Poveži se s nama

Vijesti

Općina Kravarsko ne prima stranke, promijenjen vozni red busa, a nude i pomoć onima u samoizolaciji

Sukladno naputku Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije, uveli su zaštitne mjere kojima je cilj sprečavanje širenja virusa COVID-19

Objavljeno

Zbog pendemije koronavirusa, Općina Kravarsko uvela je, sukladno naputku Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije, zaštitne mjere kojima je cilj sprečavanje širenja virusa COVID-19. Naime, od danas su ograničili rad sa strankama te moče sve koji će u narednim danima trebati usluge Općine Kravarsko da im se obrate u uredovno radno vrijeme od 7,30 do 15,30 sati putem telefona, e-maila ili pošte.

Također, zbog novonastale situacije na snazi je i privremeni vozni red autobusa za Hotnju i Pokupsko, a koji će biti u primjeni sve do prestanka izvanrednih okolnosti.

Na svojim mrežnim stranicama Kravarsko je dalo uputu i za one koji se nalaze u samoizolaciji.

– Mole se mještani Općine Kravarsko kojima je određena mjera samoizolacije da strogo poštuju odredbe i naputke dobivene od inspektora i epidemiologa. Ukoliko Vam je određena mjera samoizolacije, a u potrebi ste za dostavom namirnica molimo vas da ne izlazite, već se obratite telefonskim putem (01/6237 022) ili e-mailom (opcina@kravarsko.hr) u Općinu Kravarsko ili u Stožer civilne zaštite Općine Kravarsko (098 398 531) koji će Vam potrebnu pomoć organizirati – naveli su iz Općine Kravarsko.

Vijesti

Počeli radovi na izgradnji Kačićeve

Radovi će trajati 70 radnih dana, a tijekom tog vremena na snazi je privremena regulacija prometa

Objavljeno

on

Počeli su radovi na izgradnji Ulice Andrije Kačića Miošića, od raskrižja s Ulicom Slavka Kolara do raskrižja s Kurilovečkom ulicom. Navedena ulica bit će zatvorena za sva vozila, osim za vozila stanara i poslovnih subjekata. Na području oko zone radova, odnosno u okolnim ulicama uvodi se privremena regulacija prometa. Navedeni radovi trajat će 70 radnih dana. Mole građani za razumijevanje i poštivanje znakova privremene regulacije prometa za vrijeme trajanja radova.

 

Nastavi čitati

Vijesti

I Gorica i županija bez novozaraženih

Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 44 slučaja

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u posljednjih 24 sata nema novooboljelih osoba na području županije. Dobra vijest je i kako su dvije osobe izliječene. Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 44 slučaja. Do sada su ukupno izliječene 183 osobe, a 11 ih je preminulo.

– Apeliramo na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, izbjegavajte putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana – istaknuo je Stožer civilne Zagrebačke županije .

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO Udruga 153. brigade HV proslavila 20 godina postojanja

Objavljeno

on

Udruga pripadnika 153. brigade Hrvatske vojske u subotu je obilježila 20. godišnjicu osnutka.

– S ponosom smo se prisjetili svih događanja sa ciljem promicanja vrijednosti Domovinskog rata, a posebno naše veličanstvene 153. brigade. Čuvamo i širimo povijesnu istinu o ratnom putu 153. brigade te čuvamo sva vjerodostojna svjedočenja o ratnom putu naše brigade te uspomene na poginule pripadnike brigade. Cilj nam je i prenositi mladim naraštajima istinu o Domovinskom ratu – kazali su iz Udruge.

Zahvalili su Gradu Velikoj Gorici što ih podupire jer bez njihove podrške, kažu, ne bi mogli realizirati sve svoje programe. A programa je zaista mnogo. Kroz godine, udruga surađuje s osnovnim školama s područja Velike Gorice i njenih općina, pokrenuli su inicijativu 2005. godine kako bi se izgradio Spomen park 153. brigadi u Velikoj Buni, a rade i na aktivnostima vezanim uz Spomen doma i Spomen parka. To su samo neke od brojnih aktivnosti udruge.

– Vjerujemo u daljnju suradnju s Gradom Velika Gorica te da mi kao Udruga svojim radom i aktivnostima doprinesemo što bržem dovršenju i kvalitetnom funkcioniranju projekata, a posebno prijedlogu sadržaja Spomen doma – zaključili su.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno