Poveži se s nama

Vijesti

Nastavlja se rast nezaposlenosti na goričkom području

Nakon lipnja i u srpnju se nastavio negativan trend

Objavljeno

– Krajem srpnja u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na području Velike Gorice bilo je 1.033 nezaposlenih osoba, što je za 7,2 posto više u odnosu na prethodni mjesec, a za 6,3 posto manje u odnosu na isti mjesec 2018. godine – poručili su iz goričke ispostave HZZ-a.

Negativan trend počeo je u lipnju kada je zabilježen porast broja nezaposlenih od 7,1 posto u odnosu na svibanj. Na burzi su tada bile 964 osobe.

Tijekom srpnja posao su pronašle 104 osobe, a najviše je zaposleno čistačica, administrativnih službenika i radnika u održavanju. Poslodavci su prijavili 142 slobodna radan mjesta. Najtraženija zanimanja su čistač/čistačica, odgojitelj/odgojiteljica predškolske djece, radnik/radnica u održavanju, radnik/radnica na proizvodnoj liniji i automehaničar/automehaničarka.

Vijesti

Evo kako rade trgovine na blagdan Svih svetih

Najduže radi Europsin, dok KTC na taj dan uopće neće raditi

Objavljeno

on

U nedjelju je blagdan Svih svetih, no velike trgovine u Velikoj Gorici ipak će raditi. Svi koji na taj dan odluče obaviti kupovinu to će moći učiniti, ali trebaju imati na umu kako će trgovine raditi skraćeno.

Najduže će na blagdan Svih svetih raditi Eurospin, od 7 do 20 sati. Kaufland će 1. studenog biti otvoren od 8 do 20 sati, Super Konzum u Ulici Marina Getaldića će raditi od 7 do 15 sati, a oni u ulicama Slavka Kolara i Nikole Tesle od 8 do 13 sati. Iz Lidla su priopćili kako će raditi po uobičajenom nedjeljnom rasporedu, što znači od 8 do 18 sati. SPAR supermarket na Autobusnom kolodvoru u nedjelju će biti otvoren od 8 do 14 sati, a onaj kod Doma zdravlja od 8 do 18 sati.

Jedini koji na blagdan Svih svetih neće raditi je KTC.

 

Nastavi čitati

Vijesti

Vatrogasci savjetuju povodom nadolazećih blagdana

Objavljeno

on

I ove će godine velik broj građana obilježiti blagdan Svih svetih i Dušni dan tradicionalnim odlaskom na groblje, postavljanjem cvijeća na grobove i paljenjem svijeća što može biti uzrok požara.

Važno je pridržavati se savjeta vatrogasaca, na što podsjećaju iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Savjeti su sljedeći:

 

Nastavi čitati

Vijesti

Hrvatsko društvo kolekcionara militarije posjetilo Spomen park 153. brigade HV

O svom posjetu napravili su i video

Objavljeno

on

Spomen park 153. brigade HV – Velika Gorica posjetili su članovi Hrvatskog društva kolekcionara militarije. Kroz eksponate spomen parka, koji je u završnoj fazi radova te još nije otvoren za javnost, proveo ih je počasni predsjednik Udruge pripadnika 153. brigade HV Ivan Mišerić.

– Impozantno je vidjeti, već sada, ovako lijepo uređen izložbeni prostor, s velikim brojem vanjskih eksponata i postav eksponata u unutrašnjem dijelu Spomen parka – napisao je Damir Batistić iz Hrvatskog društva kolekcionara militarije za Torpedo media.

O svom posjetu, kolekcionari militarije su snimili i video koji možete pogledati u nastavku.

 

 

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno