Poveži se s nama

Crna kronika

Doznajemo: PLJAČKAŠKI POHOD U VUKOMERIČKIM GORICAMA Razbojnici provaljivali u kuće, vikendice i kleti

Objavljeno

Mještani i vikendaši naselja Gradec u Vukomeričkim goricama šokirani su pljačkaškim pohodom, koji se dogodio u njihovom inače mirnom i pitomom kraju, gdje se nalazi i barokna drvena crkvica sv. Petra iz 17 stoljeća. Nepoznati razbojnici jučer su rano ujutro upali u mjesto i počeli provaljivati u sve što im se našlo na putu. Na meti su bile kuće, vikendice i kleti. Prema riječima vlasnika, ulazna vrata objekata nemilosrdno su trgali, razbijali prozore, a iz prostorija izvlačili sve što su stigli.

Uspjeli su čak odvesti i kotlove za pečenje rakije. Nestala je i veća količina rakije te suhomesnatih proizvoda.

Zanimljivo je kako samo nekoliko stotina metara dalje živi lokalno stanovništvo, a da nitko od njih nije odmah reagirao na buku koja je odzvanjala za vrijeme provale i devastacije objekata.

“Sigurno je negdje netko nešto čuo jer tim putem baš i ne prolazi puno auta. Lokalno stanovništvo vjerojatno može čuti i vidjeti svaki auto koji prođe tim krajem jer sve kuće i vikendice su porazmještene kraj puta koji tuda prolazi”, priča nam Darinka Đuretić koja u Gradecu ima drvenu klet.

“Moj suprug je jučer primio dojavu na posao i nakon njegovog povratka kući krenuli smo put Gradeca da vidimo da li je sve u redu. Kada smo stigli ispred naše kleti bila su dvoja policijska kola i nekoliko privatnih auta. Policija je već obavljala očevid kod obližnjih kuća i vikendica. Ubrzo smo vidjeli kako je provaljeno u moju drvenu klet, sve ispreturano i porazbacano, niti jedna stvar nije bila na svom mjestu”, kaže Đuretić, ističući kako je njezin prvi susjed prošao puno lošije od nje.

“Susjedu su sva vrata provaljena, a ima ih sedam u toj kući. Drugom susjedu su čak i lamperiju skidali sa zida. Valjda su tražili vrijednosti. Taj susjed ima u prizemlju prostoriju koju je zatvorio metalnim vratima. U njoj je pospremio kotao za rakiju, no provalnicima ni metalna vrata nisu bila prepreka da uđu u prostor”, opisala nam je Darinka Đuretić.

U Gradecu je i danas trajala policijska istraga. Objekte vlasnika koji se nisu pojavili prilikom očevida, policija je zapečatila.

Galerija fotografija/Foto: Darinka Đuretić

 

 

Crna kronika

Kad vlasnici ne zaključaju bicikle, lopovi slave… A neki i jako dobro mirišu!

Iza nas je relativno miran tjedan kad je riječ o aktivnostima velikogoričke policije. Prekršaja je bilo u prometu, zabilježeno je i jedno obiteljsko nasilje, ali u svemu tome iskaču tri krađe. U dvjema su plijen bili nezaključani bicikli, a u trećoj devet parfema

Objavljeno

on

Relativno je miran tjedan iza društva iz velikogoričke policijske postaje, jer zbroj kaže kako je između 27. lipnja i 3. srpnja zabilježeno 27 “događaja”. Od toga je deset kaznenih djela, pri čemu se jedno odnosi na nasilje u obitelji, a devet ih dolazi iz prometa. Dakle, tjedan bez prave akcije…

U svemu tome može se izdvojiti dva slučaja krađe bicikla koje se možda i nisu morale dogoditi.

– U oba slučaja, naime, bicikli nisu bili zaključani. Počinitelji su došetali, sjeli na bicikl i odvezli se – rekao je inspektor Nikica Ljubanović u sklopu tjednog izvješća.

Prvi slučaj dogodio se u noći s nedjelje na ponedjeljak, u ulici Augusta Cesarca. Bicikl je bio ispod nadstrešnice u dvorištu, nezaključan, pa je nepoznati počinitelj ušao u dvorište, sjeo na bicikl i udaljio se u nepoznatom smjeru. I tom prilikom oštetio 51-godišnju vlasnicu za oko dvije tisuće kuna.

U drugom slučaju vlasnik snosi još veću odgovornost. Riječ je o 42-godišnjakinji koja je u ponedjeljak malo nakon 11 sati došla u shopping u Spar na Trgu kralja Petra Krešimira. Naslonila je bicikl marke Nakamura na staklenu stijenu trgovine, bez zaključavanja, ušla unutra, a dvadesetak minuta poslije izašla i – šokirala se. Bicikla više nije bilo, a procijenjena šteta je oko tri tisuće kuna. Vrijednosti bicikla valja dodati i vrijednost lanca, koji je bio uredno složen ispod sjedala…

“Dugoprstići” su ovoga tjedna radili i u trgovini BIPA u Sisačkoj ulici. Točnije, radi se o zasad nepoznatoj ženskoj osobi, koja je iskoristila nepažnju zaposlenica i “maznula” devet parfema ukupne vrijednosti, kažu, oko 5700 kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Iz kuće u Donjoj Lomnici provalnik odnio vrijedan nakit

Objavljeno

on

Nakit od žutog i bijelog zlata te srebrni nakit plijen su lopova koji je 21. lipnja od 7 do 10 sati provalio u kuću 62-godišnjakinje u Miklaušićevoj ulici u Donjoj Lomnici.

– Počinitelj je polomio cilindrični uložak brave, ušao u kuću, djelomično ispremetao stvari te izvršio krađu nakita, nakon čega se udaljio u nepoznato – objasnio je inspektor Nikica Ljubanović iz goričke policije.

Vrijednost stvari koje je provalnik odnio je 10 tisuća kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Provalio u knjižnicu i ukrao 870 kuna

Objavljeno

on

Tijekom produženog vikenda, u razdoblju od 20. do 23. lipnja, nepoznati je lopov provalio u prostorije Gradske knjižnice Velika Gorica, točnije u područnu knjižnicu Galženica na Trgu Stjepana Radića, i ukrao 870 kuna.

– Tamo je obio prozor na prizemnom dijelu zgrade, u kojem se nalazi knjižnica, zatim ušao u objekt te izvršio krađu gotovog novca koji se nalazio u blagajni – kažu iz policije.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno