Poveži se s nama

Crna kronika

Policija apelira: spriječimo provale uoči blagdana

Objavljeno

Uoči blagdana Svih svetih, policija redovito provodi preventivnu akciju „STOP! provalama u automobile“. Naime, u to vrijeme prikladnim letcima i plakatima u zonama groblja upozoravaju posjetitelje na opasnost od provala. Policija savjetuje građanima da koriste javni prijevoz i uređena parkirališta, a kada vozilo ostavljaju bez nadzora, potrebno je poduzeti nekoliko mjera kako bi spriječili provalnike da počine štetu upravo na njihovom automobilu. Obavezno zaključavajte vozilo, ne ostavljajte dokumente i vrijedne predmete u vozilu, a naročito ne na vidnom mjestu ili ako ste bili u trgovini, ne ostavljajte vrećice i pakete u vozilu.

A kako će velik dio građana za odlazak na groblja koristiti javni gradski prijevoz, policija upozorava i na džepne krađe, jer džepari najčešće djeluju u gužvi. Pomno odabiru žrtve i koriste bliski kontakt, a znaju se i upustiti u razgovor sa žrtvom.Džepari često rade u paru, dok jedan odabire žrtvu i krade, drugi preuzima plijen i bježi. Građanima se savjetuje da sa sobom nose samo najpotrebniju količinu novca i kreditnih kartica. Gotovinu, kartice i sitni novac nosite odvojeno, ako je moguće u ručnoj torbici i unutrašnjem džepu jakne.

Česte su i provale u domove u vrijeme blagdana, kada građani često odlaze iz svojih domova, bilo na jedan ili više dana. Počinitelji tada računaju da vas neće biti stoga poduzmite i neke najjednostavnije samozaštitne mjere – poput zatvaranja vrata balkona i prozora. – savjetuju iz policije.

 

Crna kronika

Napisano sedam kazni zbog nekorištenja pojasa

Policija jučer pojačano nadzirala pojas, mobitel i dječje sjedalice

Objavljeno

on

Na području Policijske postaje Velika Gorica jučer je provedena preventivno–represivna akcija ‘Pojas, mobitel i dječje sjedalice’. Policija je kaznila šest vozača i jednog putnika zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Nastavi čitati

Crna kronika

Susjed spriječio provalnika u namjeri da uđe u kuću

Kada je shvatio da je uočen, dao je petama vjetra i pobjegao u nepoznato

Objavljeno

on

Kako su dobrosusjedski odnosi važni najbolje govori prošlotjedni događaj koji se dogodio u breškom naselju Opatija. Nepoznati muškarac odlučio je 4. studenog iskoristiti odsutnost ukućana, kako bi provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 54-godišnjakinje. Lopov je kroz dvorište došao do stražnje strane kuće, prišao balkonskim vratima i pokušao ih obiti. U tom trenutku opazio ga je susjed, što je spriječilo provalnika da uđe u kuću. Kada je shvatio da je uočen, lopov je dao petama vjetra i pobjegao u nepoznato.

Nastavi čitati

Crna kronika

U kasnim noćim satima provalio u pečenjaru

Iz blagajne ukrao kovanice

Objavljeno

on

Nepoznati lopov u noći sa subote na nedjelju provalio, između 22 i 7,40 sati ujutro, provalio je u pečenjaru u Ulici Slavka Kolara 2A.

– Nepoznati počinitelj prikladnim predmetom razbio je staklo stijenke prodajnoga pulta i kroz nastali otvor ušao u unutrašnjost. Iz registra blagajne izvršio je potom krađu oko 100 kuna pologa u raznim kovanicama – rekao nam je Nikica Ljubanović iz PP velika Gorica.

Nastavi čitati

Reporter 387 - 24.10.2019.

Facebook

Izdvojeno