Poveži se s nama

Vijesti

Obilježava se Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Objavljeno

Ususret Međunarodnom danu osoba s invaliditetom, koji se obilježava 3. prosinca, Povjerenstvo za osobe s invaliditetom Grada Velike Gorice organiziralo je raznovrstan program kojim će građane upoznati s načinom života osoba s invaliditetom te predstaviti svoje talente. Uz to, prezentirat će i akciju “Volim život”.

 

U ponedjeljak će tako prikazat će film “Skrivena strana medalje” o najtrofejnijem hrvatskom sportašu Mihovilu Španji. Dan kasnije osobe s invaliditetom sastat će se s gradonačelnikom Draženom Barišićem s kojim će razgovarati o aktualnim problemima i provedenim mjerama Strategije izjednačavanja mogućnosti i prava za osobe s invaliditetom. Nakon sastanka, u 18,45 sati predstavit će ovogodišnji program “Volim život” te prikazati film “Svako dijete ima pravo na obrazovanje”, a u 19,15 sati otvara se Izložba umjetničkih radova i proizvoda koju su pripremili članovi Udruge Suncokret.

 

Tribina pod nazivom “Platforma pozitivnih vibracija” u srijedu u 13 sati predstavit će iskustva paraolimpijaca, a dan kasnije u 14 sati povjerenstvo za osobe s invaliditetom pripremilo je predstavljanje romana “Dejan Dobrinić i čudnovati puteljak” autora Krune Šafranića. Večer nakon predstavljanja rezervirana je za zabavu uz Tamburaški sastav Harmonija u Clubu 100.

 

U subotu u 8 sati počinje 111. memorijal u boćanju osoba s invaliditetom “Marijan Dobrinčić”, a u 20,15 sati je sveta misa u crkvi Navještenja blažene djevice Marije.

 

Vijesti

FOTO Osobna molitva u Crkvi NBDM

Objavljeno

on

27.03.2020. Velika Gorica. Osobna molitva u Crkvi NBDM. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Na vratima Crkve Navještenja Blažene Djevice Marije istaknuta je obavijest: ”Za osobnu molitvu župna crkva bit će otvorena od 07:30 do 10:00 i od 16:00 do 18:30 sati. U crkvi smije biti prisutno najviše deset osoba pazeći pritom da razmak između osoba bude barem 2 metra.”

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

COVID-19: 46 pozitivnih osoba na području Zagrebačke županije

Grad Sveta Nedelja ima najveći broj zaraženih.

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije u petak 27.ožujka evidentirano je 46 osoba kojima je dokazana bolest uzrokovana novim koronavirusom, njih oko 1.200 se nalazi u samoizolaciji, a jedna osoba je izliječena.

 Broj oboljelih prema ispostavama Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije:

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve stanovnike da poštuju upute Nacionalnog Stožera civilne zaštite jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze virusom COVID-19. Podsjećamo također da zbog velike preopterećenosti broja 112:

  1. Ukoliko zovete hitnu pomoć s FIKSNOG telefona nazovite 194 ili 6223 045
  2. Ukoliko zovete hitnu pomoć s MOBILNOG telefona nazovite 6223 045

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO Šarenilo maski na goričkim ulicama

Objavljeno

on

27.03.2020. Velika Gorica. Šarenilo maski. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Svakodnevno se povećava broj ljudi koji kao dodatak odijevanju dodaju i zaštitnu masku. Ima ih jednobojnih, šarenih, stiliziranih i onih koje su načinjene u kućnoj radinosti, vjerujemo da sve služe svojoj svrsi – osobnoj zaštiti i zaštiti drugih. Sve su zanimljive na svoj način, napravljene su od raznih materijala a njihovo šarenilo i razigranost boja pokazuju kako su njihovi autori i u prijetećoj pandemiji koronavirusa sačuvali zdrav duh, kreativnost i optimizam.

27.03.2020. Velika Gorica. Šarenilo maski. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Maska pruža adekvatnu zaštitu ako pokriva područje od korijena nosa do ispod brade. Obvezne su za medicinsko osoblje.

27.03.2020. Velika Gorica. Šarenilo maski. Foto: David Jolić/cityportal.hr

”Ona je zaštita ako osoba ima simptome. Više štiti osobu koja je bolesna i koja ima simptome nego što štiti zdravu osobu” (Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo).

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno