Poveži se s nama

Vijesti

Nikad veći Reporter! Životne priče, sudbine, oproštaji i događaji na 56 stranica

Tradicionalni turopoljski recepti, životne priče Kaje Gmaz i Zamire Djumashalieve, oproštaj od legendarnog urednika Reportera… Sve to, ali i puno više donosi vaš omiljeni lokalni mjesečnik

Objavljeno

Od ovog četvrtka na već poznatim točkama u Velikoj Gorici i okolici možete pronaći novi broj Reportera, vašeg omiljenog lokalnog mjesečnika. Ovogodišnje božićno izdanje donosi pregršt sadržaja na rekordnih 56 stranica, ali kako dolaze blagdani, bit će sasvim dovoljno vremena da pažljivo pregledate što se to sve nudi na stranicama novina koje su pred vama 378. put…

Između ostaloga, možete doznati kako je prošla svečana akademija povodom Dana grada, upoznati nagrađene sugrađane, doznati sve o novom goričkom bazenu, upoznati goričku stomatologinju Kaju Gmaz, pročitati kako je Kirgistanka Zamira Djumashalieva završila u Velikoj Gorici, a donosimo i ekskluzivu ispovijest jedne od trgovkinja koja je proživjela napad “serijskog razbojnika” koji u posljednje vrijeme operira po Turopolju. Također, možete doznati kakvi su se blagdanski specijaliteti pripremala u Turopolju nekad, pa pokušati iskoristiti neke od recepata i u svojoj kuhinji.

Ponešto su o svome radu i djelovanju ispričali Marina Draškovića iz judo kluba za osobe s invaliditetom Fuji, mladi pjevački i ljubavni par Bruno Banfić i Ana Rovišan, ali i svima omiljeni Robert Knjaz… Oprostili smo se i od našeg dragog kolege i bivšeg urednika Reportera Marijana Draganića, a u sportskom pregledu otkrivamo deset ključnih faktora za uspjeh HNK Gorice, predstavljamo dobitnike gradskih nagrada za životno djelo, kao i detalje o suradnji rukometaša Gorice i PPD Zagreba.

Ukratko, požurite po svoj primjerak besplatnog Reportera i uživajte.

Moja županija

Ozdravila još jedna osoba, nema novih slučajeva u Zagrebačkoj županiji

Ostala su samo dva aktivna slučaja koronavirusa u Zagrebačkoj županiji

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do danas u 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednjih 11 dana nema novooboljelih, a jedna osoba više je izliječena. Do sada su ukupno izliječene 124 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Vijesti

Policija u akciji: Kažnjavat će vožnju pod utjecajem alkohola, prebrzu vožnju…

Osim vozača automobila, kontrolirat će i vozače motora

Objavljeno

on

Prometna policija najavila je pojačani nadzor vozača u dane vikenda, od 5. do 8. lipnja, posebno u popodnevnim i noćnim satima. Akcija je usmjerena prvenstveno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji te drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

– Akcija će biti posebno usmjerena i na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vozača mopeda i motocikala te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima, ali i na sprječavanje i sankcioniranje drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća dodali su iz policije.

Nastavi čitati

Vijesti

U Kravarskom dvije radionice o volontiranju

Projekt “Volontiram, mijenjam zajednicu!” provode Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis i Općina Kravarsko

Objavljeno

on

Nakon što je pandemija koronavirusa odgodila provođenje projekta “Volontiram, mijenjam zajednicu!”, u sklopu kojega je za svibanj bilo predviđeno predavanje, 6. lipnja ipak će se održati dvije radionice – Menadžment volontera te Potvrda o kompetencijama stečenim volontiranjem. Vodit će ih Volonterski centar Kupa u Pastoralnom centru u Kravarskom, a trajat će od 9 do 15 sati. Inače, projekt zajednički provode Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis i Općina Kravarsko, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

– Radionice su namijenjene prvenstveno predstavnicima organizacija i ustanova koje angažiraju volontere ili imaju potrebu za takvim angažmanom, ali i svim volonterima i onima koji tek razmišljaju da se angažiraju kao volonteri – kažu organizatori.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno