Poveži se s nama

HOTNEWS

Nogomet se vratio u Lekneno

Objavljeno

foto: mp

foto: mp

Prošlo je već pet godina kako se u Leknenom, mjestu sjeverno od Velike Gorice uz Savu, nije igrao nogomet jer je lokalna Budučnost ugašena. To se promjenilo i u nedjelju 6. ožujka 2016. odigrane su čak dvije prijateljske utakmice. Sve oko spomenutog otkriva predsjednik susjednog Vatrogasca iz Kobilića Anto Marić. ” Mi iz kluba te predsjednik Mjesnog odbora Lekneno Zlatko Turković i poduzetni član Mladen Bondi sjeli smo za stol i dogovorili da zajednički vratimo nogomet u mjesto. Uložilo smo mnogo rada i truda pa zimus uredili igralište koje je sada u vrlo dobrom stanju. Dok se prvenstvo naših niželigaša odgodilo zbog kišom i snijegom natopoljenih terena, u Leknenom su odigrane dvije prijateljske utakmice uzastupce a da na travnjaku, koji ima vrlo dobru prirodnu drenažu, to nije ni primjetno. U potpunu funkciju vratili smo i glanc novi sportski dom koji u dvije etaže ima oko 300 metara kvadratnih.

foto: mp

foto: mp

Mora se naglasiti da zgrada ima novu modernu fasadu, pvc stolariju, iznutra je poploćena i uređena uz sanitarni čvor te prostor koji koristi Mjesni odbor. Vatrogasc će sve spomenuto koristiti za trening i prijateljske utaakmice kako bi sačuvali naš glavni teren u Kobiliću koji planiramo kvalitetom podići na višu razinu. U Leknenom mogu prvenstvene utakmice igrati naši veterani te pojedine selekcije mladeži. Potrebno je naglasiti da smo u klub već uključili djecu iz Leknenog i bližih naselja a mještani se u sve većem broju vračaju na nogometni kompleks”-kazao je predsjednik Vatrogasca iz Kobilića Anto Marić. Simpatičan je bio nedjeljni dolazak u Lekneno i navijačke skupine Vatrogasca takozvane Browing koja je bakljadom popratila pobjedu svog Vatrogasca nad juniorima Udarnika 3:1

 

foto: mp

foto: mp

VATROGASAC (K) –  UDARNIK (juniori) 3:1 (1:0)

 

LEKNENO Pomoćno igralište Vatrogasca iz Kobilića. Gledatelja 40. Sudac: Tihomir Čunčić (Kuče).

 

STRIJELCI: 1:0-Grabović (27), 1:1-Šošić (56), 2:1-Čavar (76), 3:1-Kadoić (79).

 

VATROGASAC KOBILIĆ: Jug, Grabović, Vodelšek, Čavar, Čumpek, T. Mirenić, Kontić, Grilec, Žgela, Kadoić, Sejfović (Šimek).
TRENER: Juro Gavran

 

UDARNIK (juniori): Kompes, Trupčević, Andrijanić, Gršić, Koritnik, Zdunić, Lučić, Dedić, Krasnić, Šošić, Mišković (još su igrali: Stipić, Andrišević, Pejak, Madunić)
TRENER: Neven Andrišević

 

foto: mp

foto: mp

 

TUROPOLJE – BUNA 0:2 (0:1)

 

LEKNENO Pomoćno igralište Vatrogasca iz Kobilića. Gledatelja 30. Suci: Zlatko Petrac i Darko Brajković (oba iz Velike Bune, sudili odlično zajedno svaki na jednom dijelu igrališta).

 

STRIJELCI: 0:1-Marjanović (6), 0:2-Kuzmić (48).

 

TUROPOLJE: Meler, F. Maričić, Ernest Gorinjac, Jambrečina, Bušić, Jerković, Gmižić, Jambrečić, Kranjčec, Ivanović, Šejić (još su igrali: Anđelić, M. Maričić, Gavrilović, Herceg, Vlahovac, Kovačević, Ervin Gorinjac, Zorić).
TRENER: Ivica Burić

 

BUNA: F. Rak, Kovačić, Kostadin, Horvačić, Grđan, Ruklić, Huđber, Sremić, Svekrić, Kuzmić, Marjanović (još su igrali: Muža, I. Rak, Pejak, Povoljnjak).
TRENER: Miro Lukinić

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Smjena u Skupštini: Čičak na mjesto Mikuljana

Na 15. Sjednici većinom glasova članova županijske Skupštine dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Objavljeno

on

U odsustvu župana Stjepana Kožića i zamjenice predsjednika Skupštine Ljubice Ambrušec zbog zdravstvenih razloga, članovi Skupštine Zagrebačke županije donijeli su odluku o razrješenju predsjednika Damira Mikuljana, koji je također svoju odsutnost opravdao putovanjem van Hrvatske. Skupštinu je vodio zamjenik predsjednika Skupštine Zvonko Kunić koji je nakon prisege, čestitao novom predsjedniku Mati Čičku. Naime, zajednički klub članova HDZ-a, HSU-a i HNS-a te Klub vijećnika “Stjepan Kožić-nezavisna lista” dogovorili su smjenu predsjednika, a kao kandidata predložili načelnika općine Rugvica Matu Čička, koji je na ovoj sjednici zamijenio HDZ-ovog člana županijske Skupštine Mladena Šestana. “Zahvaljujem se predsjedniku Damiru Mikuljanu na dosadašnjem angažmanu i uvjeren sam da ćemo uz još veće jedinstvo uspjeti dovršiti sve započete projekte do 2021. godine.”, rekao je Čičak.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Doznajte kako do poticaja za postavljanje sustava obnovljivih izvora energije

Natječaj za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva trebao biti raspisan početkom 2020. godine

Objavljeno

on

Ured za zaštitu okoliša Grada Velike Gorice u petak u suradnji s Velikogoričkom razvojnom agencijom VEGORA i udrugom Ekoregija Velika Gorica mini-konferenciju za poduzetnike, ali i sve ostale građane, o mogućnostima korištenja energije Sunca za proizvodnju električne energije. Konferencija će se održati u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 10 sati, a govorit će se o najavljenom natječaju za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva, koji bi trebao biti raspisan početkom 2020. godine.

Grad Velika Gorica od 2011. godine i pristupanju Sporazumu gradonačelnika teži ka smanjenju emisija stakleničkih plinova kroz povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

U prvoj skupini aktivnosti postignuti su značajni rezultati obnovom stambenog fonda i zgrada javnog sektora, dok se druga skupina aktivnosti temelji na programu „Solarni grad Velika Gorica“ i obuhvaća poticanje korištenje energije sunca za proizvodnju topline i osobito električne energije.

Program konferencije možete preuzeti ovdje, a prijave za konferenciju obavezne su putem on-line obrasca koji se nalazi ovdje.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno