Poveži se s nama

Vijesti

Novo reciklažno dvorište u sklopu europskog projekta

Objavljeno

Na ulazu u Odlagalište neopasnog otpada Mraclinska Dubrava traju radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta koji se radi u sklopu provedbe projekta „U mojem dvorištu – In My Back Yard (IMBY)“. Projekt je to koji provode zajedno Grad Velika Gorica i općina Velenje.

Reciklažno dvorište kad bude dovršeno biti će središnji objekt za odvojeno sakupljanje, razvrstavanje i reciklažu otpada Grada Velike Gorice, a njegova će korisna površina zauzimati oko 4.400 m2. Veći dio dvorišta namijenjen je odvojenom sakupljanju i razvrstavanju otpada koje će obavljati sami korisnici – građani i tvrtke koji dovoze korisni otpad i gradsko komunalno poduzeće VG Čistoća d.o.o. koje će odvojeno sakupljeni otpad iz domaćinstava dovoziti na ovu lokaciju radi sortiranja i pretovara u veće spremnike radi prijevoza do konačnog obrađivača. U reciklažnom dvorištu nalazit će se objekt za odvojeno sakupljanje i privremeno skladištenje opasnog otpada sakupljenog od građana putem reciklažnog dvorišta u Velikoj Gorici te mobilne jedinice koja će sakupljati opasni i korisni otpad po naseljima izvan središnje gradske zone. Objekt je projektiran sukladno propisima za skladištenje opasnog otpada, odnosno osiguran je od požara i eventualnog curenja ili rasipanja opasnih tvari.

Osim ovog objekta, u reciklažnom dvorištu nalazi se nadstrešnica s boksevima za odvojeno sakupljanje i skladištenje rasutih korisnih materijala, kao što su stari papir, karton, staklo i plastika, a pod nadstrešnicom je predviđeno i skladištenje elektroničkog i električnog otpada, otpadnog drva, zelenog otpada, otpadnog tekstila, auto-guma te drugih vrsta otpada. Ispod manje nadstrešnice predviđen je smještaj preša i sortirne trake za sortiranje otpada radi njegovog boljeg plasmana na tržištu i lakšeg transporta.

  • Izgradnjom Reciklažnog dvorišta Mraclinska Dubrava u sklopu projekta IMBY, u vrijednosti od 4,5 milijuna kuna, od čega se 85% financira sredstvima Europske unije kroz Operativni program Slovenija-Hrvatska 2007.-2013., VG Čistoća i Grad Velika Gorica dobit će najsuvremeniji središnji objekt budućeg sustava gospodarenja otpadom na području Grada Velike Gorice- kaže gradonačelnik Dražen Barišić koji je najavio kako sljedeći tjedan počinje podjela kompostera u 1000 goričkih domaćinstava. Kompostere će građani dobiti besplatno.

komposteri1

Vijesti

Zagrebačka županija već 24. dan bez novooboljelih od COVID-19

Velika Gorica i susjedne općine i dalje nastavljaju pozitivan niz

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije izvijestili su kako na području županije nema novooboljelih od bolesti COVID-19. Dobar niz nastavlja se 24 dan zaredom, ali niti danas nema novih ozdravljenja.

Do sada je ozdravilo 116 osoba, a četiri su preminule.

 

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Bernardić u Velikoj Gorici

Čelnik SDP-a posjetio goričku tržnicu i obavio kupnju

Objavljeno

on

Predsjednik Socijaldemokratske partije Davor Bernardić u posjetu je Velikoj Gorici. Jutros se družio s Goričankama i Goričanima, a usput je obavio i kupovinu na goričkoj tržnici.

– Stiglo je vrijeme za promjene i novi početak – poručio je Bernardić iz Velike Gorice.

Nastavi čitati

Crna kronika

Skinuo anlaser i alternator sa strojeva

Na meti lopova našla se i jedna ostava za alat u voćnjaku u Vukovini

Objavljeno

on

Nepoznati lopov u noći s utorka na srijedu odlučio je ‘poslužiti’ se dijelovima s parkiranih strojeva u Obrezini. Pa je tako s utovarivača skinuo elektropokretač iliti anlaser, a s ‘finišera’ električni generator iliti alternator te ukrao 30-tak litara dizelskog goriva.

Lopov je tako 60-godišnjeg vlasnika oštetio za pet tisuća kuna.

Od 17. do 21. svibnja na meti lopova našla se jedna ostava za alat u ograđenom voćnjaku u Vukovini. Lopov je razbio staklo na ostavi te ušao u unutrašnjost.

– Otuđen je jedan akumulator, aparat za gašenje požara, kablovi za paljenje vozila, 40 litara dizelskog goriva te 20-tak drvenih greda. Sveukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 2000 kuna – objasnio je inspektor Nikica Ljubanović.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno