Poveži se s nama

HOTNEWS

Nogomet se vratio u Lekneno

Objavljeno

foto: mp

foto: mp

Prošlo je već pet godina kako se u Leknenom, mjestu sjeverno od Velike Gorice uz Savu, nije igrao nogomet jer je lokalna Budučnost ugašena. To se promjenilo i u nedjelju 6. ožujka 2016. odigrane su čak dvije prijateljske utakmice. Sve oko spomenutog otkriva predsjednik susjednog Vatrogasca iz Kobilića Anto Marić. ” Mi iz kluba te predsjednik Mjesnog odbora Lekneno Zlatko Turković i poduzetni član Mladen Bondi sjeli smo za stol i dogovorili da zajednički vratimo nogomet u mjesto. Uložilo smo mnogo rada i truda pa zimus uredili igralište koje je sada u vrlo dobrom stanju. Dok se prvenstvo naših niželigaša odgodilo zbog kišom i snijegom natopoljenih terena, u Leknenom su odigrane dvije prijateljske utakmice uzastupce a da na travnjaku, koji ima vrlo dobru prirodnu drenažu, to nije ni primjetno. U potpunu funkciju vratili smo i glanc novi sportski dom koji u dvije etaže ima oko 300 metara kvadratnih.

foto: mp

foto: mp

Mora se naglasiti da zgrada ima novu modernu fasadu, pvc stolariju, iznutra je poploćena i uređena uz sanitarni čvor te prostor koji koristi Mjesni odbor. Vatrogasc će sve spomenuto koristiti za trening i prijateljske utaakmice kako bi sačuvali naš glavni teren u Kobiliću koji planiramo kvalitetom podići na višu razinu. U Leknenom mogu prvenstvene utakmice igrati naši veterani te pojedine selekcije mladeži. Potrebno je naglasiti da smo u klub već uključili djecu iz Leknenog i bližih naselja a mještani se u sve većem broju vračaju na nogometni kompleks”-kazao je predsjednik Vatrogasca iz Kobilića Anto Marić. Simpatičan je bio nedjeljni dolazak u Lekneno i navijačke skupine Vatrogasca takozvane Browing koja je bakljadom popratila pobjedu svog Vatrogasca nad juniorima Udarnika 3:1

 

foto: mp

foto: mp

VATROGASAC (K) –  UDARNIK (juniori) 3:1 (1:0)

 

LEKNENO Pomoćno igralište Vatrogasca iz Kobilića. Gledatelja 40. Sudac: Tihomir Čunčić (Kuče).

 

STRIJELCI: 1:0-Grabović (27), 1:1-Šošić (56), 2:1-Čavar (76), 3:1-Kadoić (79).

 

VATROGASAC KOBILIĆ: Jug, Grabović, Vodelšek, Čavar, Čumpek, T. Mirenić, Kontić, Grilec, Žgela, Kadoić, Sejfović (Šimek).
TRENER: Juro Gavran

 

UDARNIK (juniori): Kompes, Trupčević, Andrijanić, Gršić, Koritnik, Zdunić, Lučić, Dedić, Krasnić, Šošić, Mišković (još su igrali: Stipić, Andrišević, Pejak, Madunić)
TRENER: Neven Andrišević

 

foto: mp

foto: mp

 

TUROPOLJE – BUNA 0:2 (0:1)

 

LEKNENO Pomoćno igralište Vatrogasca iz Kobilića. Gledatelja 30. Suci: Zlatko Petrac i Darko Brajković (oba iz Velike Bune, sudili odlično zajedno svaki na jednom dijelu igrališta).

 

STRIJELCI: 0:1-Marjanović (6), 0:2-Kuzmić (48).

 

TUROPOLJE: Meler, F. Maričić, Ernest Gorinjac, Jambrečina, Bušić, Jerković, Gmižić, Jambrečić, Kranjčec, Ivanović, Šejić (još su igrali: Anđelić, M. Maričić, Gavrilović, Herceg, Vlahovac, Kovačević, Ervin Gorinjac, Zorić).
TRENER: Ivica Burić

 

BUNA: F. Rak, Kovačić, Kostadin, Horvačić, Grđan, Ruklić, Huđber, Sremić, Svekrić, Kuzmić, Marjanović (još su igrali: Muža, I. Rak, Pejak, Povoljnjak).
TRENER: Miro Lukinić

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno