Poveži se s nama

Vijesti

Održano tradicionalno druženje udomiteljskih obitelji i predstavnika Grada

Predsjednica Udruge „Toplo srce“ suradnju s Gradom ocijenila sjajnom

Objavljeno

Zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec i pročelnik Upravnog odjel za društvene djelatnosti Zvonko Kunić ugostili su udomitelje i njihovu djecu povodom Uskrsa. Riječ je o već tradicionalnom druženju koje Grad organizira povodom uskrsnih blagdana. Svoje domaćine gosti su darivali ručno izrađenim košaricama s pisanicama, a oni djecu prigodnim poklon paketima.

foto: Udruga “Toplo srce”

„Moram naglasiti da imamo sjajnu suradnju. Puno nam pomažu u radu naše Udruge i uvijek nađu vremena da nas prime“, istaknula je Helena Brašić, predsjednica Udruge udomitelja djece i starijih osoba “Toplo srce” iz Velike Gorice.

U sklopu projekta „Mi jesmo udomljeni – nismo drugačiji“, ova gorička Udruga organizira edukacije za udomitelje, grupe psihosocijalne podrške udomiteljima, psihosocijalni grupni rad s djecom, psihosocijalni individualni rad s djecom, individualno savjetovanje za udomitelje, supervizije za udomitelje te radionice s učiteljima u školama na velikogoričkom području o boljoj motivaciji djece iz udomiteljskih obitelji i osnaživanju samopoštovanja i samopouzdanja djece.

foto: Facebook/Ervin Kolarec

„Kroz projekt ‘U susret stvarnom svijetu’ održavamo radionice s djecom iz udomiteljskih obitelji o lakšem i jednostavnijem ulasku u samostalan život nakon odlaska iz udomiteljske obitelji. Djeca i mladi iz udomiteljskih obitelji prošli su edukativne radionice o lakšem snalaženju u osobnim financijama, o kvalitetnijem provođenju slobodnog vremena, pripremu brzih, ekonomičnih i zdravih obroka, o jačanju motivacije i samopouzdanja“, dodala je Brašić.

Kvalitetu njihovih programa prepoznali su i u Centru za socijalnu skrb Velika Gorica i Rehabilitacijskom centru za stres i traumu u Zagrebu te su se u njih uključili kao partneri.

Kultura

FOTO Četvrti Dječji susreti KUD-a Šćitarjevo

Objavljeno

on

10.11.2019. Šćitarjevo. 4. Dječji susreti KUD-a Šćitarjevo povodom Martinja. Foto: David Jolić / cityportal.hr

Kulturno umjetničko društvo Šćitarjevo organiziralo je jučer u sportskoj dvorani Osnovne škole Šćitarjevo 4. Dječje susrete povodom Martinja. Nastupilo je sedam KUD-ova sa svojim dječjim sekcijama ovim redoslijedom: KUD Šćitarjevo, KUD Dučec (Mraclin), KUD Čiče (Novo Čiče), KUD Stari Grad Lukavec (djeca 3-7 godina i 8-15 godina), KUD Nova Zora (Donja Lomnica), KUD Gradići (Gradići), Ogranak Seljačke sloge (Buševec) te KUD Šćitarjevo – tamburaška sekcija.

10.11.2019. Šćitarjevo. 4. Dječji susreti KUD-a Šćitarjevo povodom Martinja. Foto: David Jolić / cityportal.hr

Djeca su svojim nastupima (nekima od njih to su bili prvi javni nastupi) oduševili brojnu publiku i bila su nagrađivana velikim pljeskom. Društva su predvodili njihovi čelni ljudi, kojima su na kraju priredbe uručene spomen zahvalnice. Sudionike i veliki broj posjetitelja u ime Grada Velike Gorice pozdravio je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec. Kroz program je vodila Maja Trupčević.

10.11.2019. Šćitarjevo. 4. Dječji susreti KUD-a Šćitarjevo povodom Martinja. Foto: David Jolić / cityportal.hr

Veliki posao oko organizacije uradila je Branka Tretinjak, predsjednica KUD-a Šćitarjevo, a pomagale su joj mlade članice Društva. Za odličnu organizaciju zaslužan je i ravnatelj OŠ Šćitarjevo Mario Ivić, koji je u ovakvim manifestacijama uvijek velika pomoć glavnom organizatoru.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Crna kronika

Susjed spriječio provalnika u namjeri da uđe u kuću

Kada je shvatio da je uočen, dao je petama vjetra i pobjegao u nepoznato

Objavljeno

on

Kako su dobrosusjedski odnosi važni najbolje govori prošlotjedni događaj koji se dogodio u breškom naselju Opatija. Nepoznati muškarac odlučio je 4. studenog iskoristiti odsutnost ukućana, kako bi provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 54-godišnjakinje. Lopov je kroz dvorište došao do stražnje strane kuće, prišao balkonskim vratima i pokušao ih obiti. U tom trenutku opazio ga je susjed, što je spriječilo provalnika da uđe u kuću. Kada je shvatio da je uočen, lopov je dao petama vjetra i pobjegao u nepoznato.

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Zimska služba spremna za novu sezonu

Na zalihama 1200 tona soli i 600 tona sipine

Objavljeno

on

Velika i mala zimska služba spremne su snijeg. Na parkiralištu Komunalnog centra VG Goričanka danas je održana smotra. VG Komunalac u ovom trenutku na zalihama ima 1200 tona soli i 600 tona sipine, na teren u svakom trenutku može izaći 50-tak vozila.

Kako smo doznali, svjetlosna signalizacija koja upozorava na poledicu na nadvožnjacima je u funkciji, a posebna pažnja posvetit će se tome kako bi oni ostali sigurni za promet i tijekom niskih temperatura, kada postoji mogućnost stvaranja poledice.

Nastavi čitati

Reporter 387 - 24.10.2019.

Facebook

Izdvojeno