Poveži se s nama

HOTNEWS

Općina Kravarsko slavi 20 godina: Zaposlit ćemo mlade ljude da ne moraju trbuhom za kruhom

Objavljeno

– Kada smo prije 20 godina osnovali Općinu, željeli smo samo napraviti školu i sportsku dvoranu, pa onda neka ju i zatvore. Na kraju smo uspjeli na cijelom našem području napraviti vodovod i 40 kilometra prometnica te stvoriti puno kvalitetniji život – rekao je načelnik Vlado Kolarec, slaveći 20. godišnjicu Općine Kravarsko.

Kravarsko

Mještani se dobro sjećaju 26. studenog 1995., dan kada je konstituirano prvo Općinsko vijeće i Poglavarstvo čime je formirana Općina Kravarsko. Već i tada bilo je jasno, priča nam Kolarec, da je bolje biti mala ali samostalna općina nego zadnje selo u velikoj općini.

– Uz našu inicijativu izgrađena je i rekonstruirana državna cesta D31 Velika Gorica-Kravarsko. Na nju se nadovezuje autocesta od Lekenika prema Zagrebu, tako da u Zagrebu možemo biti već za 20 minuta – naglasio je Kolarec, ističući kako ih je proteklo vrijeme dosta unazadio čitav niz klizišta.

– Dosta nas je ugrozilo klizište na kojeg smo u protekle dvije godine potrošili sav novac. Sanacija je pri kraju, osim dva velika klizišta za koja moramo osigurati novac iz drugih izvora jer njihova sanacija iziskuje 4 milijuna kuna – kaže Kolarec.

Općina Kravarsko planira uvesti i brzi internet, a cilj im je i završetak izgradnje državne ceste 31 od Podvornice do Šestak brda. Roditelji čekaju i dovršetak izgradnje vrtića, a stariji ljudi svoje mjesto u budućem staračkom domu. Važne infrastrukturne projekte kandidirat će za sredstva Europske unije.

– Želimo otvoriti nova radna mjesta pokretanjem poslovne zone na novoj lokaciji, a što ćemo realizirati izmjenom prostornog plana. Zaposlit ćemo mlade ljude da ne moraju trbuhom za kruhom u druge zemlje – dodao je Kolarec.

Galerija fotografija:

CityTV

VIDEO Intervju tjedna – gost Tomislav Špoljar, umjetnički ravnatelj VG brass festivala

Ove godine očekuje nas jubilarni 15.Velikogorički brass festival…

Objavljeno

on

Akademski trubač, inače profesor trube u Umjetničkoj školi Franje Lučića i umjetnički ravnatelj VGbrass festivala ispričao nam je svoj put glazbenika te kako je biti profesor, a prisjetili smo se i početaka festivala. Koliko je umjetnika prošlo u ovih 15 godina, koji su bili najupečatljiviji nastupi, anegdote te što nas čeka na ovogodišnjem izdanju…postoji li plan B s obzirom na epidemiološku situaciju. Više pogledajte u videu..

Nastavi čitati

HOTNEWS

Osnovana mladež MOST-a, za predsjednicu izabrana Valentina Dorotić

‘U Velikoj Gorici je teško javno izreći da podržavaš MOST. Ja se nadam da će se naši mladi ohrabriti i da će nam se pridružiti’

Objavljeno

on

MOST Velika Gorica osnovao je organizaciju mladih, a za koordinatoricu su izabrali 23-godišnju apsolventicu preddiplomskog studija Međunarodnih odnosa i diplomacije Valentinu Drotić. Osim nje, na osnivačkoj skupštini 21. veljače izabrali su i Tihomira Feljana za sukoordinatora te Anamariju Slojšek za tajnicu mladih MOST-a.

24.2.2021. Velika Gorica – MOST osnovao

Dorotić je predstavljajući se kazala kako se odlučila politički aktivirati jer je nezadovoljna politikom na nacionalnj i lokalnoj razini. Osim toga, jedan od motiva za uključivanje joj je bio i lošiji položaj žena u društvu.

– Apeliram na naše mlade sugrađane da nam se priključe i da zajedno uvedemo neke promjene u grad, društvo i kvart jer gdje ima volje, ima i načina. Članova mladih nema mnogo, ali simpatizera ima. U gradu Velikoj Gorici je teško javno izreći da podržavaš MOST i da si simpatizer MOST-a. Ja se nadam da će se naši mladi ohrabriti i da će nam se pridružiti – poručila je Dorotić te pozvala sugrađane da izađu na izbore u svibnju i podrže MOST-ovog kandidata dr. Ivana Bekavca.

24.2.2021. Velika Gorica – Osnovana mladež MOST-a Velike Gorice. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Osnivanje mladih MOST-a u srijedu je došao podržati i predsjednik stranke i saborski zastupnik Božo Petrov te koordinator mladih na nacionalnoj razini Filip Fiščić.

– Pred nama su velike stvari. Mi smo generacija koja dolazi i koja ima zadatak nastaviti ono što su naši očevi i djedovi započeli. Oni su se izborili za ovu domovinu, a mi bi se trebali izboriti da naša Hrvatska bude pravednije mjesto, mjesto koje će pružiti mladim ljudima da osnuju obitelj, ostanu ovdje i imaju normalan i ugodan život – poručio je Fiščić.

Osim toga, vjetar u leđa organizaciji mladih dali su i koordinator MOST-a za Veliku Goricu Damir Slojšek i kandidat za gradonačelnika i koordinator ove stranke za Zagrebačku županiju Ivan Bekavac.

Nastavi čitati

Crna kronika

FOTO Jedna osoba smrtno stradala u nesreći kod Buševca

U nesreći je došlo do prevrtanja kamiona…

Objavljeno

on

Na državnoj prometnici D30, odnosno na nadvožnjaku pred mjestom Buševec, oko 10:20 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je došlo do prevrtanja kamiona, a sudjelovala su i dva osobna vozila. Na teren su izašli policija, hitna i vatrogasci. Promet je obustavljen, a policija preusmjerava na obilazne pravce.  Kako doznajemo jedna je osoba smrtno stradala.

Uzrok nesreće znat će se po obavljenom očevidu.

 

 

 

Nastavi čitati

Reporter 401 - 18.02.2021.

Facebook

Izdvojeno