Poveži se s nama

Gospodarstvo

Nova nagrada na Čazmanskom Vinokapu za Turopoljski škrlet Vlade Mikulčića

Turopoljski škrlet je već tri puta bio najbolje ocijenjeni škrlet na dosadašnjim izložbama u Čazmi

Objavljeno

Turopoljski škrlet berba 2016. Vlade Mikulčića osvojio je zlatnu diplomu, posebno priznanje za najbolje ocijenjeno vino autohtone moslavačke sorte Škrlet, na 6. Međunarodnoj izložbi vina ‘Čazmanski Vinokap‘. Osim njega, još su dva Goričana postigla izvrsne rezultate. Ivan Trumbetaš osvojio je srebrnu medalju za škrlet i brončanu za mješavinu bijelih sorata, dok je Stjepan Ceković osvojio priznanje za mješavinu bijelih sortata.

Mikulčićev Turopoljski škrlet je već tri puta bio najbolje ocijenjeni škrlet na izložbama u Čazmi.

Na ovogodišnjem Čazmanskom Vinokapu bilo je 79 izlagača, a predali su 131 uzorak, od čega 119 vina i 12 rakija i likera. Najviše izlagača bilo je iz Hrvatske, a pokazali su 113 uzoraka, iz Slovenije ih je pristiglo osam, a iz Mađarske 10.

“Svi izloženi uzorci ocijenjeni su od strane tri stručne komisije pod predsjedanjem Ivane Alpeze. Dodijeljene su dvije velike zlatne diplome, 24 zlatne, 55 srebrnih, 36 brončanih i 4 priznanja. Šampion izložbe s osvojenih 91 bodom je vino Sauvignon berba 2015, izborna berba prosušenih bobica, proizvođača OPG Zlatko Sonenšajn iz Koprivnice”, kažu organizatori.

 

Gospodarstvo

Vegora poduzetnike uvodi u svijet e-trgovine

Samo u 2020. stiglo je novih 150 milijuna kupaca online što je dovelo e-commerce kupnju u najveće brojke do sada

Objavljeno

on

Vegora organizira predavanje o e-trgovini, koje će se održati u četvrtak, 25. veljače od 16.30 do 19.30 sati u vijećnici u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica. Na besplatnom predavanju poduzetnicima će pomoći pronaći odgovore na pitanja trebaju li se pojaviti u e-commerce svijetu, zašto i za koga.

– Svjetska predviđanja su da će do 2040. godine 95 posto svih kupnji biti putem e-trgovine. Samo u 2020. stiglo je novih 150 milijuna kupaca online što je dovelo e-commerce kupnju u najveće brojke do sada. Novi kupci rađaju konkurenciju. Ukoliko do sada niste razmišljali o e-trgovini ovo bi vam trebalo biti lagano zvono na uzbunu. Ukoliko ste već online – čestitamo, no idemo vidjeti što možemo bolje napraviti! – poručili su iz Vegore i dodali kako je cilj predavanja pronaći najbolji način za online pozicioniranje poslovanja.

Budući da je predavanje organizirano u sklopu projekta “Poduzetnički info”, ono je za polaznike besplatno.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Grad objavio detalje natječaja za pomoć malim poduzetnicima

Ukupno će iz proračuna izdvojiti 2,2 milijuna kuna za pomoć gospodarstvenicima

Objavljeno

on

Kako je i najavljeno, Grad Velika Gorica objavio je javni poziv za dodjelu potpora subjektima malog gospodarstva u djelatnostima pogođenim pandemijom COVID-19. Poziv je namijenjen mikro i malim subjektima malog gospodarstva sa sjedištem, a za obrtnike i s prebivalištem na području Velike Gorice. Prijaviti se mogu subjekti kojima je 27. studenog 2020. godine Odlukom koju je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske potpuno ili djelomično obustavljeno poslovanje.

Potpora se odobrava za financiranje tekućeg poslovanja (obrtna sredstva) koje prijavitelj smatra neophodnim za nastavak poslovanja. Kriterij za dodjelu potpora je postotni udio pada poslovnih prihoda/primitaka u razdoblju od 1. do 31.12.2020. godine u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, a koji mora iznositi najmanje 50%.

Prijave se zaprimaju od 15. do 28. veljače elektronskim putem na e-mail adresu: poduzetnistvo@gorica.hr.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Nevenka Škoro nova direktorica Gradskog stambenog gospodarstva

Nevenka Škoro zaposlena je u GSG-u već 11 godina

Objavljeno

on

Na danas održanoj skupštini trgovačkog društva Gradsko stambeno gospodarstvo Velika Gorica, na osobni zahtjev s mjesta direktora razriješen je Tomislav Landeka, a na njegovo mjesto imenovana je Nevenka Škoro, dosadašnja voditeljica financijsko-računovodstvene službe društva.

Nevenka Škoro zaposlena je u GSG-u već 11 godina, diplomirana je ekonomistica, educirana za pipremu i provedbu EU projekata.

Nastavi čitati

Reporter 401 - 18.02.2021.

Facebook

Izdvojeno