Poveži se s nama

Vijesti

‘Petarda nije igračka’

Ako ih već morate bacati, odaberite za to prikladno mjesto i budite oprezni

Objavljeno

Prosinac i početak siječnja period je godine kada zaljubljenici u pirotehniku dolaze na svoje. Od 27. prosinca do 1. siječnja dozvoljena je upotreba pirotehnike druge i treće kategorije, odnosno petardi, raketa i vatrometa. Nabava ove vrste pirotehničkih sredstava dozvoljena je od 15. prosinca do 1. siječnja u svim trgovinama oružjem i streljivom te u prodavaonicama koje imaju dozvolu za obavljane te djelatnosti, a dozvoljena je osobama starijim od 18 godina.

-Upozorio bih roditelje da ne dozvoljavaju djeci da samostalno koriste pirotehnička sredstva, odnosno petarde, jer petarda nije igračka. Koliko god su one privlačne u ovo doba godina, one su i opasne, a posljedice neodgovornog korištenja snosit će upravo njihova djeca. Pripazite na svoju djecu – rekao je Nikica Ljubanović iz PP Velika Gorica.

Pirotehnika druge treće kategorije ne smije se koristiti u zatvorenom prostoru i ne smije se koristiti u blizini ljudi i životinja.

-Podsjetio bih da je zabranjeno bacati petarde na površinama na kojima se u tom trenutku nalazi veći broj ljudi. Oni koji to urade bit će prekršajno kažnjeni – dodao je Ljubanović.

Vijesti

Izabran Savjet mladih Općine Orle

Oni su budućnost svoga kraja

Objavljeno

on

Mladi u Općini Orle dobili su svoje nove predstavnike. U Savjet mladih izabrano je pet članova i isto toliko njihovih zamjenika. Iduće tri godine u Savjetu će sjediti Marija Rumenčić, Maja Musa, Lejla Pokas, Ivan Davutović i Antonijo Vrban te njihovi zamjenici Ivan Ozimin, Ivan Mihordin, Ivana Ozimin, Marija Šestok i Danijel Starešinčić.

Savjet mladih je savjetodavno tijelo Općinskog vijeća Općine Orle. Uloga mu je aktivno uključiti mlade u javni život Općine Orle, te promicati i zagovarati prava, potrebe i interese mladih na lokalnoj razini.

Nastavi čitati

Obrazovanje

FOTO VIJEST Svatko nacrta svoju kravatu, stavi je oko vrata i – fotkanje!

Povodom Dana kravate, koji se već 16. godinu zaredom obilježava 18. listopada, učenici nižih razreda Osnovne škole Eugena Kumičića posložili su se ispred škole za fotografiranje za milenijsku fotografiju. I tako već treću godinu u nizu…

Objavljeno

on

Svake godine obilježavamo Dan kravata, ideja je da djeca nacrtaju svatko svoju kravatu i s njima se fotografiraju za našu malu milenijsku fotografiju, kaže nam Snježana Ruklić, ravnateljica Osnovne škole Eugena Kumičića.

I tako već treću godinu zaredom. Dan kravate obilježava se 18. listopada, tradicija je to koja je krenula 2003. godine, nakon što je izveden čudesan projekt “Kravata oko Arene” u Puli, a u nju su se posljednjih godina uključili i u ovoj goričkoj školi. Učiteljice iz “boravka” organiziraju i poslože djecu u oblik kravate, čovjek s fotoaparatom popne se na školski krov i djeca dobiju lijepu uspomenu…

– Vidimo se, naravno, i sljedeće godine na Dan kravate. A i z Dan škole uvijek nešto smislimo, to je u svibnju – kazala je ravnateljica.

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Uređena cesta kroz Ruče

Puni profil asfalta stavljen je u dužini 2,5 kilometra te su uređeni rubnjaci

Objavljeno

on

Završeni su radovi na županijskoj cesti ŽC 3041 u naselju Ruča. Puni profil asfalta stavljen je u dužini 2,5 kilometra te su uređeni rubnjaci. Trenutno se provodi čišćenje oborinskih kanala te raslinja uz cestu.

Galerija fotografija

 

Nastavi čitati

Reporter 386 - 16.09.2019.

Facebook

Izdvojeno