Poveži se s nama

Vijesti

Pomozimo jedni drugima i zaštitimo se od lopova

Inspektor Ljubanović apelirao je na građane da pripaze na to tko se kreće njihovim naseljima, ulicama, dvorištima i stubištima

Objavljeno

Počela je sezona godišnjih odmora i mnogi su napustili svoje domove u potrazi za osvježenjem na Jadranu. Stanovi i kuće te imovina koja se nalazi u njima duže će vrijeme biti bez nadzora, što je odlična prilika lopovima da se bez velikog rizika dočepaju vrijednog plijena. Inspektor Nikica Ljubanović iz Policijske postaje Velika Gorica apelirao je na građane da pripaze na to tko se kreće njihovim naseljima, ulicama, dvorištima i stubištima.

Policija je zato već godinama provodi projekt Dobar susjed – siguran stan čiji je glavni cilj je potaknuti građane na samozaštitno ponašanje.

– Bit susjedskog nadzora je u međusobnom poticanju građana da pomažu jedni drugima i da uz policiju budu čuvari imovine, putem zapažanja i izvješćivanja o sumnjivim pojavama u svojim četvrtima, poput kretanja nepoznatih osoba po stubištima ili dvorištima naselja.
Glavni cilj projekta susjedskog nadzora je širenje neformalnog nadzora, povećanje broja dojava policiji, veći broj uhićenih kriminalaca, smanjivanje broja kriminalaca na ulicama i zastrašivanje potencijalnih počinitelja. Provedbom ovog projekta želi se smanjiti broj provala u stanove, šupe, garaže, ali i u vozila na zajedničkim parkiralištima – poručili su iz policije.

Vijesti

Doznajte kako posjetitelja vaše web stranice pretvoriti u kupca

Još jedna besplatna radionica VE-GO-RA-e u sklopu programa Google Digitalne garaže

Objavljeno

on

Velikogorička razvojna agencija 21. studenog organizira besplatnu radionicu pod nazivom Web stranica – kako doći od web posjetitelja do kupca?“. Predavač Claudio Kramarić polaznike će naučiti kako definirati ciljeve web stranica i zbog čega je to važno. Objasniti koju marketinšku strategiju odabrati za postizanje određenih ciljeva, a kroz primjere iz prakse objasnit ćemo vam pojedine grupe ciljeva i moguće strategije za postizanje istih.

VE-GO-RA radionicu organizira u suradnji s Googleom i Otvorenim učilištem Algebra, kao dio programa Google Digitalne garaže. Cilj radionica Google Garaže je omogućiti pristup besplatnoj edukaciji o digitalnim alatima za pokretanje i razvoj online poslovanja.

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Nestale ljuljačke s dječjeg igrališta u Kučama

Iz VG Komunalca potvrdili da nisu na popravku i da su se nalazile na svom mjestu tijekom posljednjeg mjesečnog nadzora

Objavljeno

on

U rubrikama crne kronike često čitamo o raznim krađama. Krađe parfema, novčanika, automobila pa čak i TOI TOI prijenosnih WC-a nisu neka novost. Pa ipak, željeli smo vjerovati da postoje stvari u koje se ne dira. Kome bi moglo pasti na pamet skinuti ljuljačke s drvene konstrukcije u Parku hrvatskih branitelja? Kako ne bi bilo zabune, ljuljačke nisu na popravku i nalazile su se na svom mjestu tijekom posljednjeg mjesečnog nadzora potvrdila nam je Arijana Mrkonjić, voditeljica Poslovne jedinice održavanja javnih zelenih površina.

Foto: Kristijan Kos

Žalosno je što dječja zabava i igra nije dugo potrajala na novouređenom dječjem igralištu.

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Veliki iskorak u Etno naselju Novo Čiče

Ruši se stara učiteljska zgrada i gradi novi regionalni Centar za lan

Objavljeno

on

Stara učiteljska zgrada u Novom Čiču uskoro će biti srušena. Na mjestu građevine izgrađene 1897. godine, niknut će novi Centar za obradu lana. Vanjskim izgledom i gabaritima bit će identičan staroj zgradi, a unutrašnji prostor bit će prilagođen njegovim potrebama. Posjetitelji će tako, osim u ugodnom okolišu, moći uživati i u delicijama etno restorana koji bi se treba nalaziti u sklopu novoizgrađenog objekta. Za one željne dužeg odmora, tu će biti i smještajni kapaciteti za 15 osoba.

Vrijednost radova procijenjena je na tri milijuna kuna i trebali bi biti dovršeni početkom 2021. godine.

Nastavi čitati

Reporter 387 - 24.10.2019.

Facebook

Izdvojeno