Poveži se s nama

Crna kronika

Policija pronašla kradljivicu parfema, muškarca koji je ženi strgnuo lančić s vrata i pljačkaša vikendice

Objavljeno

U proteklom tjednu, gorička policija završila je nekoliko kriminalističkih istraživanja te otkrila počinitelje više kaznenih djela.

Tako je policija pronašla 20-godišnjakinja koja je krala parfeme u drogerijama na području Velike Gorice. Ona je, utvrdila je policija, u trgovine dolazila s djetetom u dječjim kolicima te u torbu i kolica ubacivala parfeme s polica BIPA-e i Mullera. Ukrala je parfeme vrijedne oko 6.500 kuna.

Osim toga, gorički inspektori utvrdili su i identitet drskog kradljivca koji je u rujnu na ulici strgnuo lančić s vrata žene (86).

– Radi se o 21-godišnjem državljaninu BiH, koji povremeno boravi na području grada Zagreba – kazali su iz policije.

Provala u vikendicu u Markuševcu Turopoljskom iz rujna također je među riješenim predmetima Policijske postaje Velika Gorica. Tamo je muškarac obio vrata na podrumu te iz unutrašnjosti ukrao trimericu za košenje trave te motornu pilu. Ukradene stvari policija je pronašla budući da ih je kradljivac odnio svojoj kući. Stvari su vraćene vlasniku.

 

Crna kronika

Iz nezaključanih garaže i šupe ukraden alat vrijedan 30 tisuća kuna

Obje krađe bile su u Velikoj Kosnici

Objavljeno

on

Veliku štetu pretrpjeli su dvoje mještana Velike Kosnice koji su nesmotreno ostavili otključanima svoju garažu i šupu. To su iskoristili lopovi i odnijeli vrijedan alat, pa policija upozorava građane da zaključavaju šupe i garaže.

Tijekom noći na 21. listopada, nepoznati je počinitelj iz nezaključane drvene šupe ukrao više komada bušilica, motornih pila, štemerica, hoblerica, ali i bicikla. Vlasnica (40) šupe pretrpjela je tako štetu od 15 tisuća kuna.

U istoj situaciji našao se još jedan mještanin Velike Kosnice. U razdoblju od 19. do 22. listopada nepoznati lopov je iz nezaključane garaže na kojoj su metalna vrata ukrao dvije motorne pile, brusilicu, bušilicu, ubodnu pilu, električne škare za željezo, vaser vagu, pneumatsku bušilicu, motorno svrdlo za bušenje rupa i motorni trimer. Alat je vrijedan oko 15 tisuća kuna.

– Građani se moraju potruditi zaštititi. Ovo je velika šteta, a možda se mogla spriječiti – kažu iz goričke policije i mole građane da paze na svoju imovinu.

Nastavi čitati

Crna kronika

Iz kuće u Dubrancu lopov odnio zlatni nakit

Šteta je oko 7 tisuća kuna

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelj provalio je 20. listopada između 7 i 16.30 sati u kuću u Dubrancu u vlasništvu 47-godišnjaka. Provalnik je obio PVC prozor, ušao u kuću i kretao se po svim prostorijama te djelomično ispremetao stvari. Na kraju je ukrao više komada zlatnog nakita i pobjegao. Šteta je oko 7 tisuća kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Član obitelji spriječio provalu u kuću u Velikoj Gorici

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelj pokušao je tijekom vikenda provaliti u kuću u vlasništvu 45-godišnjaka u Ulici kneza Ljudevita Posavskog. Provalnik je zavlačenjem alata između krila vrata i zavratka pokušao otvoriti ulazna vrata kuće, a potom i vrata terase. Tako je prouzročio buku koju je čuo član obitelji vlasnika kuće te dao do znanja provalniku kako je netko u kući. Počinitelj je tada pobjegao.

 

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno