Poveži se s nama

HOTNEWS

Nenad Črnko NSZŽ: Potpora Šukeru je odluka našeg Izvršnog odbora i logična je obzirom na stanje u središtu Zagreb kojem pripadamo

Objavljeno

Večeras smo kontaktirali Nenada Črnka nedavno izabranog predsjednika Nogometnog saveza Zagrebačke županije te ga pitali koga podupire nogometni savez Zagrebačke županije. “Mi smo na sjednici Izvršnog odbora donijeli odluku da ćemo imati zajednički stav sa regionalnom cjelinom Središta Zagreb kojem pripadamo zajedno sa Zagrebačkim nogometnim savezom, te nogometnim savezima Krapinsko zagorske, Sisačko moslavačke i Karlovačke županije. Nakon zajedničkih konzultacija svih predsjednika navedenih tijela naš IO je donio odluku da zajedno sa ostalim županijama podupremo kandidaturu Davora Šukera za novi mandat, ali i da potpora kandidaturi ne mora značiti i obavezan glas. Kada se istaknu i verificiraju sve kandidature mi ćemo vrlo rado saslušati programe svih kandidata nakon čega će IO na zatvorenoj sjednici donijeti stav kome ćemo dati svoj glas na skupštini 22. prosinca. Zasad je Šuker jedini kojeg je kandidirao neki ŽNS koliko nam je poznato i logično da nismo imali ni druge opcije za potporu.” – rekao nam je Črnko u uvodu.

Jeste li zadovoljni sa odnosnom sa HNS-om?

“Ovaj odgovor mogu podijeliti u dva dijela. Nisam previše pratio dosadašnje aktivnosti našeg ŽNS-a u kreiranju tih odnosa pa ne mogu suditi, ali po prvim informacijama moglo je biti i bolje, što mislim da uvelike ovisi i o vodstvu saveza. Nas ne zanima ni novac ni trgovine koje mediji žele nametnuti, nas zanima boljitak Hrvatskog nogometa i na tome ćemo ustrajati. Novac dolazi na temelju projekata i ako ćemo ih kvalitetno pripremiti i kandidirati za iste siguran sam da ćemo imati kvalitetan odnos. To ne govorim paušalno već kao predsjednik kluba koji ima iskustva u ovakvim situacijama. Gorica već dugi niz godina kvalitetno surađuje sa HNS-om i prihvaćeni su gotovo svi naši projekti koji su u provedbi donijeli i kvalitetna financijska praćenja što se vidi i iz infrastrukture na našem stadionu u koju stalno ulažemo i velikim dijelom zahvaljujući suradnji sa HNS-om.”

Da li to znači da u HNS-u ne treba ništa mijenjati?

“Nikako i bez obzira tko došao na mjesto predsjednika novi mandat mora donijeti mnogo promjena. Prvenstveno tu mislim na klubove svih liga i strategiju pristupa. Iskreno, obzirom da poznajem način funkcioniranja u klubovima teško će to biti provesti kao jedinstveni projekt, bez obzira radilo se o novcu za infrastrukturu ili nekim drugim aktivnostima. Da bi se krenulo u ulaganja moraju se uključiti i lokalne zajednice jer lako je napraviti novi moderni teren ili stadion, ali je pitanje koliko će trajati ako ga nema tko održavati ili sudjelovati sa dijelom vlastitog proračuna u investicijama. Protiv sam da Savez bilo što financira u punom iznosu jer ne sudjelujemo li sami barem u dijelu takvih investicija najčešće to ne znamo cijeniti pa sve vrlo brzo propada. Smatram da mnogo ovisi o novom sazivu Izvršnog odbora HNS-a i ukoliko tu bude logike i zdrave pameti predsjednik i nije toliko važna figura u funkcioniranju.”

Javnost se jako uključila u ovu kampanju?

“Mediji kreiraju mišljenje javnosti pa onda neke stvari postaju napuhani a kasnije ispuhani baloni. Da je javnost baš tako zainteresirana vjerujem da bi me netko o tome nešto i pitao, no zasad jedine pozive dobivam od raznih medija. Znam što sve i na koji način mogu prividno stvoriti mediji pa je tako i sa izborom predsjednika HNS-a i to samo zbog toga jer je interesnim skupinama sa svih strana stalo da se to pumpa. Nažalost, Hrvatska ima svu silu drugih problema i da smo baren pola novaca potrošili u humanitarne svrhe umjesto u promidžbe kandidata neka djeca bi imala sretniji Božić. Isto tako sam uvjerenja da oni koji dijele savjete a da nisu ni primirisali u baze i klubove gdje pojedinci krvare za uspjehe Hrvatskog sporta nisu dobronamjerni ni dobrodošli u ovakvim situacijama. Sa svojih 30 godina u sportu gdje sam predsjednik kluba bio još davne 1987. godine, a u drugom navratu od 1999. do danas doveo svoj klub od sedme pred vrata I HNL, mislim da imam puno pravo na temelju osobnih iskustava izreći svoje mišljenje.”

Šuker ili Šimić – tko je bolji?

“Ne želim suditi, obojicu osobno poznajem, Davor vodi Savez, Dario je pokazao želju da ga vodi. Ono što znam da se sa imenima i prezimenima i jednog i drugog ne trebamo “loptati” jer su nam obojica donijela toliko sportskih radosti u naše domove i imaju svoje vrijednosti koje bismo trebali kapitalizirati. Kad nešto radiš to ima i dobrih i loših strana, kad s druge strane ideš kao protukandidat naravno da ističeš samo one loše strane svog protivnika. Ja samo znam da je nacija bila itekako pozitivna kad je Davor dolazio, isto kao što je bila pozitivna kad je npr. Janica Kostelić dolazila u državni ured za sport. I u jednom i u drugom primjeru možemo potvrditi da je javnost ubrzo postala prema njima negativno nastrojena a to mogu i dokazati kroz različite medije koji su diskreditirali obje pozicije i ljudske vrijednosti i jedne i druge osobe. Rekao sam to i Dariu neki dan, kako je danas on u medijima i javnosti velika pozitiva nogometa u Hrvatskoj a dobije li izbore već za koji mjesec će mu mast vaditi na slamku. Jednostavno mi smo takav narod i to nam je u krvi i jako se volimo baviti drugima a ne sobom. I ono što je najvažnije i sa čime ja nemam problema je da čim smo se odlučili za potporu Davoru nazvao sam Daria i to mu osobno rekao ne želeći da to dozna iz medija. Jednostavno želim da zadržimo isti odnos prema svima i ukoliko će Dario i službeno postati kandidat ja ću mu prvi otvoriti vrata naše županije da nam predstavi svoj program. Iako po meni takav pristup je skroz pogrešan, programe bi trebali stvarati mi u bazi, a predsjednik i savez bi iste trebali samo provoditi.”

Hoće li županija imati svoje mjesto u Izvšnom odboru HNS-a što u posljednjih osam godina nije bio slučaj, a radi se o vrlo važnoj poziciji i tko će biti naš kandidat?

“Slažem se da je mjesto u Izvršnom odboru HNS-a ključna pozicija za sudjelovanje u kreiranju politike HNS-a prema pozitivnom razvoju i napretku i nogometa i Saveza. Naša županija je druga po veličini u nogometnoj Hrvatskoj i smatram da imamo i ugled i sposobnosti, ali i vrijednosti da participiramo u tom tijelu. Tko će to biti znat ćemo u srijedu nakon naše skupštine.”

 

HOTNEWS

Na goričkom području dva novozaražena

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice u posljednjih 24 sata koronavirusom su zaražene dvije nove osobe. Radi se o jedina dva nova slučaja na području Zagrebačke županije. Do danas je u Gorici zabilježeno ukupno 45 slučajeva COVID-19, 36 ljudi je ozdravilo, a troje umrlo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Počinje ljetni kamp za djecu: Osim kupanja na bazenu, isprobat će i sportove u dvorani

Za aktivan početak ljeta pobrinuo se Gradski bazen Velika Gorica, a na kamp se mogu prijaviti i plivači i neplivači

Objavljeno

on

Zadovoljni prošlogodišnjim odazivom i reakcijama djece, iz Gradskog bazena Velika Gorica odlučili su i ove godine organizirati ljetni kamp za djecu od 7 do 12 godina. Sve počinje 29. lipnja, a trajat će do 17. srpnja, u tri smjene po pet dana. Dio aktivnosti u sklopu ljetnog kampa održava se u Gradskoj sportskoj dvorani. Djeca će u ljetnom kampu imati malu školu plivanja, moći će se slobodno kupati u bazenu, ponudit će im brojne sportske aktivnosti u dvorani, a u svemu će ih  pratiti kineziolozi. Tako će djeca moći isprobati sve sportove koje požele, od graničara do streličarstva.

– Smjena traje pet dana i to smo stavili u period dok roditelji još rade, a prije nego što svi odu na more. Ovo je dobar način da popune vrijeme jer škola će biti gotova, a dosta roditelja ne zna kuda sa svojim mališanima tako da im je ovo idealna prilika. Uz to se djeca bave sportom i zdravo žive, dok roditelji rade ili imaju druge obveze u tom jutarnjem terminu od 8 do 16 sati – objasnio je Darko Ćopić, voditelj Gradskog bazena, i dodao kako prijave traju do 24. lipnja, a prijaviti se mogu i plivači i neplivači.

Ćopić je napomenuo i kako će se pridržavati svih protuepidemioloških mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno