Poveži se s nama

Vijesti

Novim rotorom moći ćete se provozati u ponedjeljak

U promet će biti pušten točno u podne

Objavljeno

Radovi na kružnom toku pri samom su kraju i u promet će biti pušten u ponedjeljak u podne. Završetkom novog kružnog toka, asfaltirat će se 1 984 metara četvornih pješačkih i biciklističkih staza te 2 529 četvornih metara kolnika, a postavljeno je i 730 metara velikih i 910 malih rubnjaka.

„Krajobrazno uređenje kružnog toka na raskrižju Ulice kneza Ljudevita Posavskog, Ulice Matice Hrvatske i Kolodvorske ulice kao ideju uzima prirodni krajolik Turopolja ispresijecan potocima, rijekama, šumama i livadama u brežuljkastom zagrljaju Vukomeričkih gorica. Zbog svog ekološkog, ekonomskog, društvenog i turističkog značaja za stanovništvo, kako u prošlosti, tako i za buduće generacije, hrast lužnjak nametnuo se kao glavni motiv u uređenju kružnog toka.

Simbolički je hrast lužnjak prikazan kao skulptura u obliku lista izvedenog od cor – ten čelika. Cor – ten čelik je zahvaljujući svojem jedinstvenom kemijskom sastavu otporan na atmosferske utjecaje jer stvara čvrsti sloj patine koja ga štiti od daljnje erozije. Zaštitni sloj (patina) razvija se i regenerira tijekom vremena u toplim zemljanim nijansama, te unosi živost i dinamiku u prostor. Upravo zbog čvrstoće, otpornosti i patine idealan je materijal za predstavljanje snage, izdržljivosti i promjene kroz koje prolazi jedno stablo hrasta“, poručili su iz Grada.

Sport

VIDEO Rijeka stiže u Goricu: ‘Dobili smo ih pet puta, ali ovo je nova priča’

Ovo je izuzetno važna utakmica za nas, mogla bi značiti prekretnicu, ali prije svega moramo zabiti gol, rekao je Sergej Jakirović u očekivanju dolaska Rijeke (nedjelja, 17.30 sati). Šest puta igrali su međusobno Gorica i Rijeka, pet pobjeda ima naša momčad

Objavljeno

on

Kad ovako, s malim odmakom, gledamo sve što se dogodilo u Maksimiru, ostaje žal za propuštenim, no to je sad iza nas. Čeka nas Rijeka, maksimalno smo spremni nadam se da ćemo biti energični i angažirani. Sve o čemu u ovom trenutku razmišljamo je kako zabiti gol, rekao je trener HNK Gorice u najavi sudara s Rijekom na Gradskom stadionu (nedjelja, 17.30 sati).

Gorica je u prva dva proljetna kola uzela jedan bod, remizirala s Osijekom i izgubila od Dinama, ali gola još nema i zato je to osnovna trenerova preokupacija.

– Stvari su jasne, ako ne zabiješ gol, nemaš se čemu nadati u bilo kojoj utakmici – logično rezonira Jakir.

Vraća se u sastav Marijan Čabraja, koji je odradio kartone, a tek ih odraditi treba Joey Suk, kojeg neće biti u sastavu u nedjelju. Nema zasad ni novog napadača, radi se i na tome nakon odlaska Zwolinskog, a o svemu tome bilo je govora na druženju s novinarima, na kojem je uz trenera domaćin bio i Kristijan Lovrić.

Nastavi čitati

Vijesti

Orle: Djeca će na kreativnoj radionici izrađivati plišane jasutčiće

Radionica je besplatna

Objavljeno

on

Zaklada “Hrvatska za djecu” u subotu , 29. veljače, od 17 do 18.30 sati organizira u prostoru bivše ljekarne u Orlima radionicu izrade plišanih jastučića. Na njoj će djeca učiti osnove ručnog šivanja, a na raspolaganju će im biti crveni, rozi, zeleni, sivi i tigrasti pliš.

– Oblik jastučića djeca mogu sama osmisliti ili izabrati jedan od predložaka. Predlažemo da s djecom mlađom od 7 godina dođe i jedna odrasla osoba kako bi djetetu pomagala sa šivanjem. Nakon šivanja slijedi punjenje, zatvaranje i ukrašavanje. Dođite, bit će zabavno! – pozvali su iz Općine Orle.

Nastavi čitati

Vijesti

Neka vas potencijalni korisnici pronađu dok šeću gradom

Na radionici digitalnih vještina besplatno naučite kako privući lokalne potrošače i turiste

Objavljeno

on

Velikogorička razvojna agencija 25. veljače organizira radionicu ‘Digital Workshop –Stavite se na kartu i budite vidljivi’. Ova radionica namijenjena je poduzetnicima koji žele da ih potencijalni potrošači, bilo lokalno stanovništvo ili turisti, pronađu dok šeću našim gradom.

Radionica će se održati na adresi Šetalište Franje Lučića 15 od 17 do 21 sati. Prijaviti se možete ovdje.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno