljima koja to godinama čekaju. U planu je i umirovljenicima osigurati mjesto za dnevni boravak i druženje.

Nedjelja treba biti dan za obitelj za odmor, smatra Hrvačić, te najavljuje kako će omogućiti rad nedjeljom samo hitnim i dežurnim službama i kaže:”Nedjeljom će raditi samo jedan trgovački lanac.”

Dio programa pravaša je i poboljšanje javnog prijevoza te komunalne infrastrukture, kao i razvoj poduzetništva i turističkog potencijala Velike Gorice. Hrvačić je najavio i poticaje za poljoprivrednike, a osobito ekološku proizvodnju. Nadalje, želi zaustaviti gradnju bazena kojeg smatra neadekvatnim za potrebe građana. Svoje mjesto u programu pravaša imaju i digitalizacija te veća financijska izdvajanja za sport. Osim izgradnje ‘No Kill’ azila za životinje, Hrvačić je najavio i izgradnju groblja za kućne ljubimce.

Promjena naziva Trga maršala Tita te imenovanje ulica i trgova imenima naših poginulih sugrađana branitelja još je jedan dio programa koalicije HSP-HČSP.

Pravaški savez i njihovog kandidata za gradonačelnika Krunoslava Hrvačić u Goricu su došli podržati i saborski zastupnik za dijasporu Željko Glasnović, dopredsjednica HČSP-a Mirna Sunić Žakman te književnik Tomislav Sunić.

Galerija fotografija

 

Gospodarstvo

FOTO I službeno počeli radovi na energetskoj obnovi nekadašnjeg rodilišta

Objavljeno

on

Uređenje centra Velike Gorice našlo se na listi prioriteta i planova Grada Velike Gorice. Nakon izgradnje Centra za posjetitelje, došao je red i na zgradu nekadašnjeg rodilišta, odnosno bivše Galerije Kordić, a uskoro kreće rušenje i izgradnja stare općinske zgrade.

– Počeli smo uređivati glavne objekte oko Crkve Navještenja Blažene Djevice Marije i Muzeja Turopolja kako bi dobili svoju identitetsku vrijednost u samom središtu naše Velike Gorice. Kasnije nas očekuje i preseljenje pravosuđa, odnosno rekonstrukcija zgrade Gradske uprave, a potom će na red doći i sve ostale zgrade koje se nalaze u ovom dijelu, čime će Velikogoričani, uz šetnicu, dobiti svoje sjedište i središte – istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić prilikom današnjeg otvorenja radova na zgradi bivše galerije.

Upravo ova zgrada na adresi Šetalište Franje Lučića 15, datira još iz 1898. godine i svojevremeno je bila pokazni objekt bogate obitelji. Kasnije se u njoj nalazilo rodilište u kojem su rođeni brojni Velikogoričani, potom je bila dom SIZ-u, a u jednom trenutka bila je i prva privatna galerija u Hrvatskoj. Nakon što je Grad Velika Gorica preuzeo ovu zgradu, u njoj se od tada nalazi Upravni odjel za poduzetništvo, investicije i EU fondove, kao i gradska Razvojna agencija VE-GO-RA. Vrijednost radova je 5 milijuna kuna. Energetsku obnovu sufinancira Europska unija, a unutrašnje radove Grad Velika Gorica.

– Ovo je jedan u nizu projekata energetske obnove, a vrijednost obnove ove zgrade je 5 milijuna kuna. Obnovit će se zgrada i s vanjske i s unutarnje strane, dati joj potpuni komoditet, dakle, od podruma pa do krova. Promijenit će se energetski razred, a dobit će i nove reprezentativne, ali i uredske prostore – dodao je Barišić.

U dvorištu zgrade rušit će se stari objekt, a na tom mjestu uskoro ćemo vidjetie muzejski depo Muzeja Turopolja, u kojemu će biti i njegove uredske prostorije.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

Nogometaši buševskog Poleta krenuli u pripremno razdoblje

Objavljeno

on

U ponedjeljak 20. srpnja, na buševskom Zvrniku pod vodstvom trenera Marija Paviše seniori Poleta službeno su započeli pripremno razdoblje za sezonu koja je pred vratima. U prošlosezonskom prvenstvu koje je završeno samo nakon 16. kola zbog pandemije korona virusa,  buševski nogometaši zauzeli su visoku drugu poziciju pa trener Paviša naglašava:
– Ponosni smo u klubu što nam je kvalitetna momčad iz prethodne sezone ostala na okupu, nitko nas nije napustio. Ta činjenica govori o jednoj konstanti i stabilnosti ne samo u igračkom veći u svim segmentima kluba. Vjerujem da će nas i nadalje krasiti takav način druženja. Naravno svima nama u klubu je najvažnije da “dan po dan” odradimo zacrtano i ono što je najvažnije da ostanemo zdravi i odgovorni. U klub su pristupili Leonardo Janječić i Ivan Klafurić, oba iz Kurilovca. Nakon određene stanke priključio nam se naš domaći igrač David Bobesić.


Pojasnio je trener Paviša plan pripremnog razdoblja:
– Imat ćemo 5-6 aktivnosti na tjedan koje budemo odradili na našem Zvrniku, a po potrebi i u našoj klupskoj teretani. U planu prije prvenstva planiramo odigrati pripremne utakmice protiv Vatrogasca iz Kobilića, Peščenice, zagrebačke Odre i Kupe iz Pokupskog. Prvu službena utakmica nas očekuje u Kupu NSVG tjedan dana prije prvenstva koje počinje 22./23. kolovoza, protivnik nam je vukovinski Ban Jelačić. Rival za 1. kolo još nam je nepoznat jer Plenum lige je 24. srpnja.
Prema popisu dostavljenom od trenera Marija Paviše na Zvrniku uz već navedene igrače računaju na ovaj igrački kadar: Bradić, Bačan, Zagorec, Sučić, Tičarić, Matija i Daniel Brajković, Jušić, Kovačević, Klasnić, Kvasina, Landeka, Matušin, Pejak, Robić, Rožić, F. Sovina, Šestak, Žordić, Mikulić i Ban.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Veće cijene učinile otkup zlata ponovo popularnim u Velikoj Gorici: „Dobila sam još jednu mjesečnu plaću“

Auro Domus posjetite i u Velikoj Gorici, na adresi Zagrebačka 15

Objavljeno

on

Autor

Građani Velike Gorice ponovo su „otkrili“ otkup zlata, djelatnost koja je nakon prvotnog „booma“ prije deset godina opet popularan izvor dodatnih prihoda za građane. Kako su otkrili iz tvrtke Auro Domus, najveće hrvatske kompanije specijalizirane za trgovinu plemenitim metalima, razlog povećanog broja klijenata nisu samo izdašne isplate, već i činjenica da se ti iznosi isplaćuju odmah i u gotovini.

Dijelu građana, posebice u obalnim dijelovima gdje je „podbacila“ turistička sezona, više cijene zlata odlično su došle kako bi „pokrpali“ kućni budžet „načet“ koronavirusom.

Svakog mjeseca usluge poslovnica za otkup zlata tvrtke Auro Domus prisutne u gotovo svakom gradu u Hrvatskoj koristi nekoliko desetaka tisuća ljudi, a prosječan iznos isplate veći je od tisuću kuna, što znači da Auro Domus „budžete“ hrvatskih građana svake godine „podeblja“ za više od stotinu milijuna kuna.

Većina klijenata nekoliko se puta vraća u poslovnice Auro Domusa – nakon prvog otkupa manje količine zlata, zadovoljni ljubaznošću i profesionalnošću djelatnika te dobivenim iznosima, mnogi drugi puta donose sve veće količine. Staro prstenje i naušnice koje su odavno izašle iz mode, potrgane narukvice i lančići vezani u čvor, zaboravljeno zubno zlato i ogrlice koje nitko ne želi nositi… Gotovo svaka osoba kod kuće ima neki komad lom-zlata koje mu ne treba, a zahvaljujući Auro Domusu za njega može dobiti i primamljivu svotu novca – i to u gotovini.

Procjena je dostupna svima, besplatna i ne obvezuje klijente na prodaju, a rezultati mogu biti neočekivani, pa pojedini klijenti poslovnice napuštaju i s nekoliko desetaka tisuća kuna. Tako su sa zaboravljenim predmetima iz ladica ili pospremljenih u kutije na tavanu i podrumu financirali nabavku novih kućanskih uređaja, platili troškove skijanja i ljetovanja, a jedna klijentica je isplatom od otkupa zlata čak uspjela i zatvoriti kredit za novi automobil. Iskustva građana, kažu iz Auro Domusa, pozitivna su i građani su zadovoljni jer im stari predmeti koje više ne trebaju mogu osigurati „ekstra“ mjesečnu plaću.

Auro Domus svoje poslovnice ima i u Velikoj Gorici, gdje se nalaze na adresi Zagrebačka 15, a radno vrijeme od ponedjeljka do petka od 7 do 21 sat i subotom od 8 do 18 sati. Lokaciju poslovnice možete pronaći na poveznici.

Zbog velikog interesa građana, Auro Domus ima i besplatni info-telefon, pa se sve informacije mogu dobiti pozivom na 0800 73 72.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno