Poveži se s nama

HOTNEWS

Pokrenuli smo lavinu rasprave o visokim računima za grijanje

Objavljeno

Nakon što smo jučer objavili članak o visokim računima za grijanje koji su za prosinac stigli mnogim Velikogoričanima, pokrenuli smo lavinu rasprave na društvenim mrežama, u kojima se nalazi stotine komentara ljutitih građana. S druge strane, u našu redakciju stižu brojni pozivi stanara koji traže odgovor zašto su računi toliko veći u odnosu na prethodni mjesec. Upit smo proslijedili HEP-u, a odgovor su nam obećali iz njegovog Sektora za korporativne komunikacije.
 
U međuvremenu, priopćenje za javnost poslao je i gorički SDP, u kojem ta stranka ističe kako i ove zime oko 25 000 sugrađana s neizvjesnošću iščekuje račune HEP Toplinarstva, a da još uvijek nema rješenja problema koji značajno opterećuje kućne proračune.
 
“Problem grijanja stanova spojenih na HEP Toplinarstvo u Velikoj Gorici ne može se riješiti razdjelnicima topline i praznim obećanjima. Da problem nije u razdjelnicima najbolje govori podatak da korisnici centralnog grijanja s razdjelnicima, koji su priključeni na toplane u Zagrebu, plaćaju cca 47% manju cijenu nego korisnici usluga HEP Toplinarstva u Velikoj Gorici. Ne treba ni spominjati kako sadašnja gradska vlast nije s HEP Toplinarstvom uspjela dogovoriti otvaranje ispostave u Velikoj Gorici, nego za sve treba potegnuti do Zagreba”.
 
U priopćenju nadalje ističu kako je uzrok visokim cijenama grijanja korištenje lož ulja, skupog energenta, kojim se u gradu opskrbljuje 14 izdvojenih HEP-ovih toplovodnih pogona za grijanje. Pitaju se zašto je ugašena tvrtka VG plin, osnovana još 2005. godine, s obzirom da je pokrenuta kako bi grijanje bilo jeftinije.
 
“S druge strane, od prošle godine koncesiju na 20 godina za opskrbu plinom, onih koji imaju sreću da im je plin dostupan, dobila je „Gradska plinara Zagreb“, dodali su iz goričkog SDP-a.
 

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno