Poveži se s nama

CityLIGHTS

Pišem ti pismo – pišite glumcima, političarima, tajnim simpatijama, knjižničarkama…

Objavljeno

Kada ste posljednji put napisali pismo? Gradska knjižnica Velika Gorica i Hrvatska pošta ljude žele podsjetiti na ovu pomalo zaboravljenu vještinu zbog čega već petu godinu zaredom organiziraju natječaj ‘Pišem ti pismo…’.

 

“Namijenjen je svima koji znaju i žele pisati, te svoja razmišljanja, želje i nade uputiti imaginarnom nekom kojem će moći otvoreno iznijeti sve što im je na duši”, kažu iz Gradske knjižnice Velika Gorica.

 

Što vas pokreće, a što ljuti?

 

Proteklih godina natječaj je organiziran s određenom središnjom, uglavnom književnom, temom. Ove godine gorička knjižnica obilježava 130. godina, a Dječji odjel slavi okrugli, 10. rođendan.

 

“Pa vi sad recite nije li to nešto što vrijedi obilježiti… pa i pisanjem pisama! Stoga nam pišite o svemu što vas veže uz knjižnicu, čitanje i vaše knjižničare, uz police pune knjiga među kojima možete satima lutati i otkrivati nove svjetove skrivene u knjigama, uz onu posebnu čaroliju koju u vama pokreće čitanje”, pozivaju iz Gradske knjižnice.

 

Foto: bljesak.net

Foto: bljesak.net

No, pisma mogu biti o bilo čemu što vam je važno, o onome što vas inspirira, svoja pisma uputite i onima koji to od vas ne očekuju, možda nekome kome se dosad niste usudili obratiti, a sada, eto, imate i tu priliku, pišite o onome što vas je dirnulo, što vas pokreće i o onome što vas ljuti. Bitno je da je pismo napisano urednim rukopisom te poslano poštom i to do 6. svibnja jer žiri će u subotu, 14. svibnja u 11 sati, proglasiti po tri najbolja pisma u dvije kategorije: dječje naj pismo i naj pismo odraslih.

 

A adresa je…

 

Gradska knjižnica Velika Gorica

Natječaj za naj pismo

Zagrebačka 37

10410 Velika Gorica

 

Svoje podatke – ime i prezime, adresa, broj telefona ili mobitela, te e-mail – u zasebnoj zatvorenoj koverti priložite pismu kako bi vas mogli kontaktirati ako vaše pismo osvoji nagradu. Pismo potpisujete šifrom koju zapisujete i na kovertu s podacima.

CityLIGHTS

Koncertom Najboljih hrvatskih tamburaša na Tuđmancu započinju Goričke večeri

Besplatnim koncertom na otvorenom započinje tradicionalna kulturna manifestacija Pučkog otvorenog učilišta

Objavljeno

on

Nekadašnji Zlatni dukati, a danas Najbolji hrvatski tamburaši vjerojatno su naš najpoznatiji tamburaški sastav. Upravo će oni besplatnim koncertom na Dan državnosti, 30. svibnja, otvoriti Goričke večeri, kulturnu manifestaciju koju svake godine organizira Pučko otvoreno učilište u suradnji s brojnim udrugama i ustanovama. Vranac, Sve ću prodat sutra i Divne godine pjesme među najpoznatijim su pjesmama Najboljih hrvatskih tamburaša, a Goričani će ih moći uživo čuti u subotu u Parku dr. Franje Tuđmana. Koncert počinje u 20.30 sati i besplatan je za sve građane.

– U slučaju lošeg vremena, koncert selu u dvoranu Gorica Pučkog otvorenog učilišta – poručuju organizatori.

 

 

 

Nastavi čitati

CityLIGHTS

U centru Gorice: Skinite cipele i uživajte u igrama i rekreaciji na pijesku

Najveći pješčanik za djecu, odbojka, nogomet i rukomet na pijesku, terapeutsko hodanje i tai chi…ponešto za sve dobne skupine

Objavljeno

on

Odmah do popularnog betonca u Cvjetnom naselju, izgrađena je pješčana arena, koja je od prije 2 tjedna i otvorena. Mjesto je to za rekreaciju na pijesku, a radi se o većem i boljem terenu nego što je bio onaj uz Osnovnu školu Eugena Kumičića.

– Tu se održava mnogo zabave, rekreacije i mnogo toga za djecu i odrasle. Ljudi su to već prepoznali. Dođeš tamo, ostaviš dijete, zaboraviš na dijete i da ga uopće imaš – šale se Domagoj Sučić i Samir Omerović iz Društva za sportsku rekreaciju Kop Tur.

Foto: Facebook.com/Kop Turić

Vikendom od 8 do 9 ujutro termin na pijesku rezerviran je za starije sugrađane, koji se mogu uključiti u terapeutsko hodanje ili tai chi. Subotom i nedjeljom od 9 do 12 sati pješčana arena pretvara se u veliki pješčanik za dječju igru, subotom Društvo za sportsku rekreaciju Kop Tur organizira “šašavi poligon”, odbojku, nogomet te rukomet na pijesku, a nedjelja je predviđena za rekreaciju za djecu.

– Fora je. Dođete u centar Gorice i skinete tenisice kao da ste na nekoj plaži – objasnili su iz Kop Tura.

Od 12 do 13 sati je škola odbojke za najmlađe, a nakon toga kreće rekreacija, odnosno sportovi na pijesku. Sve ostale informacije o programima pogledajte na Facebook stranici Pješčana arena.

Sve će trajati do kraja ljeta, pa organizatori najavljuju kako će od svoje pješčane arene napraviti Copacabanu.

 

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO Vjenčanja u Velikoj Gorici

Objavljeno

on

23.05.2020. Velika Gorica. Vjenčanja u krugu obitelji. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Svijet vjenčanja je bio globalno i doslovno zahvaćen epidemijom korona virusa. Strah od širenja virusa, službene zabrane okupljanja i mnoge nedoumice izazvane izvanrednom epidemiološkom situacijom bila su realnost koja je izazivala brojna pitanja i razmišljanja kod mladenaca.

23.05.2020. Velika Gorica. Vjenčanja u krugu obitelji. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je preporuke, još uvijek važeće: Vjenčanja se održavaju isključivo u krugu obitelji, svjedoka, predstavnika službene osobe te predstavnika vjerske zajednice. Kako je to izgledalo na vjenčanjima (prije odnosno poslije sklapanja braka u matičnom uredu) jučer u Velikoj Gorici, možete donekle vidjeti iz ovih fotografija.

23.05.2020. Velika Gorica. Vjenčanja u krugu obitelji. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Službenoj ceremoniji osim mladenaca i kumova nazočni su bili samo najuži članovi obitelji. Fešta će biti također samo za obitelji i rodbinu u obiteljskim prostorima.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno