Poveži se s nama

Vijesti

Orle: Stali na kraj nesavjesnom vlasniku Alfe Romea

Nakon cijelog desetljeća truljenja u Veleševcu, automobil idući četvrtak ide na licitaciju

Objavljeno

U općinskoj vijećnici u Orlima idućeg četvrtka održat će se zanimljiva licitacija. Na bubnju će se naći automobil koji cijelo jedno desetljeće proveo parkiran na istom mjestu u naselju Veleševec. Nakon što je komunalni redar proveo postupak uklanjanja automobila s javne površine, vozilo je premješteno u ograđeni prostor općinskog dvorišta.

„Vlasnik je bio obaviješten ako svoje vozilo ne preuzme sa skladištenja u roku od 30 dana, ono ide na reciklažu ili na javnu licitaciju radi podmirenja troškova, odvoza, čuvanja i prodaje. S obzirom na to da je vozilo napušteno prije deset godina i da je općina Orle već nekoliko puta obavještavala vlasnika vozila kao i Policijsku postaju u Velikoj Gorici, da se vozilo nalazi na javnoj površini, a da se vlasnik nije ni jednom javio ni očitovao, općina Orle postupila je sukladno zakonskim odredbama“, objavljeno je na službenim stranicama Općine Orle.

Licitacija će se održati 30. studenog s početkom u 12 sati u općinskoj vijećnici, a početna cijena iznosi tisuću kuna. Riječ je o automobilu marke Alfa Romeo iz 1998. godine. Vozilo se može pogledati u općinskom dvorištu, a sve dodatne informacije mogu se dobiti na 091 444 5110.

Vijesti

FOTO Ritam proljetnog dana u Gradu

Objavljeno

on

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Lijep proljetni dan bio je veliki mamac za Goričane da iziđu iz svoji kuća odnosno stanova na otvoreni prostor, ali su ipak othrvali kušnji i nije ih bilo u većem broju u parkovima odnosno na ulicama. Najčešće ih se moglo vidjeti na biciklima, uglavnom parovi te roditelji s djecom.

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon 20 sati na ulicama se rijetko moglo zamijetiti prolaznika, koji je žurio doma i kućnog ljubimca u kratkoj šetnji. Nije bilo ni prometa, poneki taxi.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Opet morala reagirati ophodnja Civilne zaštite?!

Nekima među nama stalna upozorenja nisu dovoljna…

Objavljeno

on

Upozorenja su stalna, molbe i preporuke, a restrikcije na trenutke vrlo rigorozna. Međutim, neki među nama kao da odbijaju čuti i shvatiti… Ophodnja Civilne zaštite tako je i večeras morala intervenirati u Velikoj Gorici zbog nepoštivanja odluka Nacionalnog stožera od strane neodgovornih pojedinaca. Prevedeno, radi se o, naravno, okupljanju većeg broja pojedinaca, društva koje očito misli kako “neće baš nas”. Pa ponovimo još jednom… Ostani doma, izbjegavaj okupljanja!

Nastavi čitati

Vijesti

U Gorici 12 oboljelih, prvi slučaj zaraze u općini Kravarsko

Objavljeno

on

Velika Gorica krajem dana bilježi 12, a općine 3 oboljela od COVID-19. U općini Pokupsko, podsjetimo, dvije su osobe zaražene kornavirusom, dok je prvi slučaj zaraze zabilježen i u općini Kravarsko.

– U zbirnim podacima Zagrebačke županije, podaci općina zbrajaju se u podatke gradova kojima gravitiraju. Iz tog razloga u tablici Zagrebačke županije za Veliku Goricu stoji broj od 15 zaraženih osoba – objasnili su iz Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno