Poveži se s nama

Crna kronika

Policija apelira: spriječimo provale uoči blagdana

Objavljeno

Uoči blagdana Svih svetih, policija redovito provodi preventivnu akciju „STOP! provalama u automobile“. Naime, u to vrijeme prikladnim letcima i plakatima u zonama groblja upozoravaju posjetitelje na opasnost od provala. Policija savjetuje građanima da koriste javni prijevoz i uređena parkirališta, a kada vozilo ostavljaju bez nadzora, potrebno je poduzeti nekoliko mjera kako bi spriječili provalnike da počine štetu upravo na njihovom automobilu. Obavezno zaključavajte vozilo, ne ostavljajte dokumente i vrijedne predmete u vozilu, a naročito ne na vidnom mjestu ili ako ste bili u trgovini, ne ostavljajte vrećice i pakete u vozilu.

A kako će velik dio građana za odlazak na groblja koristiti javni gradski prijevoz, policija upozorava i na džepne krađe, jer džepari najčešće djeluju u gužvi. Pomno odabiru žrtve i koriste bliski kontakt, a znaju se i upustiti u razgovor sa žrtvom.Džepari često rade u paru, dok jedan odabire žrtvu i krade, drugi preuzima plijen i bježi. Građanima se savjetuje da sa sobom nose samo najpotrebniju količinu novca i kreditnih kartica. Gotovinu, kartice i sitni novac nosite odvojeno, ako je moguće u ručnoj torbici i unutrašnjem džepu jakne.

Česte su i provale u domove u vrijeme blagdana, kada građani često odlaze iz svojih domova, bilo na jedan ili više dana. Počinitelji tada računaju da vas neće biti stoga poduzmite i neke najjednostavnije samozaštitne mjere – poput zatvaranja vrata balkona i prozora. – savjetuju iz policije.

 

Crna kronika

Provalili u dva Golfa i ukrali razne dijelove

Automobili su u vlasništvu leasing kuće

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelji provalili su u razdoblju od 29. svibnja do 1. lipnja u Šćitarjevu u dva osobna automobila marke VW Golf VII. Vozila su odjavljena te su bez registarskih oznaka, a vlasnik je leasing tvrtka. Iz automobila su provalnici ukrali razne dijelove. Šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna, javlja Policijska uprava zagrebačka.

Nastavi čitati

Crna kronika

(Pre)brzi gorički vikend: Čak 47 vozača zaradilo kaznu zbog brzine!

U policijskoj vikend akciji kontrole prometa utvrđen je velik broj slučajeva prekoračenja brzine, tri alkoholizirana vozača, ali i 27 drugih prometnih prekršaja

Objavljeno

on

I ovog je vikenda velikogorička policija provodila akciju pojačanog nadzora prometa, odnosno kontrole brzine i vožnje pod utjecajem alkohola. Nakon što je vikend završio, jasno je jedno – daleko više je prebrzih nego onih koji voze “pod gasom”. Točnije, 47 vozača zaslužilo je kazne zbog vožnje nepropisnom brzinom, a trojica su vozila pod utjecajem alkohola.

Iz policije nisu objavili tko je bio najbrži vozač među onima koji su bili prebrzi, ali zato se zna da je najveća koncentracija alkohola u organizmu zabilježena u petak, malo prije 21 sati, kad je 41-godišnjak iz Velike Gorice zaustavljen i alkotestiran, a “dreger” je pokazao 0,70 promila alkohola u krvi. Zaustavljen je na Zagrebačkoj ulici, a vozačka dozvola oduzeta mu je na licu mjesta.

Nastavi čitati

Crna kronika

Napravio veliku štetu kako bi ušao u kuću, a ukrao jedan televizor

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelj provalio je u noći na srijedu u kuću u Strmcu Bukevskom čiji je vlasnik 70-godišnjak, javlja gorička policija. Lopov je na provalio u kuću, ali i u podrum te potkrovni dio kuće. Na više mjesta je polomio brave na vratima, sve je ispremetao i na kraju ukrao jedan televizor.

 

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno