Poveži se s nama

Vijesti

Osnovana gradska organizacija stranke Naprijed Hrvatska

Objavljeno

Stranka Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez sinoć je u Gradskoj vijećnici u Velikoj Gorici održala Osnivačku skupštinu gradske organizacije Velike Gorice. Prisutnima su se obratili članovi stranke Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez, glavni tajnik Mislav Žagar te predsjednik sabora stranke Boris Kladar. Za predsjednika gradske organizacije Velika Gorica izabran je Nikica Dujmović.

„Osnivanjem ove gradske organizacije mi svi zajedno krećemo u jedan veliki projekt. Čeka nas veliki posao, ali način na koji smo krenuli je vrlo pozitivan. Očekuje nas veliki rad na terenu, predstaviti stranku što širem krugu ljudi, otvoriti im mogućnost da se uključe i rade zajedno s nama kako bi do lokalnih izbora naša organizacija bila što kvalitetnija i brojnija”, rekao je u svom obraćanju novoizabrani predsjednik Nikica Dujmović.

Osnivačku skupštinu vodio je povjerenik stranke Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez za zagrebačku županiju Željko Vugrić. „Na nama je da radimo na širenju i jačanju stranke, da se jako dobro pripremimo za izbore, te da dobro pripremimo županijsku organizaciju. Moramo se prvenstveno boriti za pravdu, biti što više s ljudima i baviti se njihovim problemima“, poručio je Vugrić.

 

Kultura

Predsjednik Milanović pokrovitelj ovogodišnjeg VGbrass festivala

Ovo pokroviteljstvo još je jedno priznanje Velikogoričkom brassu koji ima sve veće značenje u promoviranju Hrvatske…

Objavljeno

on

Velikogorički brass festival ove se godine održava od 24. do 29. lipnja, a odvijat će se pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, Zorana Milanovića.

– Čestitam organizatorima na inicijativi da održavanjem ovog festivala okupljaju vrsne glazbenike koji stvaraju nova djela za puhačke instrumente. Želim vam uspješnu organizaciju festivala i vjerujem da ćete biti dobri domaćini gostima iz Hrvatske i cijelog svijeta – istaknuo je predsjednik Milanović.

Ovogodišnji 15. po redu Brass festival okupit će brojne sastave iz cijeloga svijeta te značajna glazbena imena, a program je pomno biran. Festival je do sada okupio mnoge svjetske vrhunske glazbenike s područja limenih puhačkih instrumenata kao i vodeće skladatelje za limena puhačka glazbala. Riječ je o jedinstvenom festivalu u Hrvatskoj, a samo ih nekoliko takve vrste postoji u svijetu.

Pokroviteljstvo Predsjednika RH još jedno je priznanje Velikogoričkom brassu koji ima sve veće značenje u promoviranju Hrvatske van njenih granica i kroz kratko se vrijeme etablirao kao nezaobilazna točka svjetskih vrhunskih umjetnika.

 

Nastavi čitati

Kultura

Gorička autorica Jasminka Tihi-Stepanić romanom”Ljeto na jezeru Čiču” nastavlja nizati uspjehe

Objavljeno

on

Ljeto na jezeru Čiču, roman velikogoričke autorice Jasminke Tihi-Stepanić, profesorice hrvatskoga jezika u Osnovnoj školi Eugena Kvaternika u Velikoj Gorici, izabran je među šest najboljih s Časne liste IBBY-ja za 2020. godinu u konkurenciji od 179 naslova iz 97 zemalja sa svih kontinenata.

Časna lista Međunarodnog odbora za dječju knjigu (IBBY) dvogodišnji je izbor suvremene produkcije knjiga najboljih pisaca, ilustratora i prevoditelja iz 97 zemalja članica iz cijeloga svijeta. Riječ je o katalogu koji se izlaže na međunarodnim sajmovima, kongresima i izložbama i služi kao preporuka za čitanje, prevođenje i objavljivanje diljem svijeta.

Jasminki Tihi-Stepanić priznanje IBBY-ja trebalo je biti uručeno na Međunarodnom kongresu u Moskvi u rujnu 2020., no zbog pandemije Kongres je odgođen za rujan 2021.

Za roman Ljeto na jezeru Čiču Jasminka Tihi-Stepanić dobila je nagrade „Grigor Vitez“ i „Mato Lovrak“ te Međunarodnu nagradu „Mali princ“.

Ugledni godišnji katalog preporuka knjiga iz područja svjetske književnosti za djecu i mlade „White Ravens“ uvrstio je roman Ljeto na jezeru Čiču na svoju listu za 2020. godinu.

Roman je uvršten u europsku antologiju književnosti za djecu i mlade Anthology of Literary Texts for Children and Adolescents koja će uskoro biti tiskana u Grčkoj.

foto: privatni album

 

Jasminka Tihi Stepanić do sad je objavila romane Imaš fejs? (Nagrada „Mato Lovrak“), Bacit ću ti kompjutor kroz prozor, Dom iza žice, Moja neprijateljica Ana (Nagrada „Anto Gardaš“), Ljeto na jezeru Čiču i Gdje je Beata?, zbirke priča Baš kao Harry Potter i Priče s morskoga dna te tri slikovnice.

Njezini su romani uvršteni u lektiru za osnovnu školu i nalaze se u čitankama Naklade Ljevak, Školske knjige i Profila. Među najčitanijima su u knjižnicama diljem Hrvatske.

Uskoro iz tiska izlazi njezin novi roman Rukavica za Matildu.

Nastavi čitati

Crna kronika

Mladić prijeteći oštrim predmetom opljačkao benzinsku u Velikoj Mlaki

Prema opisu djelatnika benzinske, radi se o mladiću starosti oko 20 godina

Objavljeno

on

Na meti razbojnika u subotu, 20. veljače, našla se benzinska postaja Ina sjever u Zagrebačkoj ulici 2 u blizini naselja Velika Mlaka. Tamo je u 3.48 sati, ušao maskirani mladić starosti oko 20 godina s oštrim predmetom u ruci. Djelatniku za prodajnim pultom zaprijetio je te ga je tražio novac. Zaposlenik je otvorio blagajnu i predao razbojniku novac. Pljačkaš je tada otrčao u smjeru u smjeru Velikog Polja.

– Djelatnik je kazao kako se radi o mlađoj muškoj osobi, visine oko 180 centimetara, mršave tjelesne građe. Bio je odjeven u crnu zimsku jaknu i preko lica je imao prebačen crni šal – kažu iz policije.

Nastavi čitati

Reporter 401 - 18.02.2021.

Facebook

Izdvojeno