Poveži se s nama

Vijesti

Očaj u Lazini Čičkoj: Vandal pčelaru uništio košnice vrijedne 100.000 kn?!

Vlasnik košnica 20-ak dana nije obišao svoje pčele, a kad ih je došao vidjeti, dočekao ga je prizor iz noćne more. Svih stotinu košnica bilo je potpuno uništeno…

Objavljeno

U blagdansko vrijeme, još tamo od 15. prosinca, 56-godišnji pčelar odlučio je pustiti svoje pčele da se odmore od njega u svojih stotinu košnica, koliko ih je s vremenom uspio skupiti. Došao je obići svoje pčele 5. siječnja, a prizor koji ga je dočekao vjerojatno neće tako brzo zaboraviti… Naime, svim stotinu košnica bilo je potpuno devastirano, devastirano, nepoznati vandal iz nepoznatog je razloga odlučio uništiti sav uložen trud nesretnog pčelara…

Budući da se ovdje radi i o ogromnoj materijalnoj šteti, koja može narasti i do 100.000 kuna, vlasnik košnica slučaj je odlučio prijaviti policiji, koja je izašla na teren i napravila zapisnik. Šanse da se pronađe počinitelja ovog bizarnog nedjela, realno gledajući, baš i nisu prevelike, no u svakom slučaju bi bilo zanimljivo ustanoviti kako se u nečijoj glavi rodi ovakva vrsta vandalizma… Ostaje samo nadati se čudu, odnosno da će vandal biti adekvatno kažnjen.

Vijesti

Jedan novi oboljeli, više od 200 Goričana u samoizolacij

Stožer je izdao 1.811 propusnica, a Crveni križ i dobrovoljna vatrogasna društva dnevno zaprime oko 500 poziva za pomoć

Objavljeno

on

Velika Gorica s današnjim danom broji 13 zaraženih koronavirusom, dok je više od 200 građana u samoizolaciji.

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice aktiviran je prije 18 dana, a od tada je donio niz mjera na koje je danas ponovno podsjetio načelnik Stožera, zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

– Naša dobrovoljna vatrogasna društva po mjesnim odborima, osim što pomažu potrebitim sugrađanima, vrše i ophodnju. Ophodnju vršimo i u gradskim četvrtima kako bi vidjeli pridržavaju li se naši sugrađani preporučenih mjera. Ustrojili smo i odjel za izdavanje propusnica, a do danas smo ih izdali 1.811 – kazao je Kolarec.

Grad Velika Gorica osnovao je i Službu za nužnu pomoć koja starijim sugrađanima dostavlja namirnice i lijekove, a do danas je ta služba primila oko 4.000 poziva te ih, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa i dobrovoljnim vatrogasnim društvima, riješila.

– Zovite, dobit ćete što treba, ali molim vas ostanite doma – kazao je gradonačelnik Barišić.

Gradonačelnik Dražen Barišić najavio je i fond za poduzetnike, koji su zbog pandemije koronavirusa i odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite morali zatvoriti poslovanje, a iz njega će biti isplaćeno dva milijuna kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Pronađena Fabia ukradena u Novom Zagrebu

Objavljeno

on

Automobil marke Škoda Fabia zagrebačkih registracija policija je jučer, 28. ožujka, u 15.45 sati pronašla u Lazini Čičkoj u Črnkovcu. Vlasnik automobila je 60-godišnjak, a netko mu ga je ukrao nekoliko dana ranije na području Novog Zagreba.

Nastavi čitati

Crna kronika

Tijelo nepoznatog muškrarca pronađeno u rijeci Savi

Objavljeno

on

Policija javlja kako je jučer, 28. ožujka, u 14.30 sati u Strmecu Bukevskom pronađen leš nepoznate muške osobe. Tijelo je bilo u rijeci Savi, a na njemu nisu pronađene ozljede koje bi upućivale na kazneno djelo. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno