Poveži se s nama

HOTNEWS

Nogomet se vratio u Lekneno

Objavljeno

foto: mp

foto: mp

Prošlo je već pet godina kako se u Leknenom, mjestu sjeverno od Velike Gorice uz Savu, nije igrao nogomet jer je lokalna Budučnost ugašena. To se promjenilo i u nedjelju 6. ožujka 2016. odigrane su čak dvije prijateljske utakmice. Sve oko spomenutog otkriva predsjednik susjednog Vatrogasca iz Kobilića Anto Marić. ” Mi iz kluba te predsjednik Mjesnog odbora Lekneno Zlatko Turković i poduzetni član Mladen Bondi sjeli smo za stol i dogovorili da zajednički vratimo nogomet u mjesto. Uložilo smo mnogo rada i truda pa zimus uredili igralište koje je sada u vrlo dobrom stanju. Dok se prvenstvo naših niželigaša odgodilo zbog kišom i snijegom natopoljenih terena, u Leknenom su odigrane dvije prijateljske utakmice uzastupce a da na travnjaku, koji ima vrlo dobru prirodnu drenažu, to nije ni primjetno. U potpunu funkciju vratili smo i glanc novi sportski dom koji u dvije etaže ima oko 300 metara kvadratnih.

foto: mp

foto: mp

Mora se naglasiti da zgrada ima novu modernu fasadu, pvc stolariju, iznutra je poploćena i uređena uz sanitarni čvor te prostor koji koristi Mjesni odbor. Vatrogasc će sve spomenuto koristiti za trening i prijateljske utaakmice kako bi sačuvali naš glavni teren u Kobiliću koji planiramo kvalitetom podići na višu razinu. U Leknenom mogu prvenstvene utakmice igrati naši veterani te pojedine selekcije mladeži. Potrebno je naglasiti da smo u klub već uključili djecu iz Leknenog i bližih naselja a mještani se u sve većem broju vračaju na nogometni kompleks”-kazao je predsjednik Vatrogasca iz Kobilića Anto Marić. Simpatičan je bio nedjeljni dolazak u Lekneno i navijačke skupine Vatrogasca takozvane Browing koja je bakljadom popratila pobjedu svog Vatrogasca nad juniorima Udarnika 3:1

 

foto: mp

foto: mp

VATROGASAC (K) –  UDARNIK (juniori) 3:1 (1:0)

 

LEKNENO Pomoćno igralište Vatrogasca iz Kobilića. Gledatelja 40. Sudac: Tihomir Čunčić (Kuče).

 

STRIJELCI: 1:0-Grabović (27), 1:1-Šošić (56), 2:1-Čavar (76), 3:1-Kadoić (79).

 

VATROGASAC KOBILIĆ: Jug, Grabović, Vodelšek, Čavar, Čumpek, T. Mirenić, Kontić, Grilec, Žgela, Kadoić, Sejfović (Šimek).
TRENER: Juro Gavran

 

UDARNIK (juniori): Kompes, Trupčević, Andrijanić, Gršić, Koritnik, Zdunić, Lučić, Dedić, Krasnić, Šošić, Mišković (još su igrali: Stipić, Andrišević, Pejak, Madunić)
TRENER: Neven Andrišević

 

foto: mp

foto: mp

 

TUROPOLJE – BUNA 0:2 (0:1)

 

LEKNENO Pomoćno igralište Vatrogasca iz Kobilića. Gledatelja 30. Suci: Zlatko Petrac i Darko Brajković (oba iz Velike Bune, sudili odlično zajedno svaki na jednom dijelu igrališta).

 

STRIJELCI: 0:1-Marjanović (6), 0:2-Kuzmić (48).

 

TUROPOLJE: Meler, F. Maričić, Ernest Gorinjac, Jambrečina, Bušić, Jerković, Gmižić, Jambrečić, Kranjčec, Ivanović, Šejić (još su igrali: Anđelić, M. Maričić, Gavrilović, Herceg, Vlahovac, Kovačević, Ervin Gorinjac, Zorić).
TRENER: Ivica Burić

 

BUNA: F. Rak, Kovačić, Kostadin, Horvačić, Grđan, Ruklić, Huđber, Sremić, Svekrić, Kuzmić, Marjanović (još su igrali: Muža, I. Rak, Pejak, Povoljnjak).
TRENER: Miro Lukinić

HOTNEWS

Goričanki Snježani Dianežević titula prve pratilje najuzornije seoske žene još godinu dana

21. Izbor za najuzorniju hrvatsku seosku ženu je otkazan, a titula prošlogodišnjim dobitnicama produžena je na još jednu godinu

Objavljeno

on

S obzirom na epidemiološku situaciju ovogodišnji 21. Izbor za najuzorniju hrvatsku seosku ženu koji se trebao održati u Pitomači je otkazan, a titula najuzornijoj i njenim pratiljama produžena je na još jednu godinu prošlogodišnjim pobjednicama, rečeno je na konferenciji za medije koju je organizirala udruga “Uzorne hrvatske seoske žene”. Tako Svetlana Bastalić iz Virovitičko-podravske županije ostaje Najuzornija hrvatska seoska žena, Snježana Dianežević iz Zagrebačke županije prva pratilja, a Marijana Podrug iz Šibensko-kninske županije ostaje druga pratilja.

– U različitim razgovorima i nastojanjima političara da naglase važnost seoske žene i njezinu ulogu u proizvodnji hrane i važnosti za razvoj sela i seoskog područja, odlučili su da se Svjetski dan seoskih žena obilježava 15. listopada svake godine, odnosno dan prije obilježavanja Svjetskog dana hrane. To samo po sebi govori koliko su žene važne kako za proizvodnju hrane, tako i za očuvanje ruralnog prostora. Mi smo to u Županiji prepoznali prije 20 godina i pokrenuli taj projekt, kojemu je cilj oduvijek bio, a i bit će, afirmirati hrvatsku seosku ženu, promicati njezine vrijednosti i važnosti, kvalitetu života na hrvatskom selu te sačuvati i promicati vrijednosti obitelji – rekao je Josip Kraljičković, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije.

Foto: Zagrebačka županija

Nastavi čitati

HOTNEWS

Med, igračke, prirodna kozmetika, rukotvorine…domaće proizvode nabavite na Gospodarskom sajmu

Objavljeno

on

U sklopu 19. Gastro Turopolja u petak se otvara 2. Gospodarski sajam, koji će trajati do 11. listopada. Na njemu će se moći pronaći proizvodi i rukotvorine domaćih obrtnika. Na platou oko Muzeja Turopolje svoje će proizvode predstaviti 26 velikogoričkih obrtnika. U ponudi su proizvodi od meda, sirevi, domaći kolači, likeri, šamponi, kozmetika, te drugi suveniri, rukotvorine, nakit, ukrasi, dekoracije od umjetnog cvijeća, voće, povrće…

Nastavi čitati

HOTNEWS

Alkohol, droge, brzina… Policija najavila nove akcije

Objavljeno

on

Policija će tijekom vikenda, od 9. do 12. listopada, na području Policijske uprave zagrebačke provoditi akcije “Alkohol i droge” te “Brzina”. Alkotestirat će sve zaustavljene vozače te sankcionirati prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, nepropisnog prijevoza djece, nepropisno kretanje kolnikom, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, prekršaje vozača prema pješacima, nepropisnu uporabu mobitela u vožnji i druge prekršaje koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno