Poveži se s nama

Vijesti

Omogućimo ljetovanje djeci iz Čičke Poljane

Objavljeno

Jedno od područja koje sa svakom novom kišom strahuje od poplava je Čička Poljana koja je od ove elementarne nepogode posljednji put doista stradala 2013. Godine. Njeni stanovnici zajedničkim snagama, i uz pomoć dobrih ljudi, sanirali su štete nastale na njihovim domovima i pratećim objektima, te se život koliko toliko normalizirao. Dvije godine nakon, DVD Čička Poljana odlučilo je pobrinuti se za one najmlađe, te im omogućiti ljetovanje, a da sve to previše roditeljima ne opterećuje kućni proračun.

„Na inicijativu članova DVD-a Čička Poljana, posebno voditelja mladeži Filipa Krstića, pokrenuta je akcija da se djeci iz ovog mjesta, a čiji roditelji u svom kućnom proračunu zbog sanacije domova, i drugih troškova koji su nastali zbog poplava nemaju financijskih mogućnosti, omogući ljetovanje u Vatrogasnom kampu u Fažani. DVD Čička Poljana bi pokrivao troškove prijevoza, a Vatrogasna zajednica grada Velike Gorice trošak smještaja, ali potrebno je prikupiti sredstva za prehranu i neki drugi troškovi boravka u kampu.“ – izjavio je za City radio predsjednik Mjesnog odbora Čička Poljana Mladen Matanović.

Plan je da na ljetovanje ide desetero djece, a potrebno je skupiti oko 5500 kuna, ako se skupi više sredstava, i bude mogućnosti, možda ta brojka bude i veća.

U prva dva dana akcije prikupljeno je oko 1500 kuna, a preostalo je još dovoljno vremena da se uključite u ovu akciju, jer bi djeca na ljetovanje trebala krenuti 31.kolovoza.

Novčana sredstava uplaćuju se isključivo preko žiro-računa kako bi sve bilo transparentno, a ovo je prilika za sve vas da ovog ljeta učinite dobro djelo i izmamite osmijeh na lica djece iz Čičke Poljane.Uplate možete obaviti na broj računa: HR1623600001102114276, DVD Čička Poljana, Poljana Čička 145/A ,10415 Novo Čiče, a Cityportal i City Radio odmah su se uključili  u spomenutu akciju uplatom 10% traženog iznosa pa ovim putem još jednom pozivamo sve da pomognu djeci Čičke Poljane.

foto: uplata za pomoć djeci Čičke poljane

foto: uplata za pomoć djeci Čičke poljane

Vijesti

Tri nova slučaja u županiji: Dva u Zaprešiću, jedan u Velikoj Gorici

Velikogorička ispostava županijskog Zavoda za javno zdravstvo dosad je zabilježila 52 slučaja zaraze koronavirusom, od čega je 36 ljudi već izliječeno, a četvero ih je preminulo

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na području Zagrebačke županije do četvrtka u 11 sati evidentirane su 192 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o tri osobe više, ali su i četiri osobe izliječene. Tako su na području Zagrebačke županije trenutno aktivna 52 slučaja. Do sad su ukupno izliječene 133 osobe, a sedam ih je preminulo, stoji u najnovijem izvješću županijskog Stožera.

Kao i svakoga dana, iz Županije su objavili i tablicu s brojkama, a u njoj je vidljivo da se novi slučajevi zaraze odnose na dva u Zaprešiću i jedan u Velikoj Gorici. Naša ispostava županijskog Zavoda za javno zdravstvo dosad ima zabilježena 52 slučaja. Dosad je 36 zareženih izliječeno, a četvero ih je preminulo.

Nastavi čitati

Vijesti

Vatrogasci u otežanim uvjetima spriječili širenje požara u podrumu

U podrumu kuće u Ulici kneza Mislava izbio je požar, no velikogorički vatrogasci brzom su reakcijom spriječili veću nevolju

Objavljeno

on

Začule su se u srijedu nešto iza podneva sirene vatrogasnih vozila, projurili su gorički vatrogasci gradskih ulicama, i to u smjeru Ulice kneza Mislava. Gorjelo je u podrumskim prostorijama kuće koje koristi trgovačko društvo. Naši vatrogasci brzo su riješili problem i sve je, nasreću, završilo bez žrtava, samo uz materijalnu štetu.

“Brzom reakcijom vatrogasaca spriječeno je daljnje širenje i razvoj požara. Iako su vatrogasci bili suočeni s visokom temperaturom i velikom količinom dima te nemogućnošću brzog odimljavanja prostora, intervencija je brzo privedena kraju. Ovim putem apeliramo na oprez ukoliko se nađete u okolnostima kakve su prisutne u ovom događaju!”, poručili su iz JVP-a.

Nastavi čitati

Kultura

Kak se spominamo v Turopolu: Snimaj se dok govoriš našim dijalektom

Otvoren je natječaj za najbolju videosnimku izvornog turopoljskog dijalekta, koja će trajati do 14. rujna

Objavljeno

on

Već osmu godinu zaredom u Velikoj Gorici se obilježavaju Dani europske baštine, velike i vrijedne međunarodne manifestacije, a svake godine tema je drukčija. Ove godine objavljen je poziv za slanjem videosnimaka na temu “Kak se spominamo v Turopolu”, a upućen je udrugama, umjetničkim organizacijama, ustanovama, samostalnim umjetnicima, učenicima i studentima, nastavnicima medijske i zavičajne kulture, građanima Velike Gorice i Turopolja, ljubiteljima tradicijske baštine…

Okvirna pravila su da snimka ne smije trajati duže od tri minute, da na njima moraju biti izvorni govornici turopoljskog dijalekta te da tekstovi prikazuju izvorne govornike koji opisuju svakodnevne životne situacije, recitiraju pjesme, zagonetke, molitve, recepte… Može se raditi i o razgovoru dvaju ili više izvornih govornika turopoljskog dijalekta, koji je 2017. godine postao zaštićeno kulturno dobro Hrvatske, a sve skupa može se snimati i mobitelom, bez visokih tehnoloških zahtjeva.

Uz video, treba ispuniti i Izjavu o suglasnosti za korištenje, pa sve do poslati na adresu natjecaj.kultura@gorica.hr. Najbolji će, kažu iz organizacije Dana europske baštine, dobiti i nagrade.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno