Poveži se s nama

Politika

Posljednje zbogom Stjepanu Dehinu

Bivši saborski zastupnik HSS-a, uspješan pilot, prvi predsjednik gradske vatrogasne zajednice, istaknuti član lovačkog društva… Sve to bio je Stjepan Dehin, koji nas je napustio u subotu, u 73. godini

Objavljeno

Umro je Stjepan Dehin. Vijest je prostrujala gradom u subotu, dotaknula mnoge, jer s ovoga svijeta otišao je čovjek koji je ostavio neizbrisiv trag u ove prve 24 godine grada u kojem živimo. Pilot sa zavidnom karijerom, lokalni prvak seljačke stranke, gradski vijećnik i saborski zastupnik, u posljednjoj fazi života i sudski vještak za zrakoplovne nesreće…

Stjepan Dehin bio je pravi, fetivi Turopoljac, rođen 29. svibnja 1947. u Donjoj Lomnici. U svom je selu završio osnovnu školu, a već tad se kod njega razvila ljubav prema aviomodelarstvu. Srednju školu pohađao je u Zagrebu, upisao je “Ruđer Bošković”, smjer elektrotehnika, ali sve je zapravo vodila prema jednome – nebesima. Tečaj padobranstva završio je već sa 17, a s 19 je počeo učiti letjeti. Kasnije je i predavao u Višoj zrakoplovnoj školi, pa onda i završio JAT-ovu pilotsku akademiju, školovao se u Španjolskoj, letio u Africi…

Karijera je, kao i avioni kojima je upravljao, letjela u visine, pa je prošao i Brazil Lufthansin školski centar, zatim i Francusku. Letio je na šest tipova zrakoplova, uključujući i DC-10, u tom trenutku najveći zrakopolov na svijetu, a brojke su 1. siječnja 2005., kad je otišao u mirovinu, bile impresivne – iza njega je gotovo 11.000 letova, odnosno nešto manje od 13.000 sati provedenih u zraku. Ako vam je lakše računati, to je 546 dana života.

U međuvremenu, još od kad je bio član radne skupine za izradu prvih zakona za zračne luke u samostalnoj Hrvatskoj, Stjepan Dehin bio je i politički aktivan. Kao uvjereni “radićevac”, priključio se HSS-u i postao dio prvog saziva velikogoričkoga Gradskog vijeća 1996. godine.

Tri godine poslije, na izborima 1999. godine, istaknuti HSS-ovac Dehin postao je i saborski zastupnik, a mandat je odradio do kraja, do 2003. godine.

Nemirni, spretni i okretni Dehin stigao je uz sve to i baviti se vatrogastvom, ali i društvenim radom općenito. Bio je među osnivačima gradske vatrogasne zajednice i njezin prvi predsjednik, a u svojoj Donjoj Lomnici inicirao je gradnju novog vatrogasnog doma, što je sam i doveo do kraja.

Stjepana Dehina, doista, bilo je posvuda. I sve što je ostavio iza sebe, sve što je stigao postići u različitim životnim sferama, zapravo najbolje govori bez kakvog je čovjeka naša zajednica ostala.

Počivajte u miru, gospon Dehin…

Politika

Božo Petrov: ‘Budućnost Hrvatske ne predstavljaju ni HDZ ni SDP’

Predsjednik MOST-a posjetio Veliku Goricu

Objavljeno

on

Velikogorički MOST u svojim stranačkim prostorijama ugostio je predsjednika stranke Božu Petrova. Bila je to jedinstvena prilika da se pretrese politička situacija na goričkom području. Koordinator  MOST-a za Veliku Goricu Damir Slojšek na radnom sastanku izvijestio je prisutne o stanju u gradu. Među članovima i simpatizerima na druženje su došli i vijećnici MOST-a u Gradskom vijeću Grada Velike Gorice Karmen Rak i Alan Šembera.

Foto: MOST

U svom obraćanju okupljenima Petrov je istaknuo kako oporba treba pokazati kako se politika može voditi i drugačije, bez afera, korupcije i klijentelizma. Evo što je čelnik MOST-a izjavio vezano uz mogući nastavka suradnje nakon predsjedničkih izbora s Miroslavom Škorom.

– Ono što nas sada očekuje su razgovori. Ja se nadam da je sazrelo vrijeme da Hrvatska dobije jednu drugačiju i bolju opciju jer budućnost Hrvatske ne predstavljaju ni HDZ ni SDP – istaknuo je Petrov

Nastavi čitati

Politika

Čička Poljana izabrala SDP

Za listu predvođenu Darinkom Gučićem glasalo 80 posto birača

Objavljeno

on

Na jučerašnjim izborima za Vijeće Mjesnog odbora Čička Poljana uvjerljivo je pobijedila lista SDP-a s osvojenih 80 posto glasova. Od 607 birača na izbore je izašlo tek njih 134, odnosno 22,08 posto. Za listu SDP-a predvođenu Darinkom Gučićem glasala su 104 birača, a za koalicijsku listu HDZ-a i HSU-a predvođenu Ivanom Jankovićem 26 birača.

Nastavi čitati

Politika

HDZ i SDP kandidirali izborne liste za članove Vijeća Mjesnog odbora Čička Poljana

Početkom veljače mještani Čičke Poljane biraju svoje predstavnike

Objavljeno

on

Odlukom Gradskog vijeća Grada Velike Gorice izbori za članove Vijeća Mjesnog odbora Čička Poljana raspisani su za 9. veljače. Mještani ovog turopoljskog naselja birat će sedam članova s dvije liste. Prvu listu sastavila je Hrvatska demokratska zajednica sa svojim koalicijskim partnerom  Hrvatskom strankom umirovljenika, a drugu Socijaldemokratska partija.

Evo tko su kandidati na listama:

 

HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA – HDZ

HRVATSKA STRANKA UMIROVLJENIKA – HSU

– NOSITELJ LISTE: IVAN JANKOVIĆ

 1. IVAN JANKOVIĆ
 2. KATARINA JANKOVIĆ
 3. SREČKO ŠESTOK
 4. IGOR JANKOVIĆ
 5. MARIJAN ČEHOVEC
 6. BOJAN OGRAJŠEK
 7. IVANKA JANKOVIĆ

 

SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA HRVATSKE – SDP

– NOSITELJ LISTE: DARINKO GUČIĆ

 1. DARINKO GUČIĆ
 2. IVAN ANTOLČIĆ
 3. IVA RADIČEVIĆ
 4. KRISTINA IVANDIĆ
 5. JASMINA PERADINOVIĆ
 6. JASNA ČAČIJA
 7. JOSIP JAMBREŠIĆ

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno