Poveži se s nama

Kultura

Plesni klub Barbara proslavio treći rođendan

Objavljeno

Mažoretkinje Plesnog kluba Barbara proslavile su treću obljetnicu svoga djelovanja revijalnom priredbom u prostoru Osnovne škole Velika Mlaka, u subotu, 26. studenog. Uz mažoretkinje slavljenice na reviji su sudjelovale mažoretkinje iz još pet klubova odnosno udruga: Plesna udruga Ritmokracija (Brdovec), Plesna Udruga Magi (Graberje Ivanićko), Mažoretkinje Dubrovčan (Dubrovčan), Plesna udruga Dijamant – Mažoretkinje Grada Siska i Plesna udruga Stardance (Sisak). Sve ove udruge su članice Hrvatskog udruženja mažoret klubova (HUMT, Opatija, 26. listopada 2013.), čije se osnivanje skoro poklapa s rođenjem PK Barbara (studeni 2013.). Proklamirani moto HUMT-a: ”Dijete je središte interesa, i to ne dijete kao natjecatelj i plesač, nego dijete kao osoba. Zbog toga se osobita pozornost posvećuje osobama koje rade s djecom, a to su treneri(ce)”.

 

26.11.2016. Prostor Osnovne škole Velika Mlaka-Mažoretkinje Plesnog kluba Barbara proslavile su treću obljetnicu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

26.11.2016. Prostor Osnovne škole Velika Mlaka-Mažoretkinje Plesnog kluba Barbara proslavile su treću obljetnicu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

 

Na rođendanskoj fešti izvedeno je 27 koreografija (štap, pom-pon, mix; solo, duo-trio, mini i velike formacije) u 4 uzrasne kategorije: djeca, mlađe kadetkinje, kadetkinje i juniorke. Moderatorica programa bila je Katarina Matanović, asistirale su joj trenerice Ivana i Marina. Nakon okončanja plesnog dijela svečanosti podijeljene su zahvalnice onima koji su dali najveći doprinos za uspješno djelovanje PK Barbara (roditelji i OŠ Velika Mlaka). Bogato-slatki domjenak s neizbježnom rođendanskom tortom (mama Krilčić) učinio je druženje mladih sportašica, trenerica, roditelja, baka i deda, zanimljivim, ugodnim i raspjevanim.

 

 

galerija galerija

Kultura

U goričkoj knjižnici sada možete posuditi knjige na engleskom jeziku

Tijekom godine fond Book cornera će nadopunjavati i stanom knjigom na drugim jezicima

Objavljeno

on

U novoj 2020. godini Gradska knjižnica Velika Gorica omogućila je svojim korisnicima novu uslugu – Book corner. Fond knjižnice tako je bogatiji za knjige na engleskom jeziku, a pronaći ih možete na Središnjem odjelu za odrasle.

– Tako ostvarujemo ono što već neko vrijeme najavljujemo, a to je pokretanje fonda na stranim jezicima. Za sada možete posuditi knjige na engleskom jeziku, a tijekom godine fond namjeravamo nadopunjavati i stanom knjigom na drugim jezicima. Pokretanje ovog dijela fonda možemo zahvaliti prije svega našim sugrađanima koji su nam tijekom godina donirali knjige na stranim jezicima, a većina njih čini naš početni fond strane knjige. Manji dio knjiga nabavljen je i kupnjom – kažu iz knjižnice.

U Book corneru je najviše beletristike, s engleskog govornog područja, ali i nekoliko naslova stručne literature i autora iz drugih govornih područja koji su prevođeni na engleski jezik. Prevladava ‘lako štivo’ – ljubavni i kriminalistički romani, a tu je i izbor klasika poput Jane Austin, Louise Alcott ili Nathaniela Hawthornea.

Nastavi čitati

Kultura

Koncert za pamćenje: U Gorici će nastupiti Zvonko Bogdan

Ulaznice su u prodaji od 27. siječnja

Objavljeno

on

Velikogoričane 12. veljače očekuje koncert velikog Zvonka Bogdana i 7 tamburaša. Panonski kralj starogradskih pjesama, romansi i sevdalinki koji je svoj život posvetio glazbi i u 50 godina umjetničkog rada izveo stotine pjesama, izdao brojne albume te osvajao nagrade i priznanja, nastupit će u Gradskoj sportskoj dvorani u povodu 60 godina Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica.

– Sve lijepe i sjetne nostalgične trenutke nitko ne može bolje dočarati nego ovaj glazbenik. Uz pomoć svojih sedam tamburaša velikogoričku će publiku provesti izvedbom narodnih pjesama od Konavala do Zagore, od Zagorja do Karpata, od Visokih Tatra do uzburkanog Balkana. Osam tamburaša s Petrovaradina, Ej salaši na sjeveru Bačke, Bunjevačko prelo, Markova čežnja, Fijaker stari, Kraj jezera i mnoge druge pjesme i dalje čuva za sve generacije kako se ne bi zaboravili ljudi koji su prije stotinu i više godina stihovima čuvali ravnicu i na njoj ostavljali dušu – najavili su iz Pučkog otvorenog učilišta ovaj koncert za pamćenje.

Ulaznice su u prodaji od 27. siječnja na blagajni Učilišta, a koštat će 80 kuna za tribinu i 100 kuna za parket.

Nastavi čitati

Kultura

Gradska knjižnica otkrila što su Goričani najviše čitali u 2019. godini

Objavljeno

on

Gradska knjižnica Velika Gorica objavila je rezultate posuđivanja knjiga u protekloj godini. Standardno, Goričani su najviše čitali stranu beletristiku, a u najpopularnijoj kategoriji pobjedu je odnijela trilogija “Djevojka iz Berlina” Ellie Midwood. Slijedi ju još jedna trilogija, a radi se o knjigama Nore Roberts “Rođena u vatri”, “Rođena iz leda” te “Rođena u grijehu”. Na treće mjesto zasjeo je “Dar” Julie Garwood.

Što se pak domaće književnosti tiče, na prvom mjestu po broju posuđivanja je Julijana Adamović i njen uradak “Divlje guske”. Najčitanija publicistika bila je knjiga “Ima li života prije smrti?” Roberta Torrea, a “Najgora djeca na svijetu” najčitanija je dječja knjiga.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno